Пријаве на конкурс „100 успешних пословних жена” до 8. априла

Фото Пошта/ Вук Бранковић

Зоран Ђорђевић, в.д. директора Поште Србије, и председница и чланице Комисије за спровођење наградног конкурса „100 успешних пословних жена” – Татјана Матић, директорка Фонда за развој Републике Србије, Јелена Галић, чланица Управног одбора АИК банке, и Бранислава Симанић, директорка Сектора за предузетништво Привредне коморе Србије (ПКС), позвали су данас све предузетнице и законске заступнице и оснивачице малих предузећа из целе земље, да се до 8. априла пријаве  на  конкурс.  Они  су  на  конференцији  за  медије  говорили  о  условима  за  пријаву, наградама и резултатима претходних циклуса.

„Када причамо о женском предузетништву најчешће у јавности и медијима причамо на који начин жене усклађују приватне и пословне обавезе, о равноправности полова, а у суштини, прича о подстицају женског предузетништва је  највише прича о економском развоју земље. У Србији је према подацима АПР-а на крају прошле године регистровано 108.575 предузетница које чине 34 одсто од укупног броја регистрованих предузећа, док је у привредним друштвима  регистрована скоро 41 хиљада жена власница компанија, односно 27,3 одсто. Од укупног броја директора у нашим компанијама, тек свака четврта је жена. То је нешто на чему морамо да радимо како би се разлике у свим доменима смањиле“, рекла је председница Комисије Татјана Матић закључивши да је инвестирање у женско предузетништво најисплативија инвестиција у будућност.

Јелена Галић изразила је задовољство што је део пројекта и указала на важност овакве иницијативе. „Поред едукативне стране и маркетиншке подршке, у смислу промоције и оглашавања њихових активности, јако је важна и финансијска страна, односно обезбеђивање додатних извора финансирања за развој женског предузетништва. Као што је госпођа Матић истакла, постоје програми у оквиру Фонда за развој, али постоје и програми у оквиру међународних финансијских институција који су посебно отворени за финансирање малих и средњих предузећа, у оквиру тога две линије – зелено финансирање, и друга која помаже развој предузетништва и женског предузетништва”, рекла је Галић.

„На иницијативу Поште Србије већ три године организујемо конкурс чији је циљ подршка женском предузетништву.   Значајно   је   да   сви   заједнички   радимо   на   унапређењу   женског предузетништва и на подршци женским бизнисима. Сама Првиредна комора Србије интензивно ради на оснаживању жена, и још много посла је пред нама, а овај конкурс ће свакако допринети повећању и бољој економској позицији наших предузетница“, рекла је Бранислава Симанић, подсетивши да све победнице конкурса очекују веома важне едукације, које су неопходне како би жене биле што компетентније у вођењу бизниса.

Директор Зоран Ђорђевић захвалио је чланицама комисије и Привредној комори на подршци.

„Пошта Србије трећу годину заредом помаже женско предузетништво на различите начине, у области поштанске делатности и у оквиру делатности Хибридне поште – штампе и рекламирања. Разговарали смо  са  добитницама  претходних  циклуса,  размотрили  њихове  жеље  и  предлоге,  и  утврдили  нове могућности за подршку ове године. Поред бесплатног маркетинга у брошури и на мониторима у поштама, најбоље предузетнице додатно ћемо оснажити новим знањима и вештинама, у виду едукација које спроводи Привредна комора. У припреми су и срецијалне ванредне награде, комплет услуга за пословну сарадњу са Поштом, са посебним погодностима, који ће саме изабрати. Верујемо да ће се предузетнице препознати ову прилику, која помаже економском оснаживању жена, развоју привреде и целој држави, и да ће се одазвати у још већем броју”, рекао је Зоран Ђорђевић.

Услови конкурса доступни су на интернет страници http://preduzetnice.posta.rs, на којој се врши он-лајн пријава.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *