Dr DMITRIJ KRUK – Tesla je sila Srbije i Rusije

Ne bojte se, iz matrice prelazimo u oboženu teslijansku civilizaciju

Budućnost nije određena unapred, ona se projektuje svaki dan u našim mislima i našim ponašanjima. Ako budemo delovali složno, u harmoniji jedan s drugim i u skladu s Tvorcem, nema takvih neprijatelja koje Rusi i Srbi ne mogu da pobede. Jer ruski i srpski narod oduvek krasi osećanje više pravde, i zbog toga su i nemački naučnici priznavali i uvažavali ideju da slovenski narodi treba da očeloveče zapadnu civilizaciju. Zato u Rusiji kažu – ne govori Bogu o svojim problemima, a probleme upoznaj sa svojim Bogom! Drugim rečima, obožimo svoje probleme i ne pribojavajmo se ni vidljivih ni nevidljivih neprijatelja kakav je kovid, jer Tesla je naša sila, kaže na početku razgovora za „Pečat“ ruski naučnik dr Dmitrij Kruk, koji je svoju knjigu pod nazivom „Nikola Tesla – buđenje sile i izlazak iz matrice“ promovisao na Petrovdan u Ruskom domu u Beogradu povodom 165. godina od rođenja (10. jula 1856) genijalnog i neprevaziđenog srpskog i svetskog naučnika.

IZDANAK SIBIRA

Dmitrij Kruk rođen je i odrastao u Sibiru. Posle detinjstva provedenog u selu prešao je u Krasnojarsk, geografski centar istoimene oblasti koja je šest puta veća od Nemačke i oko četiri puta od Francuske. Slučajno, ili možda ipak ne, u ovoj oblasti nalazi se i mesto Tunguska, gde se 30. juna 1908. u jutarnjim satima na nebu pojavila svetlosna kugla poput sunca i izazvala najjaču eksploziju ikada zabeleženu u istoriji čovečanstva. Procenjuje se da je energija eksplozije (10-15 megatona) oko hiljadu puta jača od eksplozije bombe bačene na Hirošimu. Pretpostavlja se da je eksploziju izazvao ogroman meteor, što naučno nikada nije dokazano, kao ni legenda da se radi o Teslinom eksperimentu. Kruk je završio Radio-tehnički fakultet Krasnojarskog univerziteta i dobio zvanje radio-inženjera, kasnije doktorirao na tehničkim naukama. Ima svoju privatnu kompaniju, bavi se biznisom i tehnologijama koje mogu da se primenjuju u krupnim preduzećima. 

Otkud vaše interesovanje za Nikolu Teslu i njegovo delo? Da li se Teslom bavite institucionalno, u okviru nekog šireg programa, ili se radi o ličnom interesovanju?
Za Nikolu Teslu zainteresovao sam se još u vreme studentskih dana, iako je o njemu u to vreme bilo malo informacija. Što više sam upoznavao Teslino delo, to je veći bivao i moj interes za dalje istraživanje.
Rukovodila me je i činjenica da u Rusiji ima ne tako malo naučnika koji se kritički odnose prema savremenim naučnim paradigmama. Zainteresovale su me njihove ideje, tim pre što sam shvatio da su fundamentalne osnove savremene fizike prilično sumnjive u svakom pogledu. Oduševilo me je postojanje alternative u idejama i delima Nikole Tesle koje je on razradio i olicetvorio. Pre nekoliko godina povezao sam se s Muzejom Nikole Tesle u Beogradu i odobrili su mi pristup obimnoj dokumentaciji. Posle višegodišnjeg istraživanja napisao sam knjigu „Nikola Tesla – buđenje sile, izlazak iz matrice“.
Tesla je govorio da će njegove ideje početi da se ostvaruju posle 100 godina, pa sam ja to izrazio kroz ideju da je sila koja nama upravlja, a dremala je sto godina, počela da se budi. Izlazak iz matrice je ideja koja mi se pojavila posle filma „Matriks“, jer mi živimo po toj matrici. Tako sam povezao tu ideju Nikole Tesle s borbom raznih sila i knjigu završavam porukom da se vreme matrice završava i da će ljudi preći na novi nivo razvoja umnogome zahvaljujući baš Tesli.
U Rusiji, po mišljenju nekih poznavalaca prilika, vlada „teslamanija“. Da li je to privid ili je Tesla zaista toliko prisutan u ruskom narodu, i da li prevashodno u naučnim krugovima ili uopšte?
Ime Nikole Tesle u Rusiji sve je rasprostranjenije i postaje široko poznato. Zato što se i na internetu pojavljuje sve više informacija o najvećem naučniku, posebno publikacije koje o njegovim registrovanim i neregistrovanim patentima objavljuje Muzej Nikole Tesle, muzej zaista jedinstven u svetu. I sav taj materijal postao je predmet i baza za istraživače Teslinog dela.
Pre svega treba razumeti da je Tesla genijalni naučnik u čijim delima se nalazi osnov novih naučnih principa. On je toliko duboko pronikao u pogled na svet da ono što je izumeo zaista deluje začuđujuće. Upravo zbog toga postoje i pronosioci mnogih mitova i legendi o Tesli u Rusiji i svetu uopšte. Zadatak ove knjige je da svetu pokaže istinu o Tesli kao genijalnom naučniku. Ako njega zovemo volšebnikom, čudotvorcem, on to zaista jeste u odnosu na druge naučnike koje je apsolutno prevazišao. Mnogi naučnici do danas ne razumeju Tesline ideje.
Treba podsetiti da se ruska vojna obaveštajna služba 1930. godine povezala s Nikolom Teslom u Americi, i ja sam se u to uverio. U to vreme ruska nauka i ruski specijalisti su se ozbiljno zainteresovali za Nikolu Teslu. Nedavno su za javnost bili otvoreni arhivi predsednika Rusije, i iz dokumenata se vidi da je Staljin bio zainteresovan za Teslina dokumenta i ruska vojno obaveštajna služba je po ličnom naređenju Staljina bila zainteresovana za Teslin rad. Kad je Staljin umro, ta obaveza ostala je u amanet Beriji, ali ruska nauka je tada pošla putem zapadne nauke i ime Nikole Tesle bilo je potpuno skrajnuto. Zapravo, ruska nauka bila je najslobodnija tokom petnaestak godina posle Drugog svetskog rata i tada je došla do najvećih dostignuća.
Očigledno je da je ruska tehnologija u poslednjih nekoliko decenija, posebno vojna, mnogo napredovala. Koliko ta činjenica ima veze s pričom da je najveći deo Tesline tehničke dokumentacije završio u Rusiji?
Naučnik sam i bavim se isključivo činjenicama, a već sam rekao da je u vreme Staljina Tesla predao određenu dokumentaciju Rusima. On sam je govorio „granate ne treba davati majmunima“, jer je znao da sve što radi može da ima dvostruku primenu – u svrhu razvoja čovečanstva i u svrhu njegovog uništenja. I znao je da bi Zapad sve njegove ideje iskoristio da napravi ubojito oružje.
Ali uprkos Teslinom stavu, vidim da se na Zapadu razvijaju moćne tehnologije zasnovane upravo na njegovim projektima, na primer, tehnologije za otkrivanje podmornica na dalekom rastojanju, ili globalna navigacija GPS bez navođenja satelita koja je Teslin patent iz 1905. godine. Ili, ono što je najopasnije, korišćenje bežičnog prenosa energije, ali kao oružja. Na primer, naša planeta zemlja je kondenzator i kratki spoj može da se napravi u bilo kom njenom delu. Ali to je toliko moćna energija da bi, u slučaju da se takav kratki spoj dogodi u nekom gradu, taj grad istoga trenutka nestao. Što je najopasnije, protiv takvih oružja napravljenih po Teslinim zamislima nema protivoružja. Zato je Tesla uvek govorio da želi da se njegova dostignuća koriste isključivo u svrhu odbrane, a nikako napada na bilo koga. I sam je pisao o razornom dejstvu svoga oružja, naglašavajući da ga zbog toga ostavlja Rusima.
Da li ste imali mogućnost da vidite genijalne patente o kojima govorite, i da li su to dokumenta s oznakom „državna tajna“?
Mogu da kažem – sve sam video, a zapravo ništa nisam video. To je zato što je Tesla sa svojim patentima postupao mudro i istovremeno oprezno, da ne kažem lukavo. Jer kada je ostvario patent za bežični prenos energije, on ga je dao i Rusiji, i Nemačkoj i Americi, ali ih je tako registrovao da niko nije mogao da ih razazna, tj. dešifruje. U ovoj knjizi pokušao sam da „odgonetnem“ čitaocima taj princip bežičnog prenosa energije, izuzetno značajnog za ceo svet. Jer kada bi taj princip bio otelotvoren, ratova verovatno više ne bi bilo.
Kako objašnjavate da je Nikola Tesla, hrišćanin i humanista, ceo svoj život žrtvovao za dobrobit čovečanstva, a da nije nominovan za Nobelovu nagradu i da su njegovi patenti neretko zloupotrebljeni?
Moj odgovor je sadržan u činjenici da je čak 37 Nobelovih nagrada uskraćeno Nikoli Tesli, a oni koji su ih dobili uspeli su u tome zahvaljujući krađi, što je i sam Tesla govorio napominjući „nije mi žao što kradu moje ideje, žao mi je što nemaju svoje“. On je i Rokfeleru, jednom od investitora, poslao pismo 1937. godine u kome ga obaveštava da je pokraden. Interesantno je, a to je u ovoj knjizi pokazano i dokazano, da je Tesla svim finansijerima slao tehničku dokumentaciju o tornju na Long Ajlendu, ali oni najčešće nisu slali novac niti vraćali dokumentaciju. Naprotiv, sklanjali su je, a onda je ona dospevala do budućih dobitnika Nobelove nagrade. Pisao je Tesla i bankaru Šifu, koji je finansirao Japance u borbi protiv Rusa, i rusku revoluciju, da bi ga Šif upućivao na Varburga, i tako ukrug.
Neka od dokumenata u vašoj knjizi objavljena su prvi put. Kako ste dolazili do njih?
Radi se o nekoliko desetina dokumenata u vezi s Nikolom Teslom koja nikada dosad nisu objavljena – oko krađe o kojoj malopre rekoh, o dnevniku iz Kolorado Springsa, o saradnji ruske vojnoobaveštajne službe s Teslom, i oko nobelovske premije. Sve pomalo liči na neki detektivski roman, ali nije fikcija već stvarnost.
Na primer, Tesla i Edison je trebalo 1915. da dobiju Nobelovu nagradu i podele premiju. Ali čim su to čuli, američki finansijeri su se umešali i sve učinili da Tesla ne dobije nagradu, navodno zato što neće da deli nagradu s Edisonom. A to je velika laž, jer čim su novine objavile vest o laureatima, Tesla je odmah pisao Džonu Morganu koji je sve učinio da je on ne primi. I odmah je krenula potraga za drugim „nobelovcem“. Lično je predsednik Švedske kraljevske akademije išao od vrata do vrata ne bi li našao zamenu za Teslu. I našli su stručnjaka iz oblasti hemije i dali mu Nobelovu nagradu za fiziku. Ili nagradu za radio dobio je Markoni, a zamislite šta bi to značilo da ju je dobio Tesla 1905. godine. Znači, naprosto nisu hteli da verifikuju i ozvaniče njegovu genijalnost, niti da ga podrže finansijski.

VELJA ABRAMOVIĆ ODUŠEVLJEN

Kao jedan od najvećih poznavalaca Tesle, publicista i univerzitetski profesor Velja Abramović oduševljen je Krukovom knjigom, odnosno piščevim umećem da uočava i „slaže“ podatke i dokumenta do kojih je došao. A autor kaže da su u mnogim dokumentima nedostajale stranice, ili fotografije, kao na primer u Teslinom dnevniku, za kojima se on onda davao u potragu ne bi li dobio kompletnu sliku.
Dmitrij Kruk zahvalan je i Muzeju Nikole Tesle koji je u tom poslu bio veoma kooperativan, kao i ostalim izvorima Tesline građe za koje dosad niko i nije znao. Jedan od njih je i skladište za strance na Menhetnu gde su 10 godina stajali materijali o Tesli i zahvaljujući kome je kasnije objavljen Teslin dnevnik poznat kao „Dnevnik iz Kolorado Springsa“, kaže Milka Kresoja, ovoga puta u funkciji prevodioca tokom intervjua.

Za sve što ste uradili na otkrivanju istine o Tesli potrebno je mnogo vremena, još više znanja i novca. Kako ste sve to obezbedili?
Mnogo godina sam radio na knjizi, sakupljao građu, sistematizovao je a onda se sučeljavao s brojnim nelogičnostima, analizirao i dolazio do zaključaka. Ali tek kada sam shvatio i razumeo fundamentalne Tesline ideje, usudio sam se da počnem s pisanjem knjige.
Tesla, kao što znate, nije teoretičar nego čovek eksperimenta. Zapravo, poneli su me ti Teslini fundamentalni principi nove fizike i uverenje da budućnost zaista pripada ovom geniju. Još 2015. odlučio sam da napišem knjigu, i nisam štedeo ni sebe ni sredstva. Imam utisak kao da su me istovremeno pratili „blicevi“ Tesline svetlosti u znak podrške.
Poslednje dve godine radio sam samo na knjizi, ništa drugo. Kompletno prvo izdanje je prodato, a onda štampano i drugo, dopunjeno, i knjiga prevedena na engleski jezik. Kod vas je objavljena na srpskom zahvaljujući Milki Kresoja (MNCI) i stručnom konsultantu, prof. dr Dejanu Rakoviću sa Elektrotehničkog fakulteta, a objavljena je u saradnji sa suizdavačem, Muzejom Nikole Tesle. Želim da kažem da Tesline ideje ljudima daju nadu da će se svet promeniti, da ćemo preći na viši nivo razvitka, da će svetom zavladati novi, pravedniji poredak. I ljudi iz celog sveta mi pišu da podržavaju Tesline ideje izložene u knjizi, i da su spremni da se pridruže promenama. Pa, pošto svetom i inače upravljaju ideje, zaista bih želeo da se čovečanstvo u budućnosti zasniva na idejama Nikole Tesle, i verujem da će tako biti. Jer Tesline ideje su osnov promene sveta, ali nisu i dovoljne i o tome ćemo neki drugi put.
Imate li saznanja o tome kako zapadne elite gledaju na mogućnost stvaranja tzv. teslijanske civilizacije u jednom mnogo pravednijem poretku?
U strahu od te i takve mogućnosti zapadne elite su uradile sve da razruše bivšu Jugoslaviju i Sovjetski Savez. I boriće se protiv Teslinih ideja sve dok jedna strana ne ostvari preimućstvo. Ideje i tehnologije Nikole Tesle daju velike mogućnosti Rusiji da postane taj pobednik zajedno sa Srbijom, jer smo mi slovenska braća. Najkraće rečeno, Tesla je sila Rusije i Srbije!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *