Отворена изложба „ Николај Краснов-албум сећања“ уз подршку НИС-а

У Крипти Храма Светог Саве на Врачару свечано је, уз подршку НИС-а, отворена изложба посвећена лику и делу руског архитекте Николаја Краснова под називом „Николај Краснов-албум сећања“.

На изложби је представљен и спомен албум архитекте Николаја Краснова који је у области архитектуре,  урбанизма, ентеријера и примењене уметности оставио значајан траг у изгледу Београда, али и бројних градова и вароши широм Србије и Русије.  Посетиоци ће до 17. марта, имати прилику да у Крипти Храма боље упознају стваралаштво овог чувеног руског архитекте којe представља најрепрезентативнији грађевински фонд у периоду између два светска рата.

Свечаном отварању изложбе и представљању спомен албума присуствовали су представници НИС-а, града Београда, Српске Православне Цркве, Руске Амбасаде у Београду, Министарства културе и информисања, Руског дома, Хералдичког клуба и многобројне званице.

Сања Лубардић, заменик генералног директора и директор Функције за односе са јавношћу и комуникације је изјавила: „Као компанија која подржава пројекте који промовишу културу, науку и истинске вредности, НИС је препознао значај овог пројекта и подржао га кроз програм „Заједници заједно“. Посебно смо поносни што изложба чува од заборава  дела чувеног руског архитекте Николаја Краснова која представљаjу спону два пријатељска народа.  НИС ће и у наредном периоду наставити да подржава  пројекте који доприносе унапређењу и очувању културне баштине у нашој земљи“ .

 Програм „Заједници заједно” НИС спроводи  већ осам година са основним циљем да се унапреди квалитет живота у локалним заједницама у којима послује. Овај програм  реализује се у сарадњи са 11 локалних самоуправа: Београд, Нови Сад, Ниш, Чачак,  Панчево, Зрењанин, Кикинда, Нови Бечеј, Житиште, Кањижа, Србобран. Реализацијом пројеката унапређује се рад културних, образовних и спортских институција и установа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *