Одржани „Београдски дани инжењера“: Тим „Машиновође“ победници студије случаја компаније НИС

Студентски тим „Машиновође“ Машинског факултета у Београду, у саставу Лука Брковић, Милош Чамџић, Јована Филиповић и Никола Стошић, освојио је прво место у категорији Студија случаја коју је задала компанија НИС. Они су, према оцени жирија, осмислили најбоље решење за техничко-менаџерски проблем из праксе. Кроз тимски рад су показали познавање проблема, критичко размишљање, као и оригиналност и знање које поседују.
Награда за победнички тим је студентска пракса NIS Calling коју компанија НИС ове године организује осми пут, а за коју ће пријаве почети у априлу.
Друго место освојио је тим „Инжењерски квартет“ са Грађевинског факултета, док је треће место припало мешовитом тиму „Зупчаници“ који су чинили студенти Технолошко-металуршког и Машинског факултета.
Такмичење је одржано у оквиру традиционалне манифестације „Београдски дани инжењера 2024“. Организатор ове такмичарске смотре науке и иновација је Удружење студената технике Европе – БЕСТ Београд, а манифестација је трајала од 8. до 10. марта.
Студенти Машинског факултета у Београду су иначе апсолутни победници „Београдских дана инжењера“, јер је тим „Баракуда“ са овог факултета освојио прво место и у категорији иновативни дизајн, а имали су прилику да осмислe систем који би прикупљао енергију ветра на што већим висинама, као и начин на који би тај систем генерисао и преносио енергију до електричне мреже, а да то нису ветротурбине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *