Додик: Подржаћемо власт Србије у заштити народа на КиМ, Запад да престане да понижава Србе

Треба подржати руководство Србије у томе да заштити свој народ на Косову и Метохији, док Запад не поштује минимум договора, изјавио је председник Републике Српске Милорад Додик.

Како је Додик истакао, Срби не смеју одустати од одавања почасти за Србе који су тамо погинули.

“Не можемо прихватити матрицу о томе да се ради о терористима. Сарајево само прича о терористима на Косову и Метохији. За њих Ал Каида није терористичка и никада нису о томе говорили. За Сарајево и Американце нису терористи они који су пуцали по амбасади и одсецали главе, али јесу они који бране своје куће и супротстављају се Аљбину Куртију који их напада”, казао је Додик у интервјуу за “Срну”.

Председник републике Српске је упитао како су српски младићи убијени снајперском пушком у Бањској, напоменувши да су то питања које траже одговор.

“Сада нападају Србију. Морамо подржати руководство Србије у томе да заштити свој народ”, истакао је Додик и подсетио да НАТО брани интересе Приштине ради сопствених интереса, па и због тога што тамо имају изграђену једну од највећих војних база, а Срби су у томе колатерална штета.

Што се тиче Косова и Метохије, Додик је упитао да ли су само Срби проблем када се гледа из визуре Запада и указао на њихово непоштовање договора, што се види на примеру Заједнице српских општина.

“Чак су то упоређивали са Републиком Српском у негативном контексту, а онда Немци од нас траже да пуштамо у БиХ оне са личном картом. Мало сутра ћете ући”, јасно је поручио Додик.

Према његовим речима, Србија поштује свој територијални интегритет, а поједини представници земаља Запада отворено лобирају за једну од страна.

“То су неприхватљиве ствари. Бомбардовали сте нас, бацили сте осиромашени уранијум. Побили сте нам децу. Мислите ли да треба то да заборавимо”, упитао је Додик и подсетио да никада није стигло извињење који би се огледало у поштовању интереса Србије нити се поштује минимум договора.

Он је истакао да се све ради на штету Срба што показују и извештаји о последњим догађајима на Косову и Метохији, јер се говори о убијеном полицајцу, али не и о убијеним Србима.

“Мени је жао због страдалих, али погледајте како иде спин. Сада нам дође и онај специјални изасланик Владе Немачке за Балкан Мануел Зарацин и прича о нечему. Катастрофална је политика у Немачкој коју води. Престаните више да понижавате Србе, већ им нешто понудите”, прецизирао је.

Пружена рука са истока значи договор, а са Запада превару

Додик је додао да ће најкасније почетком новембра разговарати са председником Руске Федерације Владимиром Путином у Москви, те додао да је важно за Српску да има такав однос са глобалним лидером као што је он.

“Интересантно је причати с Путином. То је заиста, што се мене тиче, висока привилегија. Када њему пружите руку и када он каже да је нешто у реду, онда је у реду. Када пружите руку неком западњаку знајте да вас је преварио већ следећег дана”, оценио је председник Републике Српске.

Како је Додик указао, Русија је измучена Другим светским ратом и комунистичком влашћу, као и очекивањем да ће Запад коначно прихватити Русе као интегрални део тих вредности.

“Изгубила је 30 година у трагању и схватила да Запад преко Украјине само жели доћи до сировина и ресурса на истоку Русије”, казао је.

Према његовим речима, највећи браниоци комунистичких вредности су заправо Запад и САД, јер подржавају све оно што су комунистичке власти учиниле у прошлости, а на штету данас суверених држава као што је Русија.

“Америка је преко сукоба у Украјини демолирала Европску унију која више није фактор. Зауставили су Немачку јер су се плашили савеза ове земље и Руске Федерације. Синоним за тај савез је био ‘Северни ток'”, навео је Додик, истакавши да није било реално за очекивати да Русија неће одговорити на хаварију која је прекинула снабдевање Европе гасом.

(РТ)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *