Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије Горан Весић обишао радове на надвожњаку на Km95+739

фото: Лоис

Горан Весић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије, обишао је данас градилиште на коме се прави надвожњак на стационажи Km95+739. Министра је дочекало руководство Конзорцијума CRIC-CCCC као главног Извођача радова на прузи Београд – Будимпешта, деоница на територији Републике Србије.

Током посете, министар Весић разговарао је са кинеским руководством о напретку радова на надвожњаку и рекао да ће Влада Србије наставити да пружа подршку и помоћ даљој изградњи деонице пруге Нови Сад – Суботица.

фото: Лоис

Надвожњак на Km95+739 има укупну дужину од 149,3 метара, ширину од 9,4 метра, са ширином коловоза од 6 метара и две траке за саобраћај у оба смера. До сада је главна конструкција надвожњака у основи завршена, а преостали радови углавном обухватају хидроизолацију коловозне плоче, заштитне ограде, еластоодбојне ограде, уличну расвету и приступне путеве. Као један од важних прекретница на путу изградње пруге Београд – Будимпешта, овај надвожњак ће у великој мери убрзати радове на прузи и ударити чврст темељ за пуштање пруге Београд – Будимпешта у саобраћај у планирано време.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *