НИС подржао реконструкцију зграде Дома омладине у Панчеву

Компанија НИС је у оквиру програма „Заједници заједно“ подржала уређење и реконструкцију дела зграде Дома омладине у Панчеву. Свечаном представљању реализације пројекта присуствовали су Саша Павлов, градоначелник Панчева, Владимир Гагић, директор Блока Прерада у НИС-у и Марија Јевић, директорка Дома омладине Панчево.

Дом омладине Панчево представља културни симбол града, а подизањем  функционалности и адаптацијом делова зграде, створени су услови за рад младих музичара и других уметника, као и за одржавање разних манифестација, што ће допринети развоју културних вредности  града. Такође, реконструкцијом дела зграде обезбеђен је и несметани прилаз особама са инвалидитетом, које ће равноправно моћи да учествују у свим културним догађајима у овој институцији. 

НИС је препознао значај  овог пројекта и подржао га у оквиру конкурса  друштвене одговорности „Заједници заједно“ са циљем промоције и развоја традиционалних и културних вредности  Панчева.

Саша Павлов, градоначелник Панчева, истакао је добру сарадњу локалне самоуправе са НИС-ом на великом броју пројеката.

„Сарадња НИС-а и Града Панчева је одлична. Ја сам захвалан НИС-у што смо након много година заједничког рада на реализацији програма „Заједници заједно“ донели одлуку да се средства пре свега улажу у инфраструктуру јер је то оно што остаје и што највише значи свим нашим суграђанима. Хтео бих да захвалим НИС-у што своју друштвену одговорност не исказује само кроз програм „Заједници заједно“ него и кроз много других пројеката у Панчеву“, рекао је Павлов.

Владимир Гагић, директор Блока Прерада, рекао је да је за НИС част што је имао прилику да учествује у модернизацији зграде Дома омладине јер је реч о установи која има велики значај за развој културе Панчева и младу популацију.

„Желео бих да истакнем да је, поред овог, НИС у оквиру програма „Заједници заједно“ у Панчеву подржао на конкурсу 2017. године још четири пројекта из области културе, спорта и екологије. Нама у НИС-у је изузетно стало да се локална заједница овде у Панчеву развија, да се развијају спорт, екологија и убудуће ћемо наставити да подржавамо локалну заједницу“, истакао је Гагић.

Марија Јевић, директорка Дома омладине Панчево, захвалила је НИС-у на подршци током модернизације зграде Дома омладине.

„Захваљујући програму „Заједници заједно“ ми смо успели да наставимо реконструкцију Дома омладине и учинимо га приступачнијим за особе са посебним потребама. За Дом омладине је веома значајна и реконструкција музичког студија који годину и по није радио због неусловности. Оно што бих истакла као посебан значај овог пројекта је да млади неће само проводити своје време у лепом простору, већ ће у слободном времену бити креативнији и продуктивнији“, рекла је Марија Јевић.

Након обраћања, присутни су обишли реновиране просторије Дома омладине и присуствовали пригодном културно-уметничком програму.

У складу са својим корпоративним слоганом „Будућност на делу“, компанија НИС већ девет година заредом подржава и остварује партнерство са 11 градова и општина у Србији. До сада је подржано више од 900 пројеката који су допринели социјално-економском развоју општина и градова, а у које је уложено више од милијарду динара. За потребе грађана, компанија НИС је конкурсом у 2017. години у Панчеву подржала пет пројеката из области културе, спорта и екологије за које је издвојено 15 милиона динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *