07. август – Николић: Ускоро план о Косову

БЕОГРАД – Председник Србије Томислав Николић састао се данас са шефом УНМИК Фарадом Зарифом, који је подржао предлог Николића да се Уједињене нације активно укључе у даљи ток преговора Београда и Приштине.

Како је саопштила прес служба председника Србије, у “срдачном и пријатељском разговору” позитивно је оцењена улога УНМИК и истакнуто да наставак дијалога Београда и Приштине треба подићи на виши ниво, и унапредити безбедност и сигурност.

Имајући у виду специфичности свих проблема на Косову, Николић је истакао да њиховом решавању треба приступити на адекватан начин, поштујући Резолуцију 1244.

Зафир је у разговору поручио да се залаже за мир и безбедност на целој територији Покрајине, истичући да неће бити толерисане било какве једностране акције, наводи се у саопштењу.

Николић је нагласио да никада неће признати независност Косова и Метохије, додавши да ће веома брзо изаћи са планом, око којег очекује консензус свих релевантних политичких и других фактора.

Према његовим речима, у тај процес мора да буде укључена и Скупштина Србије, уз поштовање Устава, као највишег правног акта.

Извор: Фонет, РТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *