НИС подржао опремање кабинета за руски језик у Основној школи у Лаћарку

У Основној школи „Трива Витасовић – Лебарник“ у Лаћарку свечано је отворен кабинет за руски језик, чије је опремање и адаптацију подржала компанија НИС у оквиру свог програма „Енергија знања“.

Свечаном отварању присуствовали су представници Амбасаде Руске Федерације у Републици Србији, Руског дома у Београду, компаније НИС, локалне самоуправе и Основне школе „Трива Витасовић – Лебарник“ у Лаћарку.

Директор школе Златко Вулетић захвалио је на донацији и истакао да је отварање кабинета велики бенефит за све ђаке ове школе који уче руски језик.

„Језик повезује људе, вредимо онолико колико језика знамо. У 21. веку, пред нама су велики изазови у образовању, а овај несебични дар биће благородан за сву децу која се спремају за велика дела“, рекао је Вулетић.

Кабинет за руски језик у потпуности је реновиран и адаптиран и обезбеђена је нова, савремена опрема, уз помоћ које ће настава бити интересантнија и савременија, а нов и лепо уређен простор ће бити мотивација за рад и за децу и за наставнике. Кабинет ће моћи да користе и други ученици ове школе, што ће значајно побољшати услове у којима деца уче и изводе ваннаставне активности.

Основну школу „Трива Витасовић – Лебарник“ у Лаћарку похађа 650 ученика, а око 200 ученика учи руски језик као други страни језик. Ученици ове школе редовни су учесници олимпијада из руског језика које организује компанија НИС. Захваљујући резултатима које остварују, НИС је кроз свој програм „Енергија знања“ подржао опремање кабинета за руски језик у овој школи.

Компанија НИС је програм „Енергија знања“ покренула 2012. године. Кроз овај програм НИС је до сада опремио више од 60 учионица и лабораторија у школама и на факултетима широм Србије, од чега је 18 кабинета за руски језик. НИС подржава и организацију двојезичне, српско-руске наставе у три школе у Србији, као и реализацију НИС Олимпијаде из руског језика, која је 2014. године ушла у званичан календар такмичења Министарства просвете Републике Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *