Танка руска црвена линија

ШТА ЈЕ РЕКЛА МАРИЈА ЗАХАРОВА

Посета Марије Захарове Србији била је веома запа   жена и свакој њеној изговореној речи посвећена је пажња какву она и заслужује, али те речи и њихова тежина тумачени су врло произвољно

 Србија и Русија се очигледно суочавају с информационим кампањама и притиском, а нарочито Србија, због проблема с Косовом и Метохијом, рекла је током посете Србији портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова. Како је њена званична функција директорка Одељења за информисање и штампу Министарства спољних послова, Марија Захарова је најпозванија да, пре свега, говори о овој сфери друштвеног живота, па тек онда о проблему Косова и односу Москве према овом питању. Свакако да њеним речима о Косову треба дати тежину коју оне заслужују, али треба имати на уму да је она у том смислу само „средство“ којим се јавности преноси став осмишљен на другим инстанцама, а никако њихов креатор.

С друге стране, када су информације и глобални рат на овом пољу у питању, ту је Захарова на свом терену, а исправност њених речи доказала је и њена посета Србији, иначе пропраћена спиновањем које се у најмању руку може назвати „информационом кампањом и притиском“, у овом случају усмереним на грађане Србије.
Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *