Ансамбл „Пјатницки“ одржао концерт у Сава Центру

Foto 2-2Један од најпознатијих руских фолклорних састава, ансамбл „Пјатницки“, по први пут наступио је пред публиком у Србији, уз подршку компаније НИС. Спектакл у пуној дворани Сава Центра организован је у сарадњи Руског дома у Београду и НИС-а, као генералног спонзора.

Концерт је изазвао велико интересовање публике, која је са одушевљењем испратила наступ руског ансамбла. Догађају су присуствовали чланови дипломатског кора, као и угледне званице из света привреде и културе Србије.

Након спектакла публици се обратила Александра Пермјакова, директорка ансамбла. Она је истакла да је веома важно да се кроз културу развијају и јачају везе између две државе и захвалила Амбасади Руске Федерације у Београду, Руском дому и компанији НИС на подршци.

Ансамбл „Пјатницки“ се сматра једним од најзначајнијих промотера руске традиционалне културе у свету. Основан је далеке 1911. године, а популарност је стекао у току Другог светског рата, када је наступао у саставу фронтовских концертних бригада Црвене армије. Састав је носилац титула „Национално благо“ и „Руски патриота“.

Подршком концерту ансамбла „Пјатницки“, НИС као друштвено одговорна компанија наставља да помаже побољшање културне понуде у Србији. Истовремено, НИС на овај начин помаже јачање традиционално пријатељских односа две земље – Србије и Русије.
Foto 3-2

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *