Почетна / Уводник / Лав истине

Лав истине

Написао сам више од четири стотине педесет уводника у 500 бројева Печата. Одскора их, као што знате, не пишем. Ти уводници су били нека врста почетног, каквог-таквог, рама за импресивну слику какву су насликали наши блистави сарадници и уредници у претходној деценији колико Печат траје.

Подразумевана је била моја намера да сваке недеље ухватим оно што је у неком тренутку за Србију битно и преовлађујуће важно. Сходно томе било је ту и морања да се уводником „покрије“ насловна страна, поделе послови, да се упути на неки важан текст других уредника и сарадника, који се подробније и боље или са више аргумената баве неком темом и проблемом о којима смо тада писали.
Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

2 коментара

 1. Иван Момчилов Меденица

  После хвалоспева о Божини Радевићу у претходном броју размишљао сам да ли да купим овај број, а купио сам безмало све.
  Схватио сам, међутим, да га, вероватно, слабо познајете, а да сте, што се често дешава, заслепљени нечијом импресивном каријером и слаткоречивошћу.
  Наставићу да купујем наш Печат и убудуће, неће ме једно ….. отерати од свих оних часних и добромислећих људи.
  До слободне Србије!
  Поздрав,
  2  2
 2. Možda nisam dovoljno uočio da se u vašim ili tekstovima vaših kolega bavite opravdanom i argumentovanom kritikom pojedinih iznetih stavova AV.To me je podsetilo na moj davni rad u NINu kada je glavni urednik bio gospodin Marković, koji nam je rekao da o svemu možemo pisati samo mi preskačite Tita, i naravno da smo se svi pridržavali njegovog saveta, jer bi on u suprotnom najviše postradao na sastancima u komitetu i to od ljudi sa kojima ne bi delio ni kafanski sto.Zaslužili ste po meni puno poštovanje i želim vam i dalje uspešan i plodotvoran rad kao i uspešno rukovođenje redakcijom, a današnje vreme nas često podseća na ranija vremena i često nam sečine težim nego ono davno vreme.
  0  1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *