Ана Брнабић – Државне институције морају да раде свој посао

Ана Брнабић синоћ је гостовала у емисији “Хит Твит”, последњи пут у својству председнице Владе Србије

Говорећи о “грађанском хапшењу” припадника СНС, као и о физичким нападима на две активисткиње, она је оценила да је у питању – насиље.

– Ви од стране опозиције, која говори да је против насиља, од стране тајкунских медија, не само да нисте чули ни једну осуду, већ само релазивизацију, као да је то ОК – каже Брнабић.

– У уторак се догодило насиље над Славицом Вујачић, која је погођена нечим у главу јер је носила ранац на којем је писало Александар Вучић. Исто поподне нападнута су два члана на Звездари – рекла је Брнабић и додала да је затим био и инцидент на Вождовцу.

– Шолакови медији су постали фабрика мржње и то је мржња која куља сваки дан, сваки сат. Из њихових медија и штампе, портала и електронских медија креира се атмосфера погодна за насиље и линч – рекла је Брнабић.

Како каже, то се данас поновило у Кикинди и то још горе. Додаје да су нашли за сходно да неки хулигани шарају по вратима људи за које знају да су за СНС.

Брнабић је рекла да све што се догодило било је јурење по улицама. Додаје да њима смета што су то активисти СНС, како каже, њима смета све што су успели да ураде, јер не могу да их победе демократским изборима.

– Не могу да нас победе демократски, на изборима, из тога произилази фрустрација, из фрустрације мржња – оценила је Брнабић.

Она је подсетила на то да исти ти, који наводно брину за личне податке грађана, отварају српске бирачне спискове, са свим подацима, европарламентарцима.

– Неко је себи у Кикинди дао за право да иде од стана до стана и да јасно зна ко је за СНС и да та врата, те улазе обележава. Да ли разумете колико они мисле да су изнад било кога другог. Да ли разумете да нема никакве осуде ни за један од ових случајева, разумете ли да сада могу само да иду даље – рекла је Брнабић.

Како каже, државне институције морају да раде свој посао. Додаје да не може да влада безакоње у којем ће било ко било кога да малтретира по улицама.

– Ми верујемо у демократију у принципе демократске, као и да свако има право на своје мишљење – рекла је Брнабићева.

Додаје да док ми сви не схватимо, укључујући и све оне који можда нису за СНС и можда не воле Александра Вучића, да је ово што ради Србија против насиља, као и Ђиласова опозиција и медији, и све њихове организације, јесте суштина фашизма у којем постоје грађани вишег и грађани нижег реда, док то не схвате и док неко то не освести ово ће ићи у све даље лудило и безумље опозиције.

– Ја сам вечерас овде последњи пут као председница Владе Србије. Да ли је Србија данас сиромашнија земља од када је СНС одговорна за то како се живи у овој земљи? Није. Колика је плата била док су они били на власти? – рекла је Брнабић.

Брнабић је, коментаришући изјаве опозиције о пресељењу људи због избора рекла да има доказ да је Кристијан из Ковина, који је у овом тренутку евидентиран у Калуђерици, који је дошао сам да се пријави у полицијску станицу и изјавио да је морао да лаже да је дигао паре за гласање и да му је за ту услугу понуђен новац.

– Ово је службена белешка. Не бих ни коментарисала њихове такозване “доказе” да човек није дошао сам у станицу и рекао да су га малтретирали и наговорили да направи овакав снимак – рекла је Брнабић.

Како каже, човек је дошао и између осталог рекао и да жели јасно да каже да му никада нико није понудиио никакве паре за гласање, као и да није гласао на изборима у Гроцкој и тражио да се његове изјаве провере у државним органима.

– Пошто је ту изјаву дао у полицији, он се сам онда обратио РИК-у и ГИК- у и накнадно послао и те ствари да ли је гласао или није – рекла је Брнабић и додала да је РИК издао потврду Јашаревићу где стоји да он није гласао и не постоји његов својеручни потпис и да није евидентирано да је гласао.

Како каже, такође извештај је послала и ГИК, где исто тврде да није евидентиран да је гласао. Додаје да то може сваки њихов контролор и члан бирачког одбора да провери.

– Са овим је свима јасно какви су то епски манипуланти и лажови и при том да малтретирају човека, јер су видели да је променио адресу и претили му да ће му одузети децу и снимили и наговорили да каже то што је рекао. Под хитно сви надлежни органи треба да крену и да раде свој посао – рекла је Брнабић.

Како каже, то мора да ради полиција, као и у Тужилаштво које мора да уради највећи део посла.

Брнабић је рекла да док је Ђилас и сви груписани око листе Србије око насиља, док су они били на власти да нисмо ни имали јединствени бирачки списак и нико није могао да провери ко је на том списку и колико је људи уписано.

– И у овоме они крећу од себе. Они крећу од тога шта су они радили и што су реално и могли да ураде. Није било јединственог бирачког списка, нити е-управе, као ни адресног регистра. Ми смо све урадили, ми смо уводили систем да би имали државу – рекла је Брнабић.

Досрбљавање и одсрбљавање

Брнабић је рекла да они имају наратив да је СНС зло и невероватно је да има тако мало људи који су се измакли из тога и рекли да неће у томе да учествују.

– Ово је најбруталније насиље – рекла је она.

Како каже, она људе који су груписани око Србије око насиља, више не разуме и не схвата какве су то демократске норме које они поштују, осим што имају ненормалну жељу за влашћу.

– Зашто је читава њихова идеологија постала идеологија мржње. Вучић више није само диктатор, они морају да кажу да је лудак, да је психопата…. То је таква исконска мржња. А опет, моје питање је, када знамо шта смо све урадили за ову земљу, знате ли колико је тешко било да сви ми заједно верујемо у нашу прелепу земљу и ове фантастичне људе – рекла је Брнабић.

Како каже, знате ли колико је требало да се уради да се у платама са зачеља Балкана дође до лидера Балкана.

– Људи шта смо ми то тако лоше урадили, чиме смо заслужили толику мржњу. Ок је да мислиш другачије, али није ок да мрзиш. И не може једина идеологија бити мржња и једина политика насиље – рекла је Брнабић.

Она је истакла да није било Вучића, не би било ни ових избора које су добили, а тражили их. Додаје да није било потребе за овим, шта је проблем, стално померају датуме и питам се да ли су нормални и колико они мисле да Београд може да буде на привременим органима.

– Њима је једино важна њихова власт – рекла је Брнабић.

ПОГРОМ

Коментаришући изјаву Аљбина Куртија који је рекао да Албанци нису криви за погром Срба, рекла је да није претерано заинтересована за оно што он говори, осим у смислу да можемо да чујемо шта је наредно зло које је испланирао за Србе на КиМ.

– Много је тужније оно што можемо да чујемо у Београду. Данас је јако тужан и ужасан дан. Оно што је мени невероватно и то ми је сваке године утисак, а то је да нисмо ништа чули од наше опозиције – рекла је Брнабић.

Како каже, највећи део из те коалиције се није огласио ни са речју о том догађају, што сматрам да је скандалозно. Додаје да се огласио само Мирослав Алексић а боље да је ћутао.

– Он је искористио ово за напад на Александра Вучића. На овај дан он напада председника и институције Србије и то су неке ствари које су мени несхватљиве – рекла је Брнабић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *