CENTAR BEOGRADA ZATVOREN: Kordoni policije obezbeđuju glavne raskrsnice, sa njima i ministar Vulin

© Sputnik / Nikola Joksimović

Parada ponosa u okviru “Evroprajda 2022” održava se danas od 16 sati uprkos zabrani MUP-a koja je na snazi. Organizatori ove manifestacije podneli su žalbu MUP-u i Ustavnom koje su odbijene. Osim policajaca na ulicama i u delovima grada kuda će se kretati povorka Prajda, broj angažovanih pripadnika bezbednosnih snaga u uniformi ili civilu biće veliki. Kordoni policije obezbeđuju glavne raskrsnice u Beogradu. Jake policijske snage zauzimaju prostor oko Ustavnog suda.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik naveo je danas da je došao u Beograd da podrži Prajd, ne samo kao političar, već i kao osoba koja podržava različitost i ravnopravnost.

“Pozdravi iz Beograda. Došao sam kasno sinoć i tu sam da podržim Beograd prajd. Ovde sam s vama ne samo kao evropski političar, već i kao neko ko slavi različitost i bori se za ravnopravnost”, naveo je Bilčik na Tviteru.

Zastave Ukrajine na čelu gej parade

Na Tviteru se pojavila fotografija na kojoj se vidi da se na čelu gej parade vijore zastave Ukrajine.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je zajedno sa drugim zvaničnicima MUP-a pripadnike policije koji obezbeđuju centar Beograda.
Vulin je zajedno sa načelnikom Policijske uprave Beograd Veselinom Milićem i pomoćnikom direktora policije Draganom Vasiljevićem obišao pripadnike MUP u Bulevaru kralja Aleksandra.
Aleksandar Vulin izjavio je ranije danas da neće biti tolerisano nasilje na ulicama Beograda, i da neće biti nedozvoljene šetnje.
On je istakao i da neće biti dozvoljeno kršenja javnog reda i mira.

Jedan komentar

  1. Da li je gej aktivista koji je uzvikivao Kosopvo je republika opdgovarao za to i za remećenje javnog reda i mira jer jwe šetao faktički go?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *