Нови малопродајни објекат компаније НИС на ауто-путу „Милош Велики“

УЛОЖЕНО ВИШЕ ОД 4,5 МИЛИОНА ЕВРА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије, Горан Весић, генерални директор НИС-а, Кирил Тјурдењев и градоначелник Чачка, Милун Тодоровић, обишли су данас нову бензинску станицу компаније НИС, на ауто-путу „Милош Велики“.  Реч је о једном од најсавременијих објеката у малопродајној мрежи НИС-а у чију изградњу и опремање је уложено више од 4,5 милиона евра. На бензинској станици „Соколићи 2“ ради 24 запосленa.

Нови објекат НИС-а налази се у близини Чачка, у смеру од Прељине ка Београду. Изграђен је према најсавременијим технолошким, безбедносним и еколошким стандардима и опремљен  са четири „острва“ са мултифункционалним аутоматима за точење горива, као и мултимедијалним екранима и паноима на којима потрошачи могу да се информишу о актуелним понудама. Потрошачима су на располагању горива евро пет квалитета домаће производње, укључујући премијум G-Drive нафтне деривате, као и богата гастрономска понуда. Модерни амбијент који је већ постао препознатљив стандард у пословању премијум „Газпром“ бренда бензинских станица компаније НИС додатно је обогаћен допунским садржајем, а бензинска станица “Соколићи 2“ је уједно и осми малопродајни објекат у мрежи компаније на коме ће бити омогућено пуњење аутомобила на електрични погон.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије, Горан Весић, честитао је компанији НИС на новом објекту:

„НИС је модерна компанија која веома поштује земљу у којој ради и веома смо захвални што део свог профита одвајају како би помогли наше друштво. Мислим да би многе друге компаније могле да се угледају на НИС, и у том смислу да помажу и образовање и развој локалне заједнице. НИС је наш партнер и кад год је било потребе они су се нашли да буду ту и ставе своје ресурсе у службу државе. Због тога подржавамо даљи развој НИС-а и надамо се да ће наставити да инвестирају с обзиром да ћемо ми ове године имати скоро 100 километара нових ауто-путева, а следеће године планирамо изградњу 324 километра ауто-путева и брзих саобраћајница. Посебно желим да им захвалим на заштити животне средине јер су и на овој бензинској станици инсталирали електропуњач чиме показују да су компанија која одговара на изазове модерног времена и која је спремна да се прилагоди и да на тај начин пружи могућност свим возачима да користе њихове погодности“, истакао је Весић.

Градоначелник Чачка, Милун Тодоровић, истакао је да је велико задовољство бити поново гост НИС-а на једном прелепом објекту, који ће красити не само ауто-пут „Милош Велики“, већ и град Чачак и читаву околину:

„Оно што ме посебно радује су нова 24 радна места у НИС-у, односно око  200 запослених у овој компанији на територији града Чачка, кроз транспорт, складиште, малопродајне објекте, а ово је осми малопродајни објекат на територији нашег града. Протеклих десетак година, остварили смо низ значајних подухвата за нашу локалну заједницу, а реч је о 44 пројекта у које је до сада НИС уложио 80 милиона динара како у просвету, тако и у здравство, образовање, културу, спорт, у све оне сегменте друштва који су веома битни за развој друштвене заједнице. Наравно да је наша жеља да наставимо и у будућности да заједно радимо и заједно градимо и да стварамо лепшу и бољу Србију. Велика захвалност и Министарству које је увек ту да помогне да изађе у сусрет са свим оним активностима које су неопходне, а то су пре свега дозволе, просторни планови, све оно што је најосновније да би уопште овакви пројекти и овакви објекти могли да заживе и да буду овако лепи и функционални као што јесу данас“, истакао је Тодоровић.

Генерални директор НИС-а, Кирил Тјурдењев, навео је да је модернизација малопродајне мреже једна од кључних тачака Стратегије развоја компаније и да је само у овај сегмент бизниса од 2009. године НИС уложио више од 520 милиона евра:

„Ова улагања обезбедила су нам лидерство на домаћем тржишту, као и развој пословања у региону. НИС данас управља мрежом са више од 400 бензинских станица, а инвестиције у даљу модернизацију остају наш приоритет. У томе имамо снажну подршку наших партнера из Владе Србије и локалне самоуправе, на чему им захваљујемо. Отварањем овог савременог објекта настављамо да остварујемо своју Стратегију и стварамо додатни квалитет за наше потрошаче. Поред тога, дајемо допринос развоју овог важног путног правца у Републици Србији чиме јачамо и локалну економију. И у времену пред нама остајемо посвећени свом приоритету – да у изазовним околностима обезбедимо стабилност на домаћем тржишту и наставимо са даљим развојем НИС-а. Уверен сам да ћемо у томе успети уз подршку наших партнера“, навео је Тјурдењев.

У оквиру посете бензинској станици градоначелник Чачка, Милун Тодоровић, сипао је гориво у возило Хитне помоћи Чачка као донацију НИС-а, док је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић прикључио електрични аутомобил на пуњач.

Додатне информације:

Компанија НИС на тржиштима Србије и региона управља са више од 400 бензинских станица у два малопродајна бренда, НИС Петрол и премијум бренд „Газпром“. Поред Србије, НИС-ов премијум бренд бензинских станица, „Газпром“, послује на тржиштима Босне и Херцеговине, Бугарске и Румуније. Пажљиво одабраном понудом врхунских горива, допунског асортимана, као и сталним унапређењем услуге и производа, „Газпром“ бензинске станице усмерене су на задовољење потреба најзахтевнијих потрошача. Нова бензинска станица „Соколићи 2“ осми је дигитални објекат у мрежи компаније НИС који потрошачима нуди јединствено корисничко искуство.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *