Почетна / ДРУШТВО ДАНАС / Екипе ЕПС-а се избориле с невременом у Београду

Екипе ЕПС-а се избориле с невременом у Београду

Брзим реакцијама екипа „Електропривреде Србије“ и ОДС „ЕПС Дистрибуције“ у најкраћем року отклоњени су кварови на мрежи које је изазвало невреме у Београду, рекли су министар рударства и енергетике Александар Антић и Милорад Грчић, в. д. директора ЈП ЕПС, приликом обиласка једне од трафостаница која је била поплављена на Новом Београду.

Антић и Грчић су захвалили радницима ЕПС-а и „ЕПС Дистрибуције“ што су хитно и храбро реаговали и осигурали уредно снабдевање електричном енергијом.

„Сва домаћинства на територији Београда, које је у недељу захватило невреме са великом количином кише, сада имају редовно снабдевање електричном енергијом. Ноћ је била веома тешка, у врло кратком времену у Борчи је пало 100 литара кише по квадратном метру. На Новом Београду и у Земуну за само пола сата пало је 50 или 60 литара кише. У тако кратком року те количине падавине нисмо имали ни 2014. када су биле поплаве. Желим да искажем огромну захвалност свим запосленима у ЕПС-у и ’ЕПС Дистрибуцији’ на невероватном напору и храбрости коју су показали током ноћи“, нагласио је Антић.

У „ЕПС Дистрибуцији“ дежурства су била подигнута на највиши ниво и то је допринело да се кварови брзо санирају. Екипе ће остати у максималном режиму рада све док траје потенцијална опасност од непогода и велике количине падавина.

„Направили смо дупле дежурне екипе пре неколико дана, када су почеле најаве за јаче невреме у Србији“, рекао је Грчић и истакао да је то допринело да се брзо реши и ситуација у Улици Народних хероја 1 на Новом Београду где је био поплављен 10-киловолтни трафо.

„Екипа је по повлачењу воде кренула са сушењем и јутрос између пола четири и четири сата су укључили трафо и 1.500 потрошача је добило електричну енергију. Најтежа ситуација била је са две велике црпне станице Галовица и Газела, али екипе су успеле да их оспособе током највећег невремена. Нема начина да захвалим свим нашим људима који су радили уз највећи ризик. Тако су помогли да се реше и други комунални проблеми у Београду изазвани водом. Настављамо са дежурствима све док има најава за падавине, које су изнад просека, као и за било какву врсту невремена“, истакао је Грчић.

Током обиласка трафостанице на Новом Београду окупљени грађани су похвалили раднике „ЕПС Дистрибуције“. Драгутин Митровић, председник Стамбене заједнице у Народних хероја 1, захвалио је радницима „ЕПС Дистрибуције“ и истакао да су они једини помогли у ситуацији када је вода поплавила зграду.

„У гаражи и просторији трафостанице вода је било да нивоу 70-80 центиметара. Момци из ’ЕПС Дистрибуције’ донели су пумпе и целе ноћи црпели воду, а након тога су поправили трафостаницу. Да није било њих, још бисмо били под водом“, рекао је Митровић.               

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *