Нафташка авантура у „Ноћи музеја“

Компанија НИС отворила је врата својих музеја у Новом Саду и Кикинди у оквиру „Ноћи музеја“, где су посетиоци имали прилику да виде поставке које сведоче о развоју једне од најважнијих привредних грана у Србији – енергетике.

Компанија је овом приликом представила експонате велике вредности, занимљиве приче о првим нафтним бушотинама у Србији, развоју бензинских станица, али и интерактивне садржаје који показују на који начин се тражи “црно злато”. Поред тога, посетиоци музеја НИС-а могли су да стекну увид у то како се ова индустрија мења и како ће потрага за нафтом изгледати у будућности.

Тако је публика у Новом Саду имала  прилику да учествујe у потрази за нафтом, кроз спој најсавременије научне технологије из разних инжењерских дисциплина на терену и у лабораторији. За најмлађе посетиоце, компанија је припремила интерактивни приказ проналажења нафте и гаса кроз занимљиве игрице, а млади истраживачи су имали прилику да виде и којим се све путевима креће нафта.  За све посетиоце музеја у Кикинди, НИС је обезбедио приказ богате ризнице настанка и порекла нафте у нашој земљи. Међу изложеним експонатима, публика је могла да завири у историју домаће нафтне индустрије виђену кроз НИС-ове корпоративне часописе из различитих периода развоја компаније, а присутни су могли да учествују и у занимљивим играма, попут склапања тематских слагалица и погађања скривених предмета.

Oвогодишња јубиларна 15. „Ноћ музеја“ одржава се у више од 50 места широм Србије. Ово је осма година заредом да НИС учествује у манифестацији и уједно јединствена прилика да компанија упозна ширу јавност са својим пословањем, традицијом, али и перспективама нафтне индустрије која је у великој мери допринела развоју земље.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *