ЦЕНТАР БЕОГРАДА ЗАТВОРЕН: Кордони полиције обезбеђују главне раскрснице, са њима и министар Вулин

© Sputnik / Никола Јоксимовић

Парада поноса у оквиру “Европрајда 2022” одржава се данас од 16 сати упркос забрани МУП-а која је на снази. Организатори ове манифестације поднели су жалбу МУП-у и Уставном које су одбијене. Осим полицајаца на улицама и у деловима града куда ће се кретати поворка Прајда, број ангажованих припадника безбедносних снага у униформи или цивилу биће велики. Кордони полиције обезбеђују главне раскрснице у Београду. Јаке полицијске снаге заузимају простор око Уставног суда.

Известилац Европског парламента за Србију Владимир Билчик навео је данас да је дошао у Београд да подржи Прајд, не само као политичар, већ и као особа која подржава различитост и равноправност.

“Поздрави из Београда. Дошао сам касно синоћ и ту сам да подржим Београд прајд. Овде сам с вама не само као европски политичар, већ и као неко ко слави различитост и бори се за равноправност”, навео је Билчик на Твитеру.

Заставе Украјине на челу геј параде

На Твитеру се појавила фотографија на којој се види да се на челу геј параде вијоре заставе Украјине.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин обишао је заједно са другим званичницима МУП-а припаднике полиције који обезбеђују центар Београда.
Вулин је заједно са начелником Полицијске управе Београд Веселином Милићем и помоћником директора полиције Драганом Васиљевићем обишао припаднике МУП у Булевару краља Александра.
Александар Вулин изјавио је раније данас да неће бити толерисано насиље на улицама Београда, и да неће бити недозвољене шетње.
Он је истакао и да неће бити дозвољено кршења јавног реда и мира.

Један коментар

  1. Da li je gej aktivista koji je uzvikivao Kosopvo je republika opdgovarao za to i za remećenje javnog reda i mira jer jwe šetao faktički go?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *