08. јул – Дачић: Енигма је шта Тадић ради на Кроација самиту

Министар унутрашних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је за њега права енигма посета лидера Демократске странке Бориса Тадића Кроација самиту на коме учествује и премијер Косова Хашим Тачи.

На конференцији за новинаре у МУП-у Србије, он је оценио да није добро да се демократе понашају различито према државним питањима када су на власти и када су у опозицији

Дачић је подсетио да је још на снази државна политка, у чијем је формирању учествовао ДС, да се не учествује на скуповима на којима се Косово представља као независна држава.

Он је рекао да није сигуран да ли се Тадић састао са Тачијем, али да не мисли да се било шта постиже учешћем на скупу на који је позван и Тачи, осим што се можда даје легитимитет човеку за кога постоје индиције да је био умешан у трговину људским органима.
НС незадовољна због Тадића

За Нову Србију је неприхватљиво да Борис Тадић присуствује Кроација самиту у Дубровнику, на коме не учествују званичници Србије, наводи се у саопштењу НС. Партија поставља питање у ком својству присуствује Борис Тадић, и зашто му одговара присуство Хашима Тачија.

 

У саопштењу се наводи да НС сматра да је за Србију као демократску државу веома опасно и у супротности са уставом да је на међународним скуповима уместо представника институција државе представљају председници странака.

Извор:http://www.vesti-online.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *