НИС улаже 144,5 милиона динара у образовањe и науку

ОБЈАВЉЕНИ РЕЗУЛТАТИ 15. ЈУБИЛАРНОГ КОНКУРСА ПРОГРАМА „ЗАЈЕДНИЦИ ЗАЈЕДНО “

Јубиларни конкурс програма „Заједници заједно“ компанија НИС посветила је образовању и науци, у жељи да мотивише младе да стичу нова знања и баве се науком. На Конкурсу је за подршку изабрано чак 54 пројеката основних и средњих школа у домену осавремењивања наставног процеса и инфраструктуре објеката, као и научно-истраживачких организација и научно-технолошких паркова, чији пројекти за циљ имају  унапређење инфраструктурних и иновационих капацитета научних установа.  

У години јубилеја, у пројекте који ће бити реализовани у 13 партнерских градова и општина, компанија НИС улаже рекордних 144,5 милиона динара у жељи да са једне стране пружи допринос унапређењу услова за образовање младих у складу са савременим моделима учења, и уједно, са друге стране допринесе унапређењу услова за рад научних установа, како би научници и научнице развијали своје научне потенцијале. Реч је уједно и о највећем годишњем износу средстава које ће НИС издвојити за подршку локалним заједницама у оквиру програма „Заједници заједно“, од његовог оснивања, 2009. године. На овај начин компанија НИС жели да обележи 15 година постојања свог најзначајнијег друштвено одговорног Програма.

Овогодишњи циклус програма „Заједници заједно“ компанија НИС реализује у сарадњи са Министарством просвете и Министарством науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије.

Широким обухватом активности које су дефинисане овогодишњим Конкурсом, бројне су могућности стављене на располагање образовању и науци у изградњи капацитета и вештина код младих и одраслих, али и самог инфраструктурног унапређења ових установа, укључујући и услове за образовање ученика са сметњама у развоју и инвалидитетом. 

Пројекти ће бити реализовани у градовима и општинама обухваћеним Програмом: Београду, Новом Саду, Нишу, Чачку, Кикинди, Панчеву, Зрењанину, Пожаревацу, Кањижи, Србобрану, Новом Бечеју, Житишту и Великом Градишту, а више информација о одабраним пројектима у оквиру овогодишњег конкурса програма „Заједници заједно“, можете пронаћи на веб страници https://www.nis.rs/rezultati-zajednici-zajedno-2023/ , као и на сајтовима градова и општина учесница у Програму.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *