Почетна / Вести / 06. јун – Додик не очекује помирење с Јовановићем

06. јун – Додик не очекује помирење с Јовановићем

БЕОГРАД – Председник Републике Српске (РС)Милорад Додик изјавио је да не очекује никакво помирење са лидером ЛДП-а Чедомиром Јовановићем, нити његово извињење због ставова које износи о РС и додао да извињења нису довољна гаранција да у Влади Србије неће заступати политику противну интересима српског народа преко Дрине.

Додик у разговору за лист „Данас“ поновио да не подржава формирање владе у Београду у којој би био ЛДП, као и да би се у том случају могли погоршати односи Србије и РС.

Он је казао да подржава „јаку и модерну Србију, али Јовановић не може да представља део такве слике земље“. „Видимо опасност од учешћа ЛДП-а у новој Влади Србије, јер њихов лидер сервира странцима, тако да ће им само климати главом и радити оно што му кажу, што може бити отежавајући фактор у сарадњи Србије и Републике Српске“, сматра Додик.

Он је рекао да не жели да улази ни у какве спекулације у вези с формирањем будуће Владе Србије, као и да се „свакодневно бори за статус Српске“ и јачање њене аутономије. „У складу с тим, навикао сам на многа оспоравања из Сарајева, али не очекујем да сличне изјаве стижу и из Београда. Чедомир Јовановић представља политичку опцију која је пропала у свету, тако да мислим да може бити погубна и за Србију“, казао је Додик.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Gospodine Dodik u pravu ste, on je svoje vremeno rekao da su mu ruke prljave a sad i jezik mu je prljav. Čuvajte Srpsku za
    dobro bit celokupnog naroda srpskog.Drina nesme biti međa među rođenom braćom odrodi slični Čedi žele podele među jedno rodnim
    narodom srpskim.
    0    0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *