Tadićevo prihvatanje protestnog duela?

Piše Dragomir Anđelković

Šta je suštinski smisao Tadićevog obraćanja Glavnom odboru DS-a? I da li će do kraja aprila postati jasnije kada će biti održani parlamentarni izbori i kakva nam vlada predstoji?

Ispitivanja javnog mnjenja pokazuju da je rejting SNS-a osetno iznad DS-a. Očekuje se i da u narednim mesecima razlika bude povećana u korist naprednjaka, jer narod krivi vlast za lošu ekonomsku situaciju i po inerciji opredeljuje se za najveću opozicionu stranku. Kada bi izbori bili održani u narednim mesecima, stranke sadašnje vladajuće koalicije – ako bi i odlučile da ostanu na okupu – ne bi imale dovoljno poslaničkih mesta da obrazuju vladu. Naravno, to ne znači da bi SNS bila u stanju da oko sebe okupi dovoljno partnera za preuzimanje državnog kormila. No, Tadiću to nije uteha. Ako ne mora, ipak mu se ne isplati da sada uđe u trku u kojoj, čini se, niko neće trijumfalno stići do cilja, ali u kojoj je ipak jasno da će DS gore proći, te će imati manji potencijal za potonje kombinacije.

MANIPULATIVNI GOVOR
Suočen sa pritiskom opozicije da se održe vanredni izbori, na sednici Glavnog odbora DS-a održanoj pre neki dan, Tadić je poručio da je najbolje da parlamentarni izbori budu raspisani tek kada Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU i datum za početak pregovora o članstvu. To znači da misli da ne bi trebalo da imamo izbore pre sledeće godine. A i tada, kako ističe, političko iskustvo govori da je februar najgori mesec za održavanje izbora. Na taj način, mic po mic, stigli smo do toga da nam nisu potrebni prevremeni parlamentarni izbori, odnosno da sve „ukazuje“ da je racionalno da sačekamo redovne izbore.
Normalno je da vlast tvrdi tako nešto. Kome se udobne fotelje stavljaju pod znak pitanja? Pogotovo kada je očito da je režim neuspešan. Zato Tadić očajnički pokušava da se dokopa nekog uspeha, koji može da eksploatiše u predizbornoj kampanji. I radi toga, da bi odložio izbore i tako (nada se) dobio osnov i vreme za kampanju, iznosi koješta, tipa konstatacije da je februar nepogodan za izbore. Nisu valjda građani Srbije mačori kojima se cela godina vrti oko februara i marta, pa u tom periodu ne smeju političkim nadmetanjima da remete duševni mir i telesnu snagu?! Ovo je samo banalna ilustracija apsurdnosti velikog dela predsednikovog govora.
A sledeće Tadićeve reči, iako nisu besmislene kao ove analizirane, takođe ne odražavaju istinu. Rekao je: „Dobijanje kandidature bi značilo da smo ispunili obećanje koje smo dali građanima i obezbedili strane investicije za rad neke naredne vlade, naše ili neke druge“. Koalicija „Za evropsku Srbiju“ na prošlim izborima nije obećala građanima da će im u naredne četiri godine obezbediti samo preduslove da neka buduća vlada poboljša njihov životni standard, već se klela da će za njenog mandata našom zemljom poteći med i mleko.
Pomak na trasi evropskih integracija, koji je građanima predstavljan kao važno sredstvo u funkciji životnog boljitka, podrazumevao se. Međutim, danas se on – čak još i ne ostvaren – prikazuju ka vrhunski uspeh, bez obzira na to što je privredni ambijent mnogo gori (znatno više nego što se može pravdati globalnom krizom) nego 2008. godine. No, ko što rekoh, ove predsednikove tvrdnje imaju smisao. Doduše manipulativni. Ali to je, nažalost, uobičajeni deo predizbornih nadmetanja. Kako je svojevremeno primetio Bizmark: „Najviše se laže tokom rata, posle lova i pre izbora“.

PROTESTNO PROČIŠĆENJE?
Izbori se u svakom slučaju primiču, a kako bi se što pre i desili SNS je vlastima bacila rukavicu u lice najavivši masovne i to ako zatreba kontinuirane proteste, koji će, kako je planirano, početi 16. aprila. Tadić je zauzeo „odlučan“ stav kako bi ohrabrio svoje pristalice, odnosno obeshrabrio vrh SNS-a. Jer, polazi od toga da SNS neće hteti da se zamera Briselu. A verovatno bi mu se zamerio ako se odluči za ozbiljne demonstracije. Evroatlantski centri moći, bar sada, u Srbiji ne žele proteste koji mogu da se otrgnu kontroli.
Pogotovo s obzirom na činjenicu da je preko 90 odsto članstva SNS gotovo jednako nacionalno opredeljen kao i radikali. U takvim okolnostima može se desiti da na protestima zahuktala nacionalna energija više ne može da bude na evrokompatibilan način obuzdana, te da se tako poremeti koncept sofisticirane pacifikacije Srbije. Još kada se na to nadoveže potencijalno – već u sadašnjim okolnostima u umerenim razmerama započeto – ozbiljnije približavanje u vezi sa odbranom Kosova i Metohije nepokolebljivog DSS-a, i s druge strane, nacionalno probuđenog SNS-a. I mogućnost da na tim osnovama, posle iznuđenih izbora, bude formirana vlada u Briselu, Vašingtonu i Londonu, a sve to ne bi bilo daleko od vraćanja na pređašnju politiku ekskluzivnog tretiranja samo jedne koalicije kao proevropske.
Tadić pretpostavlja da rukovodstvu SNS-a nije drago da rizikuje da se tako nešto desi, te će se opredeliti za plišane proteste koje sme da bagateliše. A da oni ne bi dobili na naboju, razume se, ne smeju da budu dugotrajni. Da bi za EU bili prihvatljivi moraju da budu u duhu onoga što su nekada radili „revolucionari u bademantilima“. Taj izraz je skovan u Nemačkoj sredinom 19. veka, a korišćen je za salonske nacional-revolucionare, koji su samo žestoko pričali o borbi za ujedinjenje nemačkih državica, a u prilog toga metiljavo delovali.
Računajući na rečeno, Tadić izigrava „žestokog momka“. No, da je siguran da će se, u okolnostima kada tinja opšte socijalno nezadovoljstvo, suočiti sa energičnim protestima, inicijalno motivisanim namerom da se izdejstvuju vanredni izbori, ne bi okolišio da odobri njihovo raspisivanje. Nemamo mi baš hrabru i nepokolebljivu garnituru na čelu države.

ZAHUKTAVANJE KAMPANJE
Lopta je sada na naprednjačkoj strani terena. Na vođstvu SNS-a je da pokaže da se ne plaši velikih i energičnih protesta, odnosno da naprednjaci ne nameravaju da budu „stiropor demonstranti“. Ako tako postupi, dobiće, uprkos Tadićevim rečima, i prevremene izbore i donekle će poboljšaće svoj imidž u očima građana koji sa skepsom gledaju na dosadašnju, mnogima se čini prekomernu, evrokooperativnu politiku SNS-a. Pogotovo će preobražaj imidža biti značajan ako do žestokih protesta, bez kalkulisanja sa voljom Brisela, ipak dođe, te Tadić bude prisiljen da kapitulira.
S druge strane, kompromis između DS-a i SNS-a, na način da režim pristane na održavanje vanrednih izbora (početkom sledeće godine), posle po njega upotrebljivog evrointegrativnog pomaka, neće nas ohrabriti da poverujemo da popuštaju evroatlantski okovi. Tada može da se desi da se u našem slučaju pokaže da je tačna ona anarhistička dosetka: „Da se na izborima suštinski bilo šta može promeniti, izbore bi zabranili“.
Živi bili pa videli u predstojećim protesnim danima ili kasnije, da li će se na naše nacionalne, pa i socijalno-ekonomske interese, odraziti – pre kraja ove ili u prvoj polovini sledeće godine – moguća promena vlasti. No, to svakako preti da ima ozbiljne posledice za one koji sede u oficijelnim foteljama. Da bi u njima ostali, sadašnji vlastodršci kreću u akciju već sada. DS je simbolički i organizaciono otpočeo produženu predizbornu kampanju na proteklom zasedanju Glavnog odbora. Za Tadićevog zamenika izabran je Đilas, vičan političkom marketingu, a partiji su upućeni pozivi na jedinstvo. Makar izgledan pokušaj da se očuva vlast, zahteva, bar privremeno, obuzdavanje frakcijskih i ličnih podela unutar DS-a i usredsređivanja na izbore propagandnih i drugih potencijala te stranke.
U kampanju kreću, odnosno intenziviraju je ako je kao Dinkić već vode, i sadašnji koalicioni partneri DS-a. Ujedinjeni regioni Srbije uzimaju predizborni zalet pokretanjem peticije za decentralizaciju Srbije, a jasno je da će to biti centralna tema njihove kampanje. Jačanjem veza sa predizbornim partnerima iz 2008. godine – PUPS-om i Jedinstvenom Srbijom – te pripremom celovitog plana aktivnosti, za izbore se sprema i SPS. Da su se oni stvarno primakli videćemo po tome što će Dačić obnoviti nacionalnu retoriku i, ako ne on onda neki njegovi bliski saradnici, sa setom početi da se prisećaju Slobodana Miloševića.

NOVA GREŠKA ILI BOLJITAK?
Za koji mesec ranije od godinu dana ili koju nedelju kasnije od tog perioda, imaćemo izbore. Posle njih su moguće razne kombinacije. Već otpočeto otopljavanje odnosa između DSS-a i SNS-a ukazuje da je i ta, donedavno nerealna, koalicija moguća. Kao što i intenziviranje međusobnih optužbi na relaciji DS – SNS, i kako se podela kolača približava, sve teže sputavanje protivrečnosti između ta dva velika igrača,  umanjuje mogućnost formiranja vlade od strane tih partija. Štaviše, predstojeća protesna događanja su šansa da se stavi krst na, u jednom momentu vrlo izglednu, veliku koaliciju DS-a i SNS-a. No, možda sve bude, o čemu smo već govorili, po onoj narodnoj: „Tresla se gora, rodio se miš“. Ništa se ne raščisti, a sve varijante podele karata i dalje ostanu aktuelne.
Jedan poljski aforističar rekao je između dva svetska rata: „Svi ima pravo na grešku,  a da bi svako to pravo mogao i da iskoristi, izmišljeni su parlamentarni izbori“. Uskoro ćemo videti da li će i ta izreka za nas ponovo dobiti praktični smisao. Naš narod želi socijalne i nacionalne promene. Možda nacionalni naboj više i nije preveliki, ali je i dalje snažna njegova želja da naši državni interesi ne budu moneta za potkusurivanje, a da mi ne prihvatamo da se radi regionalnog pomirenja i evropskih integracija ponižavamo.
Sadašnji režim, to je sigurno, ne može da nam donese makar i umeren boljitak. Isto važi i za vladu DS i SNS ili SNS sa Dinkićevim blokom, nacionalnim manjinama itd. Što se tiče DSS-a, s obzirom na činjenicu da je ta stranka izgubila vlast zbog odlučnog otpora nasrtaju „Imperije“ na naš teritorijalni integritet, nadam se da je  nerealno očekivati da ona uđe u koaliciju sa SNS-om ako se ne usvoji i operacionalizuje bar minimum nacionalno odgovornih principa. To podrazumeva: raskid sa aktuelnom strategijom prikrivenih NATO integracija, istinsku a ne lažnu odbranu KiM-a, pravu umesto pozerske podrške RS i Srbima u Crnoj Gori, slabljenje drugosrbijanskih stega u domenu kulturne politike. Bez toga bi DSS, koji je, nesvojstveno našem političkom miljeu, istinski žrtvovao mnogo šta radi principijelnosti, posle svega izgubio moralni kredibilitet. Ne samo iz političkih, već i iz duboko ljudskih motiva njegovog vođstva – koje je u doslednu politiku ugradilo sebe – čini mi se da je to nerealno.
Da se na kraju vratimo na govor predsednika Tadića. On je njime oholo bagatelisao poziv SNS-a na duel, a ovih dana videćemo da li je naprednjačko bacanje protestne rukavice bilo stvarno. Ako jeste, te se nema u vidu detinjasto mrko gledanje i guranje, već postoji volja da se nepokolebljivo stane iza iznetih zahteva, nećemo znati kakva će biti naredna vlada, ali ćemo bar biti sigurni kakva ona neće biti. I imaćemo više nade da je – iako znamo da ćemo još pričekati dok ne otpočne naš istinski nacionalni preporod – došao kraj totalnoj degradaciji naših državnih interesa.

6 коментара

 1. “Što se tiče DSS-a, s obzirom na činjenicu da je ta stranka izgubila vlast zbog odlučnog otpora nasrtaju „Imperije“ na naš teritorijalni integritet…”
  Nije, no je DSS sasvim malodusno predao vlast bitangama koje je tada ustvari sasvim lako mogao da skoro pa zanavek makne Srbiji s puta, i sebi, ali su mu valjda bili preci “novi izbori” kad im vreme bilo nije, ili jos prece odbacivanje SRS, od koje se onda i stoga izrodila SNS sa kojom u kolo evo ipak opet i hoce i nece… Htela mlada da se uda al’ ne htela pravog mladozenju, no DS-varalicu, pa ostade usedela, evo je pred nasim ocima i dalje. Muka. I traje. Nije sto je po DSS, no sto je muka po Srbiju. Nije politika za tetke, a to je problem koji muci vodece u DSS, a onda i sve nas u Srbiji.

 2. Neosporno je da DS na celu sa Tadicem, je najveca prevara srpskog naroda u njegovoj novijoj istoriji u mirnodopskim uslovima.
  Jos kao ministar odbrane, Boris je vrlo metodicno zapoceo dramaticno slabljenje nasih vojnih kapaciteta.Njegova tehnologija destrukcije se nastavlja i dalje kada nije udostojio vise od 500.000 ljudi na mitingu za nasu severnu pokrajinu. Bio je skoro ceo drzavni vrh a on kao predsednik nije. I kakvu je poruku poslao? I tako destrukcija do danasnjeg dana? Pa i ova na glavnom odboru ds.

 3. “Suočen sa pritiskom opozicije da se održe vanredni izbori, na sednici Glavnog odbora DS-a održanoj pre neki dan, Tadić je poručio da je najbolje da parlamentarni izbori budu raspisani tek kada Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU…”-MA NEMOJ MOLIM TE!!!
  To nam se predsednik uplasio da ne izgubi FOTELJU, pa ajd jos malo da prceka dok pokupi jos “MALO” para iz drzavnog budzeta!!!!!!!!Znamo svi odlicno u ovoj zemlji ko je Tadic,Dacic, i ostala druzina iz SPS,DS,a sad im se pridruzuju i SRS-koji su izdali Srbiju i otisli na stranu ZUTIH LOPOVA!!!!!

 4. У Србији ништа ново.Још увек су преваранти западне провинијенције
  у фотељама.Раније им је помагао “НАТО убица” Солана око избора,
  а сада су ангажовали Барозоа,да се супротстави народу,и да се
  избори “одгоде”.Све се ради да наша ДС “принцеза” на врху обави
  важан посао због ког је и устоличена.Поред Телекома треба да се
  продају наше њиве,извори воде,комунална предузећа,а његови чауши
  да ставе “крвав” новац у џеп.Свака издаја кошта…и нико у свету
  такве не цени,послужи се њима и затим их једноставно ликвидира.

 5. Ma Tadić je samo strani plaćenik na čelu Srbije koji je tu samo da ju što više obogalji i uništi .Normalno da će izdajnička vlast u Srbiji sve pokloniti svoim mentorima i nardbodavaocima za koje rade .Srbija je hrvatska kolonija u svakom pogledu od izvoza hrvatskog smeća od robe koje se nigdje ne može prodati , do upravljanja srbijom pomoću svojih ljudi u samom vrhu Srbije .
  Srbijom vladaju strane sluge žuti,Srpski narod treba da se srami celog sveta što mu sve ne rade i kako ga sramote žuti plaćenici Hrvatske koji vladaju Srbijom a narod šuti li šuti . Očito da treba jedan veliki srpski ustanak dok još ima tko da ustane . U protivnom Pruda je pokorno vraćen hrvatskoj uz naklon Tadića do zemlje i izvinjenje poglavnici Kosor .A Srbi će se i nadalje izručivati Hrvatskoj od strane vazala iz Srbije . Nadalje žuti nesrbi , Tadić , Čanak, babetine , Biserko , Kandićka , Pešićka , Šutanovac i ostali strani plaćenici raskomadati će Srbiju na opštine a ne samo regione .Poklonit će Vojvodstvo Srpsko , Rašku oblast ,prodati Republiku Srpsku kao što su i Krajinu . Prodali su Miloševića , istina imao je mana ali poslije njega sve više nezaposlenih i gladnih . Srbiju se gazi tko god hoće , Srbija se ne brani ona je u blatu na kolenima . Snaga je na izdisaju ako se pod hitno ne desi opštesrpski ustanak i ne potrpa ova žuta bagra na doživotne robije Srbija će nestati s karte sveta . Nova vlast ili sadašnja opozicija mora Srbiju i Srpsku pod hitno čvrsto vezati za Rusiju i tražiti njihovu zaštitu . Inače će Nemačko -Vatikansko -Amerčko -NATO-vska osovina uništiti u potpunosti Srbiju koja je u prvom i drugom svetskom ratu bila na strani pobednika , za razliku od Hrvatske koja sada nama upravlja u oba rata bila je na strani fašizma i gubitnika ali uz pomoć Vatikana…………………..
  Od velike brige Tadića , Čanka , Čede praška , Kandićke i ostalih nesrba nas Srba ima sve manje u regionu . Zbog totalne nebrige vlade Srbije o Srbima u Hrvatskoj dolazi do nestajanja našeg naroda iz ove zemlje prvog suseda u kojoj smo živeli vekovima a u Srpskoj Dalmaciji , Lici , Baniji , Kordunu i pre Hrvata .Točno mladi Srbi se redom u Hrvatskoj izjašnjavaju Hrvatima i ne samo to nego i katolicima , oni koji se još malo bore kažu da ne vjeruju u Boga samo da bi zaštitili sebe i da nebi morali stati na katoličku stranu . Pritisak je strašan od državnih institucija , vrtića , škola , policije preko prijatelja i prijateljica svi vrše pritisak i mladi čovjek jednostavno pukne ili popusti i počinje se sramiti svojih roditelja svojeg imena i prezimena . Pa brže bolje u katoličku crkvu na pokrštavanje a poslije toga od istih tih bivših Srba najveće pljuvanje po svojima kako bi se dodvorili prijateljima tužno i jadno a SRBIJA ŠUTI .Srbi u Hrvatskoj i Krajini žive bez vode , ceste i struje u 21 veku. U bivšoj Republici Srpskoj Krajini u kojoj je rođen svjetski naučnik Srbin sin pravoslavnog paroha, Nikola Tesla koji je struju podario čitavom svetu a zlikovci je zabraniše za njegov narod u Hrvatskoj u 21 veku .Srbi su u Hrvatskoj bili konstitutivni narod i imali su pravo na razdruživanje i proglašenje svoje države baš kao i Hrvati , sve ostalo su laži.Hrvatska je pobjedila u ratu uz pomoć Nemačke ali najviše služeći se Gebelsovom propagandom. A to je ako više puta ponavljate laž ona u svjetu postaje istina i to im je odlično uspelo. Napravili su najgori zločin posle II svetskog rata i genocid nad Srpskim narodom , što su radili pod Pavelićem i u II svetskom ratu. Uništili su Republiku Srpsku Krajinu koja je bila proglašena voljom njezinog naroda koji je bio konstitutivni narod znači imao je pravo da se osamostali baš kao i hrvatski narod. Kod nas u srpskoj politici se o tome uredno šuti i prešućuje misleći se dodvoriti Hrvatskoj i svetu ne mi tako samo padamo još niže i od stvarne žrtve ( protjerivanje 280 000 Srba i oko 150 ooo Jugoslovena od njih oko 80 % Srbi i genocid nad onima koji su ostali zabilježio kamerama UNPROFOR ) mi šutnjom postajemo agresori.Da ne govorimo da je Baranja samo dio Vojvodine koju je Josip Tito Broz oteo od Srbije za svoje Hrvate kao i Međumurje što je oteo Mađarima a Istru i Dalmaciju Italijanima .Deo Srpskog Banata poklonio Rumunjima. Sve nade polažem u Savu Štrpca i njegovo zalaganje za Krajinu. Srpski narod nikada se ne smije pomiriti s činjenicom da Krajina ne postoji. Postojala je na oko 35 % teritorije današnje Hrvatske sve su to bili srpski etnički prostori i mi se za njih moramo boriti makar čekali 900 godina kao Hrvati svoju državu ali kad tad izboriti se moramo i na naš teritorij vratiti naše stanovništvo . Danas Hrvati vode narod od oko 4 miliona stanovnika i rađaju 46.000 beba s tendencijom prema 50.000 .Hrvata se sada rađa samo 7.000 godišnje manje nego što ih umire a Srba oko 35.000 pa dobro razmislite o posljedicama .Dok naš narod s manjinama koji je skoro duplo veći daje tek oko 68.000 od toga 56.400 beba Srba s daljnjom tendencijom pada . Tako da ako ovako nastavimo izjednačit ćemo se s brojem rođenih Hrvata . A to će biti kraj mita o najvećem narodu bivše Jugoslavije . Mesto Srba koji se ne žele rađati preuzet će vitalniji narodi Hrvati ili Albanci .Našem narodu treba velika biološka obnova i jedino tako možemo mirnim putem vratiti sve Srpske krajeve Srpskom narodu. Ali taj narod mora biološki ojačati na oko 10.000.000 srba i tada će procvijetati sada uništena Republika Srpska Krajina, Republika Srpska, Srpska Crna Gora, Kosovo , i stara Južna Srbija ( Makedonija ) Nastavimo li mi Srbi sa nerađanjem neće nam trebati niti Beogradski pašaluk , nego ćemo da živimo u Velikoj Albaniji sa glavnim gradom Beogradom. Europska unija i Amerika centar sotonizma na sve načine želi uništiti srpski narod nesmemo to dozvoliti.Ući u savez sa Rusijom jedini je garant da će srpski narod preživeti. Najbolji Srbin kojeg sada imamo je Dodik drugo su sve nesrbi, petokolonaši i vazali zapada . Srpski se narod treba pokazati zrelim , ljubavlju i potomstvom osigurati našu Republiku Srpsku , Srbiju, Vojvodinu , Srpsku Crnu Goru i staru Srbiju ( Makedonija ) kao trajnu državu Srpskog naroda.Srpski narod mora naučiti lekciju od šiftara “ čije su ovce onoga je i livada “ niskim natalitetom jedincima i sa dvoje dece gubimo teritoriju za teritorijom i to će se nastaviti. U Hrvatskoj delom zbog proterivanja ali puno većim delom zbog izumiranja izgubljen je srpski teritorij i ljudstvo. Nekada su Srbi bili 30 % hrvatske. To piše u hrvatskim novinama Gospodarski list a danas ? Samo hrpa nemoćnih bakica i dekica bez potomstva. Kosovo smo isto tako izgubili kao i Makedoniju. U Crnoj Gori Srbi prizovite se pameti i svaki par minimalno petero dece i nedajte se. Republika Srpska će kao i Kosovo i Hrvatska biti izgubljena baš zbog velike površine a premalog broja Srba. BH federacija na istoj površini godišnje ima oko 25.000 beba a Srpska od 10.000 do 11.000 i sve je jasno da bi zadržali taj teritorij moramo imati minimalno beba kao i druga polovica države. U Vojvodini isto tako Srbi treba da puno više rađaju jer samo ako brojčano ojačaju Srbija može spriječiti secesiju Srpskog Vojvodstva.Ukratko Srbija mora ekonomski ojačati a najveći dio novca izdvajati za poboljšanje nataliteta , osnovati Srpski fond koji će voditi Srpska pravoslavna crkva , tražiti da u njega uplaćuje i naša dijaspora širom sveta .Pokrenuti veliku obnovu u Srbiji se godišnje treba rađati 100 000 beba u Srpskoj minimalno 20 000 . U Hrvatskoj treba tražiti povratak na plan Z-4 od međunarodne zajednice jer inače se Srbi nikad neće moći vratiti u svoje kuće i stanove .Preko crkve treba pomagati Srbe u Krajini naročito Podunavlje , Vukovar , Ilok, Beli Manastir i Osek .A u Dalmaciji na prostoru između Zadra i Šibenika pa prema granici s Bosnom . Kao i Albanci grupirati se i odrediti centar recimo Srbi iz Dalmacije ,Senja ,Zadra , Splita itd . pomalo grupirati u Šibenik .U BH federaciji uložiti sve napore i ojačati Drvar , Grahovo , Glamoč i veliki trud uložiti da bude Srpska većina u Bosanskom Petrovcu .Isto tako ojačati Brčko sa više mladih višečlanih porodica i ne dozvoliti presecanje Srpske na dva dela . Hercegovina izumire a gradimo veliki Bogomolje to je lepo ali treba nam narod , znači još jedan bitan kraj koji treba ojačati . U Srbiji treba ojačati Suboticu , Sentu , Kanjižu itd . i Rašku oblast u užoj Srbiji .Izbjeglice treba naseljavati tamo gdje nam nedostaje stanovništva a ne u mjestima u kojima su Srbi i tako preko 85 % .Znači ako si rodoljub, Srbin, Srpkinja prihvatite se ljubavi i natalitetom pobjedimo neprijatelje Srbije i Srpskog naroda .

 6. DS je nesposoban da bilo kakav problem reši.Raspišite izbore pod hitno.koga briga kakvo je stanje u DS, tako je i na vlasti.Miting će se održati 16 aprila na miran i demokratski način.Zapad želi da se u Srbiji nešto promeni,zašto mi ne želimo da nam bude bolje.Izađimo na ulice izborimo se za izbore.Samo izbori donose stvarne promene.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *