Почетна / БРОЈ 358 / Доктор Угљанин – НАТО позивар

Доктор Угљанин – НАТО позивар

Пише Филип Родић
Прошло је више од петнаест година од како је НАТО први пут дошао да „штити“ некога у Југославији, односно Србији. Сви знамо како је та заштита изгледала и шта нам је донела. Није ту превише среће било ни за оне који су били „штићени“, а камоли за оне од којих се штитило. У међувремену, НАТО је штитио и многе друге и сви знамо како су и они прошли. Колико онда безобзиран и неурачунљив треба човек да буде да поново тражи такву заштиту?

Глава двадесет осма Кривичног законика Србије односи се на кривична дела против уставног уређења и безбедности Републике Србије. Члан 309 Законика односи се на „позивање на насилну промену уставног уређења“ и јасно наводи да „ко у намери угрожавања уставног уређења или безбедности Србије позива или подстиче да се силом промени њено уставно уређење, свргну највиши државни органи, или представници тих органа, казниће се затвором од шест месеци до пет година“. А, ко „дело овог члана учини уз помоћ из иностранства, казниће се затвором од једне до осам година“.

Закон је јасан, а јасна је и изјава коју је у петак 20. фебруара у Новом Пазару, пред више од хиљаду људи дао председник Бошњачког националног већа Сулејман Угљанин. „Тражићемо лустрацију, смену свих људи у судству, Тужилаштву и полицији који су чинили злочине над Бошњацима, а ако то држава не прихвати, тражићемо да овде дође Европски суд, јер овдашње (правосуђе) нећемо признавати“, рекао је Угљанин, како су пренели београдски медији. Он је нагласио да ће све захтеве покушати да остваре преко институција система, али и да ће „уколико у томе не успеју, тражити помоћ, па макар и НАТО довели да штити Бошњаке“. „Покушаћемо да учинимо све да од ове шовинистичке творевине, српске државе Србије, направимо модерну демократску државу“, додао је Угљанин.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

Један коментар

  1. Ja pitam ugljanina ko će da brani nas od nato zločinačke alijanse.Do duše nek Ugljanin pozove i svoje bivše kolege iz devedesetih i iz dvehiljadite koji su isto pozivali javno da se Srbija bombarduje na čelu sa celim Dosom i njegovim vodjama a zna se ko je vodio ovu dršavu i ljubili skute zločincina.Seti se Sulejmane šta si ti sve radio od tad do sad i tvoj kolega Vuk I DRUGI SA VAMA I SA NJIMA kaKO STE SARADJIVALI MEDJUSOBNO I SA STRANIM ELEMENTIMA .Stanje je kritično jer takvih u Srbiji ima previše i medju srbima a i u drugim nacijama kod nas.Nato ima svoje štićenike koje čuva za svoje interese i zločinačke planove.Zašto ti nisi osudio amere za sva zlodela koja su učinili i čine po svetu, oni su doveli iz inostranstva al kaidu u BiH pa sad da ih mi hapsimo i jurimo,neka se sad misle oni a ne mi .Ameri izmisle neprijatelja da bih te saterali u ćorsokak.Bori se Sulejmane za svoj narod pošteno i pošteno će proć svi,a kome ameri pomažu oni pripremaju i gajtan za izvršene usluge.

    Thumb up 0 Thumb down 0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *