Povređeno troje Srba 16:11 26. jul 2011.

Prema poslednjim saznanjima KIM radija u Zubinom Potoku je povređeno troje Srba. Pucnjava se čuje na izlazu iz Zubinog Potoka prema selima Varage i Zupče.
Načelnik kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković za Radio Republike Srpske je izjavio da su u toku pregovori Srba i predstavnika KFOR-a.
“KFOR je helikopterima doveo jednu novu grupu pripadnika KPS-a koji su trebali da zauzmu administrativni prelaz. Pregovaramo sa komandantom KFOR-a od koga zahtevamo da se svi pripadnici evakuišu i da se stanje vrati kao što je bilo pre par dana, jer je to jedini način za normalizaciju stanja u ovom trenutku”, kazao je Nedeljković.
Prema njegovim rečima, pripadnici specijalnih jedinica su nazad vraćeni ka Kosovskoj Mitrovici i trenutno se nalaze na magistralnom putu u albanskom selu Zupče.
“Očito je da u ovom trenutku komandant KFOR-a želi da pomogne tzv. vladu u Prištini da realizuje svoje ciljeve, odnosno svoje jednostrane odluke, da blokira administrativne prelaze i da na taj način realizuje svoju odluku oko uvođenja embarga na uvoz robe iz Republike Srbije,” kazao je Nedeljković.
Ministar za KiM Goran Bogdanović i šef srpskog pregovaračkog tima Borko Stefanović trenutno pregovaraju sa komandantom KFOR-a Erhardom Bilerom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *