m:tel увећао добит у 2023. за више од 250 милиона КМ

Рекордни пословни резултати

Иза компаније m:tel је изузетно успешна пословна година, са рекордним финансијским резултатима и оствареном добити од 332,39 милиона конвертибилних марака, што је раст од 250,12 милиона конвертибилних марака, односно 304% у односу на резултат остварен у 2022. години. ЕБИТДА компаније је увећана за 292,7 милиона конвертибилних марака у односу на исти период прошле године.

Стратешким одлукама менаџмента компаније постављен је нови правац у пословању који је за резултат имао импресивне резултате у свим сегментима. Одлукама о продаји антенских стубова и новим аквизицијама остварени су циљеви оснаживања тржишне позиције компаније, повећања профитабилности и финансијске консолидације.

Добит m:tel-а би за 2023. годину, не рачунајући ванредни приход постигнут продајом антенских стубова, износила 93,41 милион конвертибилних марака, што је за око 13,5% више у односу на претходну годину, што је довољан финансијски показатељ стабилног раста компаније.

Укупни приходи компаније m:tel-а за 2023. годину износе 760,9 милиона конвертибилних марака и увећани су за 294,4 милиона конвертибилних марака, што је повећање од 63,11% у односу на укупне приходе остварене у претходној години. Укупни трошкови увећани за око 16,73 милиона КМ, односно око 4,47% у односу на претходну годину, што је узимајући у обзир стопу инфлације незнатно повећање.

Менаџмент компаније је стратешким одлукама, и поред турбулентних и захтевних економских и геополитичких околности, допринео максималном расту и развоју компаније, лидерској позицији међу телеком оператерима у БиХ како у тржишном тако и у друштвено одговорном пословању.

Извор фотографије: m:tel ПР

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *