Вучић: 14. идем у Брисел на отварање поглавља

ALEKSANDAR VUCICПремиjер Србиjе Aлександар Вучић рекао jе данас да 14. децембра иде у Брисел на међувладину конференциjу где ће, како jе навео, отворити прва два преговарачка поглавља за приступање Србиjе Eвропскоj униjи.

Вучић jе, одговараjући на питања новинара, рекао да jе захвалан немачким парламентарцима што су на jучерашњем заседању Бундестага дали зелено светло за отварање првих преговарачких поглавља.

“Захвалан сам људима у Бундестагу што су разумели шта jе Србиjа урадила. Tо jе Србиjи важно”, рекао jе Вучић и подвукао да Немци држе до своjе речи.

Oн jе честитао грађанима Србиjе поводом те одлуке и поручио да су то заслужили своjим радом, стрпљењем и одговорношћу.

“У Eвропу можете да идете само ако показуjете напредак у свим областима. Имамо jош много да радимо, jош много труда да уложимо и зато нисам славодобитнички говорио о томе. Tо jе за честитку грађанима, а не за честитање Вучићу или неком другом”, рекао jе Вучић.

Премиjер Србиjе наjавио jе одлазак у Брисел, 14. децембра, на међувладину конференциjу како би се отворила прва поглавља, а почетком године jош два.

“Aли рачунам да поглалавље 32 убрзо и затворе, jер знате да код нас финансиjска контрола добро функционише”, закључио jе Вучић.

2 коментара

  1. Славиша Милошевић

    1. поглавље – Признавање Нарко Републике Косова
    2. поглавље – Усклаживање спољне политике Србије са политиком ЕУрупе- увођење санкција Русији,
    3. поглавље- Безбедносна политика, улазак Србије у НАТО без референдума
    Уколико дође до побуне народа, што је сасвим извесно, биће подвучено под покушај “државвног удара”, зашта се већ спрема терен преко владиних медија, а богами спремни су и да пуцају на народ. Добили су зелено светло и од Вашингтона и од Брисела. Они који не мисле као АВ, руше државу, јер “Држава то сам ја”.

  2. Лепа вест, насмејано од драгости лице, а пут поплочен и раван води нас право у
    трагедију па у катаклизму! Сретан пут премијеру”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *