Svečano otvorena nova poslovnica „Dunav osiguranja“ i „Dunav centar“ u Vršcu

Presecanjem vrpce,  predsednik IO Kompanije „Dunav osiguranje“ mr Mirko Petrović i gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, 8. maja, u Vršcu, pustili su u rad novu  poslovnicu Kompanije i „Dunav centar“.

U svom obraćanju brojnim zvanicama i medijima, na svečanosti organizovanoj tim povodom, predsednik IO „Dunav osiguranja“ mr Mirko Petrović je istakao:

– Otvaranje novog objekta koji objedinjuje poslovnicu Kompanije i „Dunav centar“ u Vršcu potvrda je iskrene posvećenosti naše kuće da širi svoju poslovnu mrežu i jača svoju poziciju u ovom okrugu, prateći potrebe svojih korisnika.

Naši poslovni interesi nalagali su da uđemo u ovu investiciju iz dva razloga. Prvi razlog je želja da proširimo mrežu tehničkih pregleda naše kompanije i „Dunav auta“, naše ćerke firme, koja je najveći  brend u delatnosti tehničkih pregleda. Na tržištu koje broji oko 1.250 tehničkih pregleda, „Dunav auto“ ima učešće od 7,5 odsto, i od ukupnog broja godišnje izvrši 150.000 tehničkih pregleda za vozila. U „Dunav“ centrima godišnje se zaključi oko 100.000 polisa osiguranja od „auto-odgovornosti“, sa premijom od milijardu i trista miliona dinara. Otvaranjem tehničkog pregleda mi obezbeđujemo najviše standarde kontrole ispravnosti vozila i povećavamo stepen bezbednosti u saobraćaju, a korisniku istovremeno dajemo mogućnost da na jednom mestu obavi sve poslove vezane za registraciju i osiguranje vozila.

Drugi razlog jeste želja da se približimo našim korisnicima, kako u procesu prodaje polisa tako i procesu prijave, procene i likvidacije šteta, i da poboljšamo kvalitet usluga koje im pružamo.

Grad Vršac danas dobija jedan nov i moderan poslovni objekat Kompanije „Dunav osiguranje“, kompanije koja je sinonim za osiguranje u Srbiji i lider na osiguravajućem tržištu sa učešćem od 26,6 procenata. U prethodnoj godini prodali smo gotovo 1.900.000 polisa i ostvarili premiju veću od 200 miliona evra, a tehničke rezerve, kao garancija za buduće obaveze Kompanije prema zaključenim polisama osiguranja, obračunate su u iznosu od 24,18 milijardi dinara i u potpunosti su pokrivene u skladu sa Zakonom. Tržišno učešće Kompanije u neživotnim osiguranjima je 33 odsto, dok je njeno učešće na tržištu osiguranja od auto-odgovornosti 36 odsto. Ukupan broj prodatih polisa osiguranja od auto-odgovornosti u prethodnoj godini je 800.000 – zaključio je Petrović.

Ispred Kompanije zvanicama su se obratili i direktor „Dunav auta“ Andrija Vujičić i direktor Glavne filijale „Dunav osiguranja“  Pančevo Dragoljub Malović.

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović u izjavi novinarima rekla je da otvaranje poslovnice „Dunav osiguranje“ i „Dunav centra“ za građane Vršca znači nova radna mesta, bolji kvalitet usluga i priliku da sve poslove koji se odnose na osiguranje i tehnički pregled vozila obave na jednom mestu.

Radno vreme nove poslovnice Kompanije „Dunav“ i „Dunav centra“ je od 8 do 16 časova svakog radnog dana, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: 013 832-256. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *