Putin proglasio pobedu

Novi-stari predsednik Rusije Vladimir Putin po dolasku sinoć u svoj izborni štab u Moskvi i poručio da postoje uslovi za “dalji razvoj kako bi Rusija bila jača, čvršća i efikasnija”.

– Dragi prijatelji, drago mi je što sam večeras sa svojim saborcima i istomišljenicima. Istorija se ponavlja, sve se ponavlja, a svi smo mi saborci. Svi smo mi jedan tim. Želim da zahvalim svim građanima Rusije, koji su izašli na izbore i glasali – poručio je Putin, prenosi RIA.

On je zahvalio i volonterima u štabu, istakavši da mali broj pritužbi ukazuje na visok kvalitet njihovog rada.

Putin je posebnu zahvatlnost izrazio učesnicima rata u Ukrajini, rekavši da oni pružaju Rusiji “uslove za njen razvoj i postojanje”.

Dodao je da mora da se učini sve kako bi se pružila podršku ljudima u Avdejevci – mestu koje je ruska vojska osvojila nakon višemesečne borbe protiv ukrajinskih snaga.

– Nikada neće biti moguće suzbiti volju Rusa spolja. Rezultati izbora su manifestacija poverenja građana i njihove nade da će se sve ispuniti – poručio je

Putin, istakavši da je narod izvor vlasti u Rusiji.

– Od svakog glasa svakog građanina sačinjena je jedinstvena volja naroda. Nikome ko je želeo da uguši našu volju to nije pošlo za rukom u istoriji, nije ni sada i neće ni u budućnosti – dodao je ruski predsednik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *