Званично пуштање у саобраћај надвожњака на км 98+149 брзе пруге Београд – Будимпешта

Фото/Sun Jiamin

Дана 13.12. званично је за саобраћај пуштен надвожњак на  км98+149 на деоници Нови Сад – Суботица пројекта брзе пруге Београд – Будимпешта, означавајући отварање још једног важног чвора на новој деоници Нови Сад – Суботица, чиме је додатно убрзано отварање брзе пруге од Србије до Мађарске.

Пројектована брзина на новој деоници Нови Сад – Суботица износи 200 км/ч. На десном колосеку на км 98+149.45 предвиђена је изградња конструкције надвожњака. По изградњи надвожњака, приступиће се укидању постојећег пружног прелаза и повећању брзине саобраћајне интерконекције, а истовремено ће се обезбедити и чврста основа за отварање пруге. Конструкција надвожњака је предвиђена за двосмерни саобраћај, са тракама ширине 3,5 м у оба смера, као и пешачким стазама ширине 2 м, а траса моста изведена је у S кривини.

Фото/Sun Jiamin

У овом тренутку, наш тим је усредсређен на извођење радова и улаже све напоре да осигура напредак изградње. Отварање брзе пруге Београд – Будимпешта умногоме ће побољшати саобраћајне услове у Србији, донети бројне погодности становништву дуж трасе и додатно покренути привредни развој у окружењу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *