СПРЕГА СЕПАРАТИЗМА И КРИМИНАЛА У ВОЈВОДИНИ

Портпарол Демократске странке Србије Петар Петковић изјавио је данас да председник Владе Војводине Бојан Пајтић не сме да поднесе оставку да би пробао да заметне све трагове финансијских малверзација, пре свега у Развојној банци Војводине.

„Не може се другачије објаснити одлучност Пајтића да по сваку цену брани власт, осим да заправо жели да се сакрију трагови финансијске малверзације које стоје у основи сепаратизма војвођанске власти“, рекао је Петковић на конференцији за новинаре у седишту ДСС.

Поводом изјаве Пајтића да ће из Декларације о Војводини избацити реченицу – о којој је било спора у јавности – да је аутономија Војводине право њених грађана и да је Војводина њиховом вољом у саставу Србије, портпарол ДСС је истакао да „од Пајтића нико не тражи да избаци једну реченицу, већ да поднесе оставку“.

Петковић је казао да је у Војводини на делу сепаратизам Пајтића и да је криминал у основи сваког сепаратизма, да је у Војводини стопа незапослености највећа јер је „Пајтићев режим“ задао покрајини „страховит ударац“.

„Право је питање шта се заправо дешавало у Развојној банци Војводине и којих је размера био криминал у тој банци и ко све стоји иза тог криминала“, рекао је он.

Петковић је додао да ће се спрега сепаратизма и криминала у Војводини показати када државни органи у потпуности разоткрију о каквом криминалу је реч „пре свега у Развојној банци тојест у Металс банци из које је она настала“.

„До данас нисмо добили одговор да ли је и ко је дао гаранције Демократској странци за кредит јер ако није било гаранција, а кредит је дат онда је реч о правом државном криминалу и пљачки бившег режима који је предводио ДС“, казао је Петковић.

Навео је да „огромна галама“ којом се Пајтић „брани од свог народа“ упућује да мора озбиљно да се испита да ли су у Војводини грађани опљачкани да би се финансирало све што је Пајтић чинио и што је „водило у правцу сепаратизма“.

3 коментара

  1. Nesrbi u Srbiji

    Rušenje spomenika na Almaškom groblju samo je upozorenje Srbima u Vojvodini. Srbi u Vojvodini to je tek početak progona Srba tako je počelo i na Kosovu pamet u glavu Severna Srbija nikad Vojvodina može Vojvodstvo Srpsko kako istorija kaže ili jednostavno Sever Srbije. Nažalost u samoj Srbiji su najače antisrpske snage kojima smetaju Srbi koji se javno izjašnjavaju Srbima umesto Vojvođanima ili Hrvatima možda Mađarima. Smeta im svaka srpska beba, smeta im pominjanje bele kuge i da srpkinje trebaju rađati više beba. Smeta im svaka firma koja dobro posluje. Smetaju im one oranice koje još nisu prodali hrvatskim tajkunima a nosi ih neograničena mržnja prema Srbiji u kojoj žive.

  2. Sprega kriminala i vlasti ovde je sasvim uobičajna pojava i nije bila izuzetak ni u vreme vladavine g. Koštunice.
    Priča o separatizmu u Vojvodini je jasno deplasirana samo ako se pogleda jedna (ali presudna činjenica) a to je nacionalna struktura. Danas, nakon brojnih naseljavanja Srbi su apsolutna većina (oko 80%). Na koji način će Srbe odvojiti od Srbije ja ne vidim. Treba biti krajnje realan cela ova priča je samo borba za vlast i pokušaj da se na prečac iskoristi trenutni nalet Naprednjaka.
    Proruske stranke (sa DSS om na čelu) pokušavaju da, podbunjujući pojedine slojeve stanovništva u Vojvodini, udare proevrpske snage tamo gde su najjače i čini mi se da u tome uspevaju trnutno. Ipak, ova igranka će trajati malo duže i čini mi se da kraj nije baš izvesan…

  3. SAD nudi, pomoć u pregovorima ( totalnu kapitulaciju i izdaju Srbije ) šta jenkiji mogu nuditi pa nije Kosovo njihovo da oni nešto kao nude. I Hitler je nudio i slomio zube i ovi fašisti će kad tad pući. A tad srpski narod mora vratiti Republiku Srpsku Krajinu, Republiku Srpsku Crnu Goru, Staru Srbiju ( Makedoniju) Bosnu naše Srbe koji su primili Islam i prodali svoju veru za večeru. Svi vi ćete jednog dana biti samo deo otađbine Srbije svidelo se to vama ili ne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *