28. октобар – КФор уклонио барикаду код Брњака

Војници КФора рано јутрос уклонили су барикаде коју су Срби држали на улазу на административни прелаз Брњак из правца Рибарица.
Акција је, како су рекли Танјугу, изведена нешто после три сата, а војници КФора су том приликом уклонили неколико камиона.
Један камион је гурнут у провалију према језеру Газиводе, други одвучен на сам прелаз Брњак који је и даље затворен, а који контролишу војници, док је трећи камион померен у страну.
Како су Танјугу потврдили Срби који су се ту рано јутрос затекли, акција је била муњевита, и у њој је учествовао велики број војника КФора. Војници су, према њиховим речима, са оклопним транспортером померили теретна возила са пута од којих је један одгуран у провалију.
Међутим, припадници КФора вратили су Србима, један од три камиона која су уклонили са барикаде.
Камион је враћен под условом да не буде паркиран у међузони, већ иза административне линије, на територији централне Србије.
КФор је претходних дана преузео све барикаде које су спречавале саобраћај из правца Зубиног Потока, а сада је уклонио и последњу препреку из правца централне Србије.
Саобраћај се, као и претходних дана, одвија алтернативним путем изнад прелаза Брњак, на којем контролу саобраћаја врше војници немачког и Француског контингента.
На путу из правца Рибарица одакле су уклоњени камиони војници КФора су поставили своју препреку од бодљикаве жице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *