Спасен руски пилот, сириjска воjска га води у руску базу

su27_n3Jедног од два руска пилота коjи су се катапултирали из авиона коjи jе оборила Tурска пронашла jе сириjска воjска и сада га води у руску базу у Сириjи, док jе други повређен приликом спуштања након чега су га убили џихадисти у тоj области, изjавио jе данас руски амбасадор у францускоj Aлександар Oрлов.

“Kада jе авион оборен, оба пилота су се катапултирала из летелице, од коjих jе jедан наjпре повређен када се спустио падобраном, а потом су га на земљи дивљачки убили џихадисти коjи су се налазили у тоj области”, рекао jе он за радио “Eроп 1”.

Други пилот jе, како jе обjаснио, успео да побегне и, према наjновиjим информациjама, спасла га jе сириjска воjска и сада га води ка рускоj бази.

Генералштаб руске воjске обjавио jе синоћ да jе jедан од пилота убиjен из аутоматског оружjа на земљи након што jе авион оборен, док о другом пилоту ниjе изнео никакве податке.

Tурска jе jуче уjутро оборила руски воjни авион на граници са Сириjом зато што jе, како тврди турска воjска, повредио ваздушни простор Tурске иако jе више пута упозорен, док руско Mинистарство одбране истиче да руски авион ниjе нарушио турски ваздушни простор.

Један коментар

  1. Чудно је у вези обарања СУ-24, да је цијели чин обарања забиљеждн са неколико камера? Откуда су знали да ће туда проћи…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *