DRAGOMIR ANĐELKOVIĆ Ko zaista ruši Srbiju

Piše Dragomir Anđelković

Ko su pravi huligani? Da li su to oni koji bace po koju kamenicu ili političari koji bagatelišu nacionalne interese? Događanja u vezi sa održavanjem „gej parade“, prilika su da počnemo istrajno da se odupiremo razaranju naše države

Seneka je govorio: „Kome se isplati zločin, on ga je i počinio“. Na osnovu decenijskog iskustva, do takvog zaključka došao je poznati rimski sudija, Lucije Kasije. Kada nije bilo odmah jasno ko je počinilac zločina, on je polazio od pitanja: „Ko ima korist?“. Odmotavajući klupko istrage od te tačke, po pravilu, nalazio bi glavnog krivca. Pa da vidimo, ko je mislio da će imati korist od sukoba koji su se u nedelju odvijali na ulicama Beograda?

PREUSMERAVANJE PAŽNJE
Dok se od strane policijskih snaga, pod kontrolom Prištine (južno od Ibra) i KFOR-a (severno Kosovo), pojačava teror nad Srbima, Beograd je angažovao gro svoje policije da, navodno, obezbeđuje održavanje „gej parade“. Srbija više neće, kako nedavno reče naš predsednik, silom rešavati sporna pitanja (što znači da se, po njemu, neće ni braniti ako, na primer, Hrvatska pokuša da nam uzme Zemun). Međutim, stiče se utisak, vlast je bila spremna da opere beogradske ulice srpskom krvlju kako bi, naizgled, zadovoljila hir homoseksualnih aktivista.
Stvari su ipak komplikovanije. Vlada Srbije, pošto je kapitulirala u vezi sa rezolucijom, te tako suštinski digla ruke od odbrane KiM, sprema se da sa Prištinom započne pregovore koji treba da dovedu do pune normalizacije odnosa (tj. faktičkog priznanja nezavisnosti Kosova). Uz to – dovoljno je pratiti list „Odbrana“ da bi se takv zaključak izveo – očito se odlučila i za ubrzavanje evroatlantskih integrativnih tokova. U skladu sa narodnom izrekom: „Kud june tu i uže“, kada je već stvari prelomila po pitanju Kosova, spremna je da uradi bilo šta drugo što bi joj, pre nego što država bankrotira, pomoglo da se dokopa famoznih evropskih fondova. No, većina građana se opire ulasku u NATO i prihvatanju državnosti Kosova, kao što je i protiv paradnog manifestovanja homoseksualizma po „evropskim standardima“.
Zato je režimu želeo buru oko „gej parade“. Usredsređivanjem interesovanja javnosti na pitanje njenog održavanja i time isprovocirano nasilje, pažnja Srba se preusmerava sa onoga što se već dešava na Kosovu (dok Beograd ćuti), ali i onoga što se u vezi sa tom našom pokrajinom sprema. U kontekstu toga, Tadiću je draže da se protesna energija ispuca u vezi sa održavanjem „parade“, a ne povodom posete Hilari Klinton, osobe koja nas asocira na smrt. Drugo, da bi obavili sve što se od njih očekuje, srpski satrapi moraju da zastraše narod i eliminišu centre otpora. Zato je policija brutalno tukla dečake od 15-16 godina, a Šutanovac iskoristio priliku da generalno optuži patriotske organizacije. Suštinski smo imali reprizu zbivanja iz jula 2008. godine.

DVOGODIŠNJICA ZLOČINA
Tek što je formirana sadašnja vlada, usledilo je hapšenje Radovana Karadžića. Tada, još jedinstveni radikali predstavljali su veliku opasnost za režim. Da im ne bi dopustila da pokrenu ulične proteste, ili čak da bi ubrzala (u nekoj ambasadi) dogovorene centrifugalne procese unutar te stranke, novopečena vlast je odlučila da metodama državnog terora spreči prerastanje protesnog mitinga, zbog hapšenja Karadžića, u šetnju beogradskim ulicama. Svedok sam da je policija bez ikakvog povoda napala okupljene građane. Sukob sa grupicom huligana iskoristila je kao povod za obračun sa mirnim demonstrantima. Moguće je da su u pitanju bili i policijski provokatori. Kako je govorio Sergej Zubatov – pukovnik državne bezbednosti carske Rusije, zadužen za sabotiranje opozicije – „Grupica dobro obučenih provokatora može da obesmisli i najveličanstveniji opozicioni skup“.
Moguće je da se i ovaj put sve odvijalo, u potpunosti, u skladu sa scenarijom iz 2008. godine. Policija je svojim ljudima, sa druge strane, dala mig da započnu sukobe, kako bi imala povod da na golobradim mladićima demonstrira strogoću. A većinu njih nije bilo teško zapaliti. U zemlji u kojoj, iz godine u godinu, industrijska proizvodnja pada, a socijalne razlike i siromaštvo rastu, i uz to vlast bagateliše nacionalne i državne interese, normalno je što je nezadovoljstvo građana veliko. Prirodno je da su kivni i što vlada troši velika sredstva za organizovanje „gej parade“, a skoro 100 hiljada žena ima potrebu za veštačkom oplodnjom  (pri tom svake godine umire oko 30 hiljada ljudi više nego što se rodi), dok država godišnje finansira samo hiljadu pokušaja veštačke oplodnje.
U okolnostima kada je zemlja na mek način okupirana, te su veliki mediji pod kontrolom režima i njegovih stranih gospodara, a zakonska regulativa koja se odnosi na sferu informisanja restriktivna, skoro kao u otvoreno autokratskim sistemima, neizbežan je rast neartikulisanog besa velikog dela građana gurnutih na margine. Nemogućnost da se drugačije mišljenje od zvaničnog javno izrazi na odgovarajući način i, s druge strane, nametljiva evroatlantska propaganda, priziva nasilje. Frustrirani ljudi, a pogotovo omladina, u očaju, ne uviđajući drugi način da se i njihov glas čuje, širom sveta pribegavaju agresivnim vidovima protesta. Za to je kriva vlast koja ih, lošom politikom i zatvaranjem legalnih kanala za protivljenje zvaničnoj politici, dovodi u situaciju da tako reaguju.
Tako stvari stoje i onda kada režim namerno ne izaziva sukobe. Međutim, kada se radi o nedeljnim događanjima, vlast je, na ovaj ili onaj način, očito htela da ih isprovocira. Inače, zar bi na tako brutalan način ugrožavala verska prava većinskog stanovništva Srbije? Oko Vaznesenjske crkve, nedaleko od mesta gde su se okupljali učesnici „gej parade“, postavljen je obruč. Policajci su sprečili narod da prisustvuje liturgiji. Da je cilj MUP-a bio da predupredi moguće incidente, dovoljno je bilo blokirati ulaz iz ulice Kneza Miloša, i postaviti kordon na uglu te ulice i ulice Admirala Geparta, a omogućiti vernicima da sa te strane uđu u Hram. No, operacija je izvedena tako da građani budu revoltirani, odnosno da vest o gaženju verskih sloboda prostruji gradom. Da li je to učinjeno da bi na beogradskim ulicama vladao mir i red? I ko su onda huligani koji ruše našu zemlju?

PRAVI HULIGANI
Huliganstvo je grubo narušavanje poretka, koje ima i rušilačku dimenziju. Nije jasno poreklo izraza huligan, ali u svakom slučaju to je bilo ime nekog izrazito destruktivnog pojedinca ili grupe. Po jednoj teoriji, huligani svoj naziv duguju Patriku Huliganu, irskom nasilniku iz 19. veka. Po drugoj, čitavoj irskoj porodici istog prezimena, poznatoj po divljem stilu života. Postoji i verzija da koreni danas internacionalne reči sežu do naziva jedne londonske bande. Kako god bilo, najveći huligani su oni koji dubinski razaraju Srbiju.
Šta je gori vid huliganstva od državne i socijalne destrukcije? A izlišno bi bilo da ponavljam ono što svi znamo, tj. ko je kriv što naš narod tone u ekonomsko beznađe, a njegovoj zemlji preti gubitak dela teritorije i federalizacija onoga što posle toga ostane. Elementi države su vlast, teritorija i stanovništvo. I pri tome, vlast je najmanje bitan faktor, čija svrha je da bude u funkciji druga dva. No, Tadić nam nadmeno poručuje: „Napad na policiju je napad na Srbiju“.
Navijači koji se koškaju sa policijom, što svakako jeste za osudu, ipak ne potkopavaju Srbiju. To radi vlast koja narušava njen teritorijalni integritet. Čak i ozbiljan, kriminalni napad na policiju, tek je u simboličkom smislu atak na državu, dok ono što režim čini predstavlja to na konkretan način. A momci koji su se protivili održavanju gej parade nisu nikoga ubili. Koliko znam, oni su izvukli deblji kraj. Najteže povređene osobe tokom nedeljnih nemira nisu iz redova policije. Kada smo već kod odgovornosti za ugrožavanje ljudskih života i imovine, ne sećam se da je iko osuđen zbog policijskog ubistva (sadističkog prebijanja), na spomenutom mitingu 2008. godine, Ranka Panića?
Niko iz vlasti nije snosio odgovornost ( brzo je ceo događaj i zaboravljen) zbog tadašnje nezakonite akcije MUP-a. Verovatno, niko ni sada neće odgovarati zbog premlaćivanja bespomoćnih mladića od strane buljuka policajaca (čak i da su krivi, pošto su pacifikovani, nezakonito je njihovo prebijanje). Uzgred, o tome kakvo je naše društvo, upečatljivo svedoči postupanje kamermana proameričke radio-televizije B 92. Čim je primetio da u Bulevaru oslobođenja policija premlaćuje dečka, munjevito je preusmerio kameru u drugom pravcu. Do 5. oktobra, delatnici te medijske kuće preuveličavali su skoro svaki akt policijskog nasilja, a sada previđaju brutalnost „snaga reda“. To je i prirodno! Evroatlantskim centrima moći nisu važna ljuska prava, već ih samo zloupotrebljavaju radi svojih političkih ciljeva. Naravno, nisu im bitni ni homoseksualci, već su agresivni gej aktivisti samo sredstvo u funkciji razaranja tradicionalnih vrednosti i društvenih spona.

GLAVE GORE
Ako dopustimo „našim“ kvislinzima da okončaju proces okupacije Srbije, i onda kada se svet dovoljno promeni da možemo da počnemo da se aktivnije borimo za naša nacionalna i socijalna prava, nećemo to moći. Pošto meka okupacija Srbije, našim uvođenjem u NATO, postane klasična, našim ljudskim pravima će još intenzivnije da se bave stručnjaci američke ozloglašene institucije zvane CIA, koji su sada povećali svoje  prisustvo u Beogradu, kako bi asistirali našim službama u vezi sa dolaskom Hilari Klinton (a možda i da pomognu oko obračuna sa patriotskim organizacijama). I zato, ne smemo mirno da gledamo pokušaj drakonskog razračunavanja sa momcima koji su izražavali svoje nezadovoljstvo na ulicama Beograda. Uostalom, šta je to spram onoga što se dešavalo 5. oktobra, čija desetogodišnjica je bila pre neki dan? Tada su oni koji su razbili desetine kioska, opljačkali mnoštvo radnji i demolirali stotine automobila, tretirani kao nacionalni heroji.
Recept za otpor imamo. Dok je nekoliko stotina gej aktivista, uz podršku hiljada policajaca, u nedelju prodefilovalo ulicama Beograda, preko deset hiljada ljudi, i pored medijske blokade koja je sprečila da informacija dopre do većine zainteresovanih, u subotu je, mirno i dostojanstveno, prošetalo ulicama prestonice. U organizaciji udruženja Srpski sabor „Dveri“, građani su se okupili ispred Filozofskog fakulteta, da podrže tradicionalne porodične vrednosti i zahtevaju zabranu „gej parade“. Naravno, i da izraze protest zbog nacionalno-štetnog (suštinski huliganskog) delovanja vlasti. Stav okupljenog naroda odražavala je parola: „Kakva vlada takva i parada“.
Nadam se da je to početak mnogo aktivnijeg, i to legitimno-vaninstitucionalnog, antirežimskog delovanja. U njega bi energično morale da se uključe, odnosno da učine da poprimi sistematski karakter, patriotske stranke. Dužne su to da urade, a to je i u njihovom interesu. Ako vlastodršcima – koji na slobodu, valjda da bi odobrovoljili Hilari Klinton, puštaju osvedočene ubice Srba, kakav je  Jurišić – dozvolimo da iskoriste priliku za brutalno razračunavanje sa srpskom omladinom, koja je u nedelju izašla na ulice, mrak će potrajati. A šta je koja bačena kamenica na sedište DS-a ili SPS-a – simbole ozloglašenog režima – naspram rasprodaje nacionalnih interesa? Policijska haranga na one koji su uradili prvo, treba da bude povod za aktivno insistiranje na odgovornosti počinilaca drugog.

9 komentara

  1. Tako je. Srbiju ruši vlast. Njena je najveća kriviaca. Ali da bi se stvari popravile nije dovoljno zaustaviti rušiteljan. Treba i izgraditi porušeno. Tu je problem. Ko će to da uradi? Vlast je slaba i loša, ali opozicija je očajna. Zato vlast i opstaje. Da ima dostojnog protivnika davno bi pala.

  2. Tačno tako GLAVU GORE narode, nemamo razloga da se mi plašimo, koji smo svoji na svome, uprkos vršljanju stranih obaveštajno-jajrskih stranih službi.Odbrana Otadžbine je uvek bila svetinja u Serbskom narodu!

    Samo zločinac može da pusti zločinca na slobodu,i to još kao poklon ženi ratnog zločinca!!!Silom ne može da se brani kvisliška vlast koja tajno, korak po korak pokušava da otuđuje deo p deo suverene teritorije Srbije.
    Izveli su onoliku silu na ulice kao po Krigerovom naređnju; ” da treba uterati strah u kosti kolebljivcima”, misle da zaplaše narod, mladost Srbije koja je sa pravom buntovna! Sada je na programu “Povratak otpisanih”.

  3. Sa dešavanjima na ulicama Beograda i stadionu Đenove, HULIGANI ruše državu i ono što su političari (vlast) za protekle dve godine postigli. U ime podrške vladi na čelu sa cenjenim predsednikom (pogotovo cenjen od EU i SAD-a), neophodno bi bilo organizovati sveopšti mitig za podršku predsedniku u istorijskim pregovorima sa susedima.
    Kao zahvalnost istom, MORAJU (ALI MORAJU) se istaći zalaganja za isporuku g.Radovana Karadžića Hagu, klanjanja Hrvatima i muslimanima, neizlazak u Jasenovac i Bratunac, za rezoluciju o Srebrenici, otcepljenje Vojvodine, za podršku Raškim separatistima i za mnoga druga dela a koja nas vode u EU. Izgredi u Beogradu i Italiji, očito će otežati priključenje uniji, pa je opravdano otstupanje u predsednikovoj prognozi, da će se Srbija priknjučiti 2015-te pod uslovom da on i oni i dalje ostanu diktatori.
    Miting OVAKVE podrške, bio bi USPEŠAN SAMO ako bi se uključili SVI koji su protiv nasilja koje se nad njima provodi.

  4. Neprijatelj i huligani

    Zašto toliko mladih veruje da im učenje neće doneti ništa dobroga? Zašto je naša mladost “podložna” manipulisanju? Šta mladi žele, koji je njihov sistem vrednosti i u šta oni veruju?
    Logika mladosti, koja su se u nedelju sukobila sa policijom je, a i većinska Srbija sigurno tako razmišlja,”homoseksualizam-da, ali ne na javnoj sceni”.
    Ali, postoji još jedna njihova logika koja se ne sme više šutati pod tepih. Razmišljaju otprilike ovako: “Moja država se uvlači Evropi i zbog toga ima preča posla. Moja vlada reklamira i podržava nešto što je bolesno, nameće nam ono čega se mi stidimo. Moja policija ne misli na narod! Narod ih plaća samo zato, da bi oni štitili njih i pendrečili nas-ako im se usprotivimo. Zato ni ta država, ni ta vlast a sa njima i policija, nisu više naši. Oni su prešli u tuđe ruke i sa njima diriguje neko, ko je nama dodelio ulogu robova i bednih poslušnika. Što je najcrnje od svega, oni to nama predstavljaju kao društveni uzor, kojem mi moramo da se povinujemo. Mi za njih nismo njihova omladina i njihova budućnost. Oni imaju neka svoja posla, a u svemu tome, mi smo im zadnja rupa na svirali.”
    Njihovi očevi i starija braća, takođe su pre deset godina ratovali na ulicama Beograda. Borili su se za slobodu, a ta njihova sloboda se pretvorila u sve ono što oličava ovu današnju vlast. Mladi su ubeđeni da neguju hrabrost, poštenje i pravdu. Uvereni su u ispravnost svojih stavova, nisu pristalice kompromisa i veruju samo svojim istomišljenicima. Ubeđeni su da se bore protiv “neprijatelja” i odlučni su u nameri da mu se suprostave i izbore za svoje “ideale slobode”.
    U štampi se mogla pročitati izjava jednog iskusnog policajca, da toliku količinu mržnje u očima tako mladih ljudi, nikad u svom životu nije video. Kaže, da su bili bez straha i da nisu previše brinuli za moguće posledice.
    Da li jedna ovakva izjava treba da popali neke davno pogašene sijalice? Da li ovo treba da bude znak za uzbunu? Da li ovo treba da bude veliki posao za državu i da li je ona spremna, da se na adekvatan način suoči sa ovim problemom?
    Nemam dvojbe, da se u rešenje ovog problema mora uključiti kompletno društvo, od porodice do svih državnih institucija, kojima su moralne vrednosti propisana obaveza.
    Kakva je vlast, koja nas je trenutno zajahala, ne treba posebno da se objašnjava. Oni su sami sebi najveća briga i teško da vide šta se dešava van kruga sopstvenog interesa. Svojom bezumnom i samoživom politikom ruinirali su sve vitalne državne institucije(osim policije), teritoriju isturili na berzu, rasprodali bezmalo sva opštedruštvena dobra, uništili privredu, narod doveli na prosjački štap i opštom manipulacijom, ubili u njemu svaku nadu u bolju budućnost.
    Roditelji su prezauzeti borbom za golo preživljavanje i već gube bitku za odgojem sopstvene dece. U ponedenjak veče, ako se neko zadesio u blizini Palate pravde, mogao je da vidi sliku naše ubitačne sadašnjice. Zabrinuti i uplakani roditelji čekaju šta će da se desi sa njihovom decom! Svi su pohapšeni nakon borbe “huligana” protiv “neprijatelja”. Roditelji tih “huligana” su slučajno građani države Srbije, svi misle da njihova deca nisu kriva i da je kriv Sistem. Ružno je i opasno reći, da su krivi “neprijatelji”.
    Zato se u današnjoj Srbiji, u kojoj je potpuno poremećen sistem društvenih vrednosti, ništa osim nereda i ne može očekivati. Znači, kriv je sistem a ne naša deca-naši “huligani”. Siromašni su, isfrustrirani životom i ne vide nekog ko će da im obezbedi perspektivu. Zato svoj bes, agresiju i frustraciju, okreću prema “neprijatelju”. Sve izjave koje sa najviših nivoa pljušte na sve strane, sva represija koju “neprijatelj” primenjuje prema “huliganima” i pravac buduće “borbe” koju “neprijatelj” tako jezivo i surovo najavljuje, ne pruža nam nadu-da postoji i zrnce mudrosti u vođenju države.

  5. Europska unija i Amerika centar sotonizma na sve načine želi uništiti srpski narod nesmemo to dozvoliti.Ući u savez sa Rusijom jedini je garant da će srpski narod preživeti. Najbolji Srbin kojeg sada imamo je Dodik drugo su sve nesrbi, petokolonaši i vazali zapada . Srpski se narod treba pokazati zrelim , ljubavlju i potomstvom osigurati našu Republiku Srpsku , Srbiju, Vojvodinu , Srpsku Crnu Goru i staru Srbiju ( Makedonija ) kao trajnu državu Srpskog naroda.Srpski narod mora naučiti lekciju od šiftara ” čije su ovce onoga je i livada ” niskim natalitetom jedincima i sa dvoje dece gubimo teritoriju za teritorijom i to će se nastaviti. U Hrvatskoj delom zbog proterivanja ali puno većim delom zbog izumiranja izgubljen je srpski teritorij i ljudstvo. Nekada su Srbi bili 30 % hrvatske. To piše u hrvatskim novinama Gospodarski list a danas ? Samo hrpa nemoćnih bakica i dekica bez potomstva. Kosovo smo isto tako izgubili kao i Makedoniju. U Crnoj Gori Srbi prizovite se pameti i svaki par minimalno petero dece i nedajte se. Republika Srpska će kao i Kosovo i Hrvatska biti izgubljena baš zbog velike površine a premalog broja srba. BH federacija na istoj površini godišnje ima oko 25.000 beba a Srpska od 10.000 do 11.000 i sve je jasno da bi zadržali taj teritorij moramo imati minimalno beba kao i druga polovica države. U Vojvodini isto tako Srbi treba da puno više rađaju jer samo ako brojčano ojačaju mogu spriječiti secesiju. Znači ako si rodoljub, srbin, srpkinja prihvatite se ljubavi i pobjedimo neprijatelje njihovim oružjem visokim NATALTETOM.

  6. Poštovani gospodine Anđelkoviću,

    Šta reći, a da već nije rečeno, napisano, doživljeno, pretprljeno,… Najbolje da svi krenemo od sebe, da se svi pogledamo u ogledalo, i vidimo koliki je čiji doprinos našem sveukupnom nacionalnom posrnuću,…

    Stoga ću krenuti od sebe. Kao redovan učesnik gotovo svih manifestacija i protesta rodoljubivih i državotvornih organizacija, bio sam prisutan i 09-10-2010-te na platou ispred Filozofskog fakulteta, i učestvovao u veličanstvenoj šetnji, iskreno se nadajući da će se režim konačno dozvati pameti, i da posle svih svesnih ili nesvesnih kikseva i kapitulacija, neće sopstvenom narodu dati još jedan autogol,… Međutim, desilo se ono što se i moglo očekivati – režim je ostao nem na iskrene molbe većinske Srbije. Sebi nisam oprostio što 10-10-2010-te godine nisam bio uz sve one hrabre ljude koji su pokazali režimu da se sa čašću, ponosom i inteligencijom ovoga naroda nije igrati. Da još ima ljudi koji su nacionalno svesni i odgovorni, koji ne veruju njihovim lažovizijama sa „nacionalnim frekvencijama“, medijskim jadnim servisima, prvim nesprskim televizijama, njihovim novinama, njihovim tzv. nezavisnim novinarima i analitičarima, slobodnim umetnicima, koji se ne prodaju za par besplatnih akcija i beli šengen,… Da ipak postoje vrednosti koje su iznad svih nas, iznad ovog „svetlog EUropskog puta“, ali koje se ne mogu videti niti promovisati u ovom medijskom mraku. Međutim, uprkos svemu ovome, narod je konačno pokazao da igre i igrice jednog antinarodnog i antidržavnog režima više ne prolaze,… Sve njihove laži su isterane na čistac, svako njihovo razvodnjavanje tema je unapred predvidivo, sve karte su konačno na stolu,… Narod je video i da režim više nema nikakvih aduta u rukama, i da je car go,…

    Ništa od onoga što se dešavalo u Beogradu 10-10-2010-te nije slučajno, već je sve logična posledica kontinuiteta jedne propale politike pozera na našoj političkoj sceni,… „Parada ponosa“ je bila kap koja je prelila čašu, direktan prst u oko narodu koji je opljačkan, ojađen, prevaren, bez ikakve alternative i izbora. A na sve ovo, režim nam se smeje u lice! Ako za jedan narod stalno govore da je divalj, nasilan, genocidan, kada ga sateraju u čošak, i optuže za sva zla ovoga sveta, onda je ovakav ishod bio logičan. Ako režim ljude koji nikada u životu nisu uzeli kamenicu u ruke a kamo li nekoga gađali, nešto ukrali ili nekoga nazivali pogrdnim imenima, naziva huliganima, vandalima, ultra-mega-klero-nacionalistima,… batinjajući srpsku mladost na beogradskim ulicama, onda je svaka dalja priča završena. Ako veličanstveni skup „Porodična šetnja“, prođe u miru i bez ijednog incidenta, na kojem je bilo preko 10,000 slobodnih građana Srbije, i na kojem je učešće uzeo veliki broj istinski nezavisnih intelektualaca, novinara, analitičara i političara, nije bio dovoljan režimu da se bar malo zapita kuda vodi ovaj brod kojim upravljaju, onda ne znam šta to više treba da se desi pa da se ispoštuje volja većinske Srbije,… Režim koji se deklariše da je demokratski, a u stvari deluje protivno volji i interesima većine građana, se ne može nazvati demokratskim, već se jedino i ispravno može nazvati zločinačkim,… Zbog toga bi se shodno logici i postupcima zapadnih prijatelja i saveznika ovdašnjeg režima, a po analogiji rada haškog tribunala, moglo reći da je ovde reč o „zajedničkom zločinačkom poduhvatu, u cilju sprovođenja malosrbijanske i antisprske politike, sa nesagledivim posledicama po budućnost srpskog naroda,…“ Režim kojem ništa nije sveto, počev od krupnih nacionalnih i državnih interesa, preko osiromašenja, pljačke i prebijanja sopstvenog naroda, do konačne finalizacije okupacije države na čijem je čelu, ne zaslužuje da se sa njim vodi bilo kakva rasprava,… Setimo se samo jula 2008-me godine i bezobzirne intervencije policije i napada na ljude koji su se okupili na Trgu Republike, protestvujući protiv hapšenja Radovana Karadžića. Ako jedan ovakav miran skup, na kojem su bili prisutni uglavnom stariji ljudi, ali i veliki broj roditelja sa decom, režim uguši u krvi, sa smrtnim ishodom, i prebijanjem velikog broja običnih građana, upotrebljavajući najnovije suzavce i pendreke, o čemu dalje razgovarati,… Zbog toga reakcija režima od 10-10-2010-te godine, i medijska propaganda vezana za dešavanja u Đenovi, nije nikakvo iznenađenje, već lako predvidiv scenario,… Ako režim misli da je narod razumeo sve onako kako su prenosili režimski mediji, onda taj isti režim vreća inteligenciju običnog čoveka,… Huškajući policiju na običan svet, napravljena je greška u koracima,… Jer ta policija nije sastavljena od pripadnika nekog drugog naroda, već od prijatelja, braće, rođaka, komšija,… ljudi koji su 10-10-2010-te bili na beogradskim ulicama,… Pogrejavajući ionako vrelu atmosferu u srpskom društvu, pričama o tzv. huliganima, vandalima, klerofašistima, ultranacionalistima,… režim je pokušao da pažnju javnosti skrene sa tema koje su itekako bitne za budućnost našeg društva i naše države. Još jedan prijatelj i saveznik režima, Hilari Klinton, je uz sve hvalospeve na račun proevropske vlasti rekla i to da se o statusu tzv. Kosova nema šta pregovarati, da je potrebno što pre sesti za pregovarački sto, prijatelji iz Holandije nikako da prelome i konačno otvore „EUropska vrata svetle budućnosti“, Telekom je spreman za prodaju, tzv. Sandžak u fazi ključanja, dalja federalizacija Srbije se nastavlja ubrzanim koracima, lonac socijalnih previranja samo što nije proključao,… Ali, kako se baviti ovim temama, kada će reakcija države u obračunu sa sopstvenim narodom biti „jeziva“,…

    Hapšenja i progoni slobodnih i nevinih ljudi će se nastaviti, a moguće je da će jedan od kriterijuma za proceusiranje biti i to šta se krije u glavama svakog pojedinca ponaosob, koji nije na režimskim talasnim dužinama,… Tačno je da su mnogim članovima režima noge već uveliko u blatu, a ruke duboko u medu, i za mnoge od njih nema povratka nazad,… Jer kad se jednom pređe magična linija, koja se u svakom uređenom društvu kvalifikuje kao krivično delo izdaje, povratka nazad nema,… I onda su sva sredstva u obračunu sa sopstvenim narodom dozvoljena,… A taj isti narod je bilo na ulici, bilo u međusobnim razgovorima, pokazao da mnoge stvari nisu tako crno-bele, da se sa nekim vrednostima nije igrati, i da alternative postoje,… A jedna od nepobitnih činjenica jeste i to da VELEIZDAJA IMA ALTERNATIVU! I zbog toga je na svima nama lak i logičan izbor, koji će opredeliti dalju sudbinu svih nas, našeg naroda i naše države:

    „Ili si slobodan građanin Srbije ili si čuvar zločinačkog režima,…“

    Posle svega, došlo je vreme da svako od nas preuzme svoj deo odgovornosti, jer više ništa neće biti kao pre,…

    S poštovanjem.

  7. Srbija je ojađena i razorena od 5. oktobra 2000. do 10. oktobra 2010. Posle tog dana uvedena je i u diktaturu. U poređenju sa Borisom Tadićem, Slobodan Milošević je pravi demokrata. Nema sumnje, on je bio veliki državnik i patriota koji se borio za Srbiju. Ono što mu mnogi zameraju to je na neki način autokratski stil vladanja. Ako u tome ima neke istine, odna su sadašnji vladari Srbije u poređenju sa Miloševićem diktatori ravni Staljinu i Hitleru. Ako oni to nisu već su sam obični diktatori onda je Slobodan Milošević liberal i demokrata kakvog Srbija pre i posle njega nije imala. Inače, slažem se sa autorom teksta u svakom pogledu. Pravi huligani su političari koji su na vlasti.

  8. Posle čitave tirade o huliganima i organizovanom kriminalu preko svih medija, vlast umesto navijača-kriminalca o kojima priča, hapsi Srbina Krstu Milovanovića, čoveka od svojih 50 godina, uzornog domaćina, oca petoro dece koju ne izdržava tako što kao član upravnog odbora nekog javnog preduzeća za svoj nerad prima platu od 300.000 dinara, već pošteno radeći u svojoj firmi, čoveka koji nikada nije učestvovao niti je osumnjičen za bilo kakvu kradju, razbojništvo, nasilništvo, dilovanje droge, iznude ili trgovinu ljudima, a njegova krivica je što su u njegovoj štampariji našli nalepnice na kojima se poziva na zabranu Parade ponosa i za to mu prete zatvorom od 8 godina. Istovremeno ista vlast oslobađa Iliju Jurišića koji je komandovao masakrom nad kolonom vojnika JNA u Tuzli u kome je stradao 51 mladić, mahom srpske nacionalnosti. Ovo govori sve o sadašwem režimu u Srbiji i nadam se da su Srbi dovoljno pametni da to prepoznaju i da na sledećim izborima ne daju glas ovoj vlasti, ali ni lažnoj opoziciji oličenoj u Tomi Nikoliću.

  9. Srbija je pod okupacijom. Definitivno to je jasno i nevernim Tomama, od kada režim otvoreno proganja neistomišljenike. Ranije su kvislinzi to radili sofisticirano, tako da se baš odmah ne vidi da su u funkciji okupacije zemlje. Sada su skinuli maske. Svaki ponosan narod bi se tome na neki način odupreo. Ako ne drugačije, onda gandijevskim metodama. A da li ćemo mi to uradidti ili ćemo polizati i ono što ni pas ne bi? Lepo je u tekstu rečeno da pravi huligani ruše Srbiju. Ali da li ćemmo i dalje to mirno gledati?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *