Др ДМИТРИЈ КРУК – Тесла је сила Србије и Русије

Не бојте се, из матрице прелазимо у обожену теслијанску цивилизацију

Будућност није одређена унапред, она се пројектује сваки дан у нашим мислима и нашим понашањима. Ако будемо деловали сложно, у хармонији један с другим и у складу с Творцем, нема таквих непријатеља које Руси и Срби не могу да победе. Јер руски и српски народ одувек краси осећање више правде, и због тога су и немачки научници признавали и уважавали идеју да словенски народи треба да очеловече западну цивилизацију. Зато у Русији кажу – не говори Богу о својим проблемима, а проблеме упознај са својим Богом! Другим речима, обожимо своје проблеме и не прибојавајмо се ни видљивих ни невидљивих непријатеља какав је ковид, јер Тесла је наша сила, каже на почетку разговора за „Печат“ руски научник др Дмитриј Крук, који је своју књигу под називом „Никола Тесла – буђење силе и излазак из матрице“ промовисао на Петровдан у Руском дому у Београду поводом 165. година од рођења (10. јула 1856) генијалног и непревазиђеног српског и светског научника.

ИЗДАНАК СИБИРА

Дмитриј Крук рођен је и одрастао у Сибиру. После детињства проведеног у селу прешао је у Краснојарск, географски центар истоимене области која је шест пута већа од Немачке и око четири пута од Француске. Случајно, или можда ипак не, у овој области налази се и место Тунгуска, где се 30. јуна 1908. у јутарњим сатима на небу појавила светлосна кугла попут сунца и изазвала најјачу експлозију икада забележену у историји човечанства. Процењује се да је енергија експлозије (10-15 мегатона) око хиљаду пута јача од експлозије бомбе бачене на Хирошиму. Претпоставља се да је експлозију изазвао огроман метеор, што научно никада није доказано, као ни легенда да се ради о Теслином експерименту. Крук је завршио Радио-технички факултет Краснојарског универзитета и добио звање радио-инжењера, касније докторирао на техничким наукама. Има своју приватну компанију, бави се бизнисом и технологијама које могу да се примењују у крупним предузећима. 

Откуд ваше интересовање за Николу Теслу и његово дело? Да ли се Теслом бавите институционално, у оквиру неког ширег програма, или се ради о личном интересовању?
За Николу Теслу заинтересовао сам се још у време студентских дана, иако је о њему у то време било мало информација. Што више сам упознавао Теслино дело, то је већи бивао и мој интерес за даље истраживање.
Руководила ме је и чињеница да у Русији има не тако мало научника који се критички односе према савременим научним парадигмама. Заинтересовале су ме њихове идеје, тим пре што сам схватио да су фундаменталне основе савремене физике прилично сумњиве у сваком погледу. Одушевило ме је постојање алтернативе у идејама и делима Николе Тесле које је он разрадио и олицетворио. Пре неколико година повезао сам се с Музејом Николе Тесле у Београду и одобрили су ми приступ обимној документацији. После вишегодишњег истраживања написао сам књигу „Никола Тесла – буђење силе, излазак из матрице“.
Тесла је говорио да ће његове идеје почети да се остварују после 100 година, па сам ја то изразио кроз идеју да је сила која нама управља, а дремала је сто година, почела да се буди. Излазак из матрице је идеја која ми се појавила после филма „Матрикс“, јер ми живимо по тој матрици. Тако сам повезао ту идеју Николе Тесле с борбом разних сила и књигу завршавам поруком да се време матрице завршава и да ће људи прећи на нови ниво развоја умногоме захваљујући баш Тесли.
У Русији, по мишљењу неких познавалаца прилика, влада „тесламанија“. Да ли је то привид или је Тесла заиста толико присутан у руском народу, и да ли превасходно у научним круговима или уопште?
Име Николе Тесле у Русији све је распрострањеније и постаје широко познато. Зато што се и на интернету појављује све више информација о највећем научнику, посебно публикације које о његовим регистрованим и нерегистрованим патентима објављује Музеј Николе Тесле, музеј заиста јединствен у свету. И сав тај материјал постао је предмет и база за истраживаче Теслиног дела.
Пре свега треба разумети да је Тесла генијални научник у чијим делима се налази основ нових научних принципа. Он је толико дубоко проникао у поглед на свет да оно што је изумео заиста делује зачуђујуће. Управо због тога постоје и проносиоци многих митова и легенди о Тесли у Русији и свету уопште. Задатак ове књиге је да свету покаже истину о Тесли као генијалном научнику. Ако њега зовемо волшебником, чудотворцем, он то заиста јесте у односу на друге научнике које је апсолутно превазишао. Многи научници до данас не разумеју Теслине идеје.
Треба подсетити да се руска војна обавештајна служба 1930. године повезала с Николом Теслом у Америци, и ја сам се у то уверио. У то време руска наука и руски специјалисти су се озбиљно заинтересовали за Николу Теслу. Недавно су за јавност били отворени архиви председника Русије, и из докумената се види да је Стаљин био заинтересован за Теслина документа и руска војно обавештајна служба је по личном наређењу Стаљина била заинтересована за Теслин рад. Кад је Стаљин умро, та обавеза остала је у аманет Берији, али руска наука је тада пошла путем западне науке и име Николе Тесле било је потпуно скрајнуто. Заправо, руска наука била је најслободнија током петнаестак година после Другог светског рата и тада је дошла до највећих достигнућа.
Очигледно је да је руска технологија у последњих неколико деценија, посебно војна, много напредовала. Колико та чињеница има везе с причом да је највећи део Теслине техничке документације завршио у Русији?
Научник сам и бавим се искључиво чињеницама, а већ сам рекао да је у време Стаљина Тесла предао одређену документацију Русима. Он сам је говорио „гранате не треба давати мајмунима“, јер је знао да све што ради може да има двоструку примену – у сврху развоја човечанства и у сврху његовог уништења. И знао је да би Запад све његове идеје искористио да направи убојито оружје.
Али упркос Теслином ставу, видим да се на Западу развијају моћне технологије засноване управо на његовим пројектима, на пример, технологије за откривање подморница на далеком растојању, или глобална навигација ГПС без навођења сателита која је Теслин патент из 1905. године. Или, оно што је најопасније, коришћење бежичног преноса енергије, али као оружја. На пример, наша планета земља је кондензатор и кратки спој може да се направи у било ком њеном делу. Али то је толико моћна енергија да би, у случају да се такав кратки спој догоди у неком граду, тај град истога тренутка нестао. Што је најопасније, против таквих оружја направљених по Теслиним замислима нема противоружја. Зато је Тесла увек говорио да жели да се његова достигнућа користе искључиво у сврху одбране, а никако напада на било кога. И сам је писао о разорном дејству свога оружја, наглашавајући да га због тога оставља Русима.
Да ли сте имали могућност да видите генијалне патенте о којима говорите, и да ли су то документа с ознаком „државна тајна“?
Могу да кажем – све сам видео, а заправо ништа нисам видео. То је зато што је Тесла са својим патентима поступао мудро и истовремено опрезно, да не кажем лукаво. Јер када је остварио патент за бежични пренос енергије, он га је дао и Русији, и Немачкој и Америци, али их је тако регистровао да нико није могао да их разазна, тј. дешифрује. У овој књизи покушао сам да „одгонетнем“ читаоцима тај принцип бежичног преноса енергије, изузетно значајног за цео свет. Јер када би тај принцип био отелотворен, ратова вероватно више не би било.
Како објашњавате да је Никола Тесла, хришћанин и хуманиста, цео свој живот жртвовао за добробит човечанства, а да није номинован за Нобелову награду и да су његови патенти неретко злоупотребљени?
Мој одговор је садржан у чињеници да је чак 37 Нобелових награда ускраћено Николи Тесли, а они који су их добили успели су у томе захваљујући крађи, што је и сам Тесла говорио напомињући „није ми жао што краду моје идеје, жао ми је што немају своје“. Он је и Рокфелеру, једном од инвеститора, послао писмо 1937. године у коме га обавештава да је покраден. Интересантно је, а то је у овој књизи показано и доказано, да је Тесла свим финансијерима слао техничку документацију о торњу на Лонг Ајленду, али они најчешће нису слали новац нити враћали документацију. Напротив, склањали су је, а онда је она доспевала до будућих добитника Нобелове награде. Писао је Тесла и банкару Шифу, који је финансирао Јапанце у борби против Руса, и руску револуцију, да би га Шиф упућивао на Варбурга, и тако укруг.
Нека од докумената у вашој књизи објављена су први пут. Како сте долазили до њих?
Ради се о неколико десетина докумената у вези с Николом Теслом која никада досад нису објављена – око крађе о којој малопре рекох, о дневнику из Колорадо Спрингса, о сарадњи руске војнообавештајне службе с Теслом, и око нобеловске премије. Све помало личи на неки детективски роман, али није фикција већ стварност.
На пример, Тесла и Едисон је требало 1915. да добију Нобелову награду и поделе премију. Али чим су то чули, амерички финансијери су се умешали и све учинили да Тесла не добије награду, наводно зато што неће да дели награду с Едисоном. А то је велика лаж, јер чим су новине објавиле вест о лауреатима, Тесла је одмах писао Џону Моргану који је све учинио да је он не прими. И одмах је кренула потрага за другим „нобеловцем“. Лично је председник Шведске краљевске академије ишао од врата до врата не би ли нашао замену за Теслу. И нашли су стручњака из области хемије и дали му Нобелову награду за физику. Или награду за радио добио је Маркони, а замислите шта би то значило да ју је добио Тесла 1905. године. Значи, напросто нису хтели да верификују и озваниче његову генијалност, нити да га подрже финансијски.

ВЕЉА АБРАМОВИЋ ОДУШЕВЉЕН

Као један од највећих познавалаца Тесле, публициста и универзитетски професор Веља Абрамовић одушевљен је Круковом књигом, односно пишчевим умећем да уочава и „слаже“ податке и документа до којих је дошао. А аутор каже да су у многим документима недостајале странице, или фотографије, као на пример у Теслином дневнику, за којима се он онда давао у потрагу не би ли добио комплетну слику.
Дмитриј Крук захвалан је и Музеју Николе Тесле који је у том послу био веома кооперативан, као и осталим изворима Теслине грађе за које досад нико и није знао. Један од њих је и складиште за странце на Менхетну где су 10 година стајали материјали о Тесли и захваљујући коме је касније објављен Теслин дневник познат као „Дневник из Колорадо Спрингса“, каже Милка Кресоја, овога пута у функцији преводиоца током интервјуа.

За све што сте урадили на откривању истине о Тесли потребно је много времена, још више знања и новца. Kако сте све то обезбедили?
Много година сам радио на књизи, сакупљао грађу, систематизовао је а онда се сучељавао с бројним нелогичностима, анализирао и долазио до закључака. Али тек када сам схватио и разумео фундаменталне Теслине идеје, усудио сам се да почнем с писањем књиге.
Тесла, као што знате, није теоретичар него човек експеримента. Заправо, понели су ме ти Теслини фундаментални принципи нове физике и уверење да будућност заиста припада овом генију. Још 2015. одлучио сам да напишем књигу, и нисам штедео ни себе ни средства. Имам утисак као да су ме истовремено пратили „блицеви“ Теслине светлости у знак подршке.
Последње две године радио сам само на књизи, ништа друго. Комплетно прво издање је продато, а онда штампано и друго, допуњено, и књига преведена на енглески језик. Код вас је објављена на српском захваљујући Милки Кресоја (МНЦИ) и стручном консултанту, проф. др Дејану Раковићу са Електротехничког факултета, а објављена је у сарадњи са суиздавачем, Музејом Николе Тесле. Желим да кажем да Теслине идеје људима дају наду да ће се свет променити, да ћемо прећи на виши ниво развитка, да ће светом завладати нови, праведнији поредак. И људи из целог света ми пишу да подржавају Теслине идеје изложене у књизи, и да су спремни да се придруже променама. Па, пошто светом и иначе управљају идеје, заиста бих желео да се човечанство у будућности заснива на идејама Николе Тесле, и верујем да ће тако бити. Јер Теслине идеје су основ промене света, али нису и довољне и о томе ћемо неки други пут.
Имате ли сазнања о томе како западне елите гледају на могућност стварања тзв. теслијанске цивилизације у једном много праведнијем поретку?
У страху од те и такве могућности западне елите су урадиле све да разруше бившу Југославију и Совјетски Савез. И бориће се против Теслиних идеја све док једна страна не оствари преимућство. Идеје и технологије Николе Тесле дају велике могућности Русији да постане тај победник заједно са Србијом, јер смо ми словенска браћа. Најкраће речено, Тесла је сила Русије и Србије!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *