Почетна / БРОЈ 384 / Нова муслиманска окупација Србије?

Нова муслиманска окупација Србије?

Драгомир Анђелковић 
Сваки пут када се олако односимо према неконтролисаном уласку бројних муслиманских миграната у Србију ваљало би да се сетимо страшне судбине Асиријаца

Права поплава, пре свега муслиманских и арапских миграната, са којом се сада суочавамо – за нас дугорочно може да буде фатална. Турски муслимани су у 14. и 15. веку оружјем освојили српске земље али се у њима нису масовно населили. Отуда, Срби су, после више векова ропства, на многим поднебљима успели да очувају идентитет и хомогеност, те да у погодном моменту отпочну процес националног ослобођења. Но, тамо где је услед досељавања инородног становништва драстично измењена изворна етничка структура (нпр. Косово и Метохија) или је пак дошло до значајне исламизације Срба и са тим скопчаног идентитетског преображаја (нпр. Босна и Херцеговина) српски историјски простор је до данас окрњен. Исто тако и Грци су се ослободили тамо где су опстали као већина (југ Балкана) али су за њих трајно изгубљени крајеви Мале Азије, у којима су у византијском периоду живели у већем броју него у Европи, а у које су се масовно доселили муслимански Турци. Укратко, треба имати у виду да је од пуке окупације нечије територије много опасније масовно насељавање. Када се ту, макар и без оружаног освајања, пређе нека црвена линија, више нема спаса!

ИГНОРИСАЊЕ ОПАСНОСТИ

Нема сумње да призори измучених несрећника, а међу њима има и много деце (али и дојучерашњих бојовника који су напрасно скинули униформе и одбацили оружје) што се селе са ратом погођених подручја – код свих нас изазивају сажаљење. То је људски и у складу са тим на хуман начин се према њима треба односити. Међутим, када се ради о држави, она пре свега мора да поступа рационално у складу са нашим националним интересима. А они налажу да се спречи дуже, а камоли трајно остајање муслиманских миграната са Блиског истока у Србији. Уместо да се нада да ће миграциони талас проћи као што је дошао, Београд мора да води рачуна да Немачка и друге западне земље ка којима су мигранти кренули пре или касније могу да покушају херметички да затворе своје границе (односно границе оних преко чије територије миграциони талас иде ка њима) те да се тако деси да бројне избеглице са Блиског истока не могу даље из Србије. Шта ћемо онда са њима? Како и где да их депортујемо?

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

2 коментара

  1. Vecim delom ce ostati u Srbiji,dobice papire od sadasnjeg rezima i bice to glasacka masinerija Aleksandova

    Thumb up 0 Thumb down 0

  2. Amerska dobra amestaljka, da im zavidi I pok. Bobi Fiser.

    Thumb up 0 Thumb down 0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *