НИС и КК Партизан обезбедили зимску опрему за 600 деце

За готово 600 малишана широм земље обезбеђена је нова зимска опрема захваљујући заједничкој хуманитарној акцији КК Партизан и компаније НИС. Топле зимске јакне и обућа, плишане играчке и слаткиши, ове зиме стижу до деце из социјално угрожених категорија из Београда, Новог Сада, Краљева, Чачка, Трстеника, Врњачке Бање, Рашке, Крушевца, Суботице, Сомбора и других градова широм Србије.

Традиционалну празничну акцију НИС ове године реализује у сарадњи са КК Партизан, који је крајем децембра позвао своје навијаче да донесу плишане играчке на утакмицу против италијанског Виртуса, а који су потом на терен убацили невероватних 5.649 плишаних играчака. Акција је настављена донацијом зимске опреме у организацији НИС-а, чији чланови Клуба волонтера су акцију подржали донацијом велике количине слаткиша за децу.

Тим поводом су представници Кошаркашког клуба Партизан и компаније НИС уприличили целодневно дружење за више од  100 деце  из Свратишта за децу Београда и  СОС Дечијег села Краљево, који су имали прилике да се друже са својим кошаркашким идолима, члановима Клуба волонтера компаније НИС и КК Партизан, али и да присуствују утакмици „црно-белих“ против Сплита у оквиру АБА лиге.

„Поносан сам на акцију коју смо спровели са нашим партнерима из компаније НИС. Прелепу слику коју смо на мечу против Виртуса послали у свет, данас смо материјализовали кроз вредну донацију и дружење за које верујем да ће деци остати у прелепом сећању. Партизан се са правом сматра клубом од националног значаја, а то се управо огледа и кроз овакве друштвено одговорне акције којима помажемо нашем друштву.“ рекао је председник КК Патризан, Остоја Мијаиловић.

Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а рекао је да компанија и КК Партизан имају веома успешну сарадњу. „Ми смо данас заједно остварили једну велику победу. Победу у виду хуманитарне акције, којом смо показали да у професионалном спорту нису важни само трофеји, већ су ту и људскост и спремност да се помогне онима којима је то најпотребније“ рекао је Смирнов.

„Драго ми је да су се навијачи одазвали позиву и треба водити рачуна да се сличне акције организују и у будућности. Желим да се захвалим свима који су учествовали, као и компанији НИС и наравно људима из мог клуба.“ рекао је Жељко Обрадовић, тренер КК Партизан.

Марко Тошић, извршни директор Центра за интеграцију младих (Свратиште за децу у Београду), захвалио се компанији НИС и Кошаркашком клубу Партизан на овом друштвено одговорном  пројекту, али и чињеници да је малишанима омогућено да проведу време са првотимцима КК Партизан, док је Весна Марковић, директорка СОС Дечија села Србија, рекла је да јој је веома драго што је њихова организација део ове акције.

Додатна информација:

Компанија НИС деценију и по посвећено брине о деци из осетљивих категорија и до сада је подржала рад великог броја установа социјалне заштите и удружења за бригу о деци. НИС је подржао реализацију више од 30 пројеката, који су за циљ имали унапређење квалитета живота деце и младих у систему социјалне заштите, а поред  тога, заједно са својим волонтерима организује и традиционалне акције даривања новогодишљих пакета за децу и младе без родитељског старања.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *