Почетна / БРОЈ 367 / Мир је нерентабилан!

Мир је нерентабилан!

Драгомир Антонић

Све оно што се данас сматра америчком и енглеском елитом потомство је ратних профитера. Претке који су се обогатили на туђој несрећи назвали су „shoddy aristocracy“, у преводу на српски – бофл аристократија

Око нас лицемери. Свуда и на сваком месту. Не крију се. Шта да се ради. Оно што је некад било срамотно данас ретко коме стид изазива. Нестало стида, а лицемерја на све стране. Нећу грешити душу. Било га је и раније. Одувек га има. Није наш изум. Сведоче о томе многобројне књиге. Духовне, народне, историјске, књижевне. Најистакнутији лицемер био је Јуда Искариот. Издао је Христа, свог учитеља, за тридесет сребрњака, а затим дошао на последњу или тајну вечеру да са Христом вечера као да ништа није било.

ОЛБРАЈТ, БЛЕР, ВЕСЛИ КЛАРК Данас би у Србију да дође неки Обамин саветник, кажу да се одазива на име Данијел Фас. Хоће да нас лечи од рака. О нашем трошку. Донео би апарате, а ми бисмо се код њега лечили. Наш здравствени фонд би лечење платио. Зна човек које су све отрове и где бацали удружени НАТО зликовци предвођени Американцима. Сада му требају несрећници који су од рака оболели да на њима експериментише. Јефтиније је радити опите на Србима него на мајмунима или пацовима. Вероватно ће и резултати бити поузданији кад се на људима изводе. Има ли већег лицемерја? Прво те трујем, а затим под изговором да те лечим проучавам ефекте радиоактивног отрова које сам по теби и твојим рекама, пољима, шумама бацао. Он донесе апарате, ми платимо. Резултате однесе са собом. Требаће за бомбардовање неког новог народа.

Американци, а богами и Енглези раде оваква (не)дела већ скоро двеста година. Све оно што се данас сматра њиховом елитом потомци су ратних профитера. Најгори од свих лицемера. Претке који су се обогатили на туђој несрећи савременици су звали „shoddy аristocracy“ у преводу на српски – бофл аристократија или ратни преваранти, лопови, џукеле. Све их је описао Рихард Левинзон-Морус  у књизи „Ратни профити“.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *