Почетна / Вести / 12. април – СУСРЕТ КОШТУНИЦА – ДОДИК У БАЊАЛУЦИ

12. април – СУСРЕТ КОШТУНИЦА – ДОДИК У БАЊАЛУЦИ

Председник Деморатске странке Србије Војислав Коштуница састао се у Бањалуци са председником Републике Српске Милорадом Додиком и том приликом истакао  значај сарадње Србије и РС, наводећи да основ за ту сарадњу представљају специјалне и паралелне везе између њих.

Те везе, додао је, пружају велике могућности за још бољу сарадњу – од економије до културе и спорта. „Не постоји већи и значајнији интерес Срба од развоја сарадње Републике Србије и Републике Српске“, нагласио је Коштуница.

Председник Републике Српске Милорад Додик оценио је да је лидер Демократске странке Србије Војислав Коштуница доказани пријатељ Српске и човек који је у свом политичком и стручном академском раду значајно време посвећивао стабилизацији и јачању Републике Српске. „Веома сам захвалан Коштуници на сарадњи коју смо имали док је он био председник Владе Србије, а ја премијер Српске. Тада смо реализовали доста заједничких пројеката које смо договарали“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци, након састанка са Коштуницом.

Додик нагласио  да је председник Коштуница  међу најзаслужнијама за то што је продаја Телекома Српске Телекому Србија омогућила социјалну, економску и политичку стабилизацију РС.

Додик је поручио да је заинтересован за предстојеће изборе у Србији, наводећи да је РС „спремна да сарађује са свим политичким субјектима у Србији“.

Лидер ДСС Војислав Коштуница рекао је да годинама успешно сарађује са председником РС Милорадом Додиком. „Сарађујем зато што сам заинтересован за прилике и развој РС и зато што Додик представља саговорника од којег најбоље и најпотпуније могу сазнати како се Република развија, јача и унапређује“, казао је Коштуница.

„ДСС је увек интерес државе и народа стављала изнад страначких интереса“, нагласио је лидер ДСС-а. Он је навео да је управо то спојило Додика и њега у сарадњи.

На Правном факултету у  Бањалуци промовисана је  књига Војислава Коштунице „Зашто Србија, а не Европска унија“.

Извор: http://dss.rs

4 коментара

 1. Pa, Dodik već reče da podržava B.Tadića i DS.
  0  0
 2. Dodikova politika uz pomoc Srbije stabilizovala je SRPSKU DRZAVU Zapadno
  od reke Drine,politicke izjave i podrska bice rezultat izbora u Srbiji.
  Vazna je saradnja u svim oblastima zivota gradjana te dve srpske drzave.
  U toj politici najvecu pomoc moze i hoce bratska RUSIJA dati,Zapad je
  uvek samo rat dosio na srpske prostore Jugo Istocne Evrope,zato pozdravimo svaku korisnu saradnju JEDNORODNOG a podeljenog naroda srpskog u sva tri verska obreda.
  0  0
 3. Ima ona pesma od M.Ilića kojeg sam pre ovih žutih obožavao ;Sreli smo se u aprilu…… a sad jesen dušom vlada; dolazi srpsko proleće. Mladi lepi pošteni rodila ih majka Srbija.
  0  0
 4. Mislim da ne gresim kad kazem da Milorad Dodik vise postuje Vojislava Kostunicu nego Tadica jer zna da je Kostunica pravi srbin koji voli svoj narod i koji voli Republiku srpsku, a onda opet nije mi jasno zasto to Dodik podrzava Tadica. Tu nisu cista posla
  0  0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *