12. april – SUSRET KOŠTUNICA – DODIK U BANJALUCI

Predsednik Demoratske stranke Srbije Vojislav Koštunica sastao se u Banjaluci sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i tom prilikom istakao  značaj saradnje Srbije i RS, navodeći da osnov za tu saradnju predstavljaju specijalne i paralelne veze između njih.

Te veze, dodao je, pružaju velike mogućnosti za još bolju saradnju – od ekonomije do kulture i sporta. „Ne postoji veći i značajniji interes Srba od razvoja saradnje Republike Srbije i Republike Srpske“, naglasio je Koštunica.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da je lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica dokazani prijatelj Srpske i čovek koji je u svom političkom i stručnom akademskom radu značajno vreme posvećivao stabilizaciji i jačanju Republike Srpske. „Veoma sam zahvalan Koštunici na saradnji koju smo imali dok je on bio predsednik Vlade Srbije, a ja premijer Srpske. Tada smo realizovali dosta zajedničkih projekata koje smo dogovarali“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, nakon sastanka sa Koštunicom.

Dodik naglasio  da je predsednik Koštunica  među najzaslužnijama za to što je prodaja Telekoma Srpske Telekomu Srbija omogućila socijalnu, ekonomsku i političku stabilizaciju RS.

Dodik je poručio da je zainteresovan za predstojeće izbore u Srbiji, navodeći da je RS „spremna da sarađuje sa svim političkim subjektima u Srbiji“.

Lider DSS Vojislav Koštunica rekao je da godinama uspešno sarađuje sa predsednikom RS Miloradom Dodikom. „Sarađujem zato što sam zainteresovan za prilike i razvoj RS i zato što Dodik predstavlja sagovornika od kojeg najbolje i najpotpunije mogu saznati kako se Republika razvija, jača i unapređuje“, kazao je Koštunica.

„DSS je uvek interes države i naroda stavljala iznad stranačkih interesa“, naglasio je lider DSS-a. On je naveo da je upravo to spojilo Dodika i njega u saradnji.

Na Pravnom fakultetu u  Banjaluci promovisana je  knjiga Vojislava Koštunice „Zašto Srbija, a ne Evropska unija“.

Izvor: http://dss.rs

4 komentara

  1. Pa, Dodik već reče da podržava B.Tadića i DS.

  2. Dodikova politika uz pomoc Srbije stabilizovala je SRPSKU DRZAVU Zapadno
    od reke Drine,politicke izjave i podrska bice rezultat izbora u Srbiji.
    Vazna je saradnja u svim oblastima zivota gradjana te dve srpske drzave.
    U toj politici najvecu pomoc moze i hoce bratska RUSIJA dati,Zapad je
    uvek samo rat dosio na srpske prostore Jugo Istocne Evrope,zato pozdravimo svaku korisnu saradnju JEDNORODNOG a podeljenog naroda srpskog u sva tri verska obreda.

  3. Ima ona pesma od M.Ilića kojeg sam pre ovih žutih obožavao ;Sreli smo se u aprilu…… a sad jesen dušom vlada; dolazi srpsko proleće. Mladi lepi pošteni rodila ih majka Srbija.

  4. Mislim da ne gresim kad kazem da Milorad Dodik vise postuje Vojislava Kostunicu nego Tadica jer zna da je Kostunica pravi srbin koji voli svoj narod i koji voli Republiku srpsku, a onda opet nije mi jasno zasto to Dodik podrzava Tadica. Tu nisu cista posla

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *