Бајден је смислио како да задржи власт: морамо започети светски рат!

Пише Владимир Корнилов

Вашингтон намерава да следеће године покрене светски рат како би Џо Бајден и Демократска странка остали на власти. Ово је недавно изјавио најпопуларнији амерички ТВ водитељ Такер Карлсон. Треба напоменути да су његове речи изазвале поприличан одјек у западним медијима, а посебно на друштвеним мрежама, које је Карлсон учинио својом главном платформом након отпуштања са канала Fox News.
У интервјуу са радио водитељем Адамом Каролом, он је прокоментарисао намере демократа: „Они не могу да изгубе. Учиниће све да победе. Неће поново да се носе са КОВИД-ом. Знам да се сви са деснице плаше да ће се опет прибећи ковиду и обавезном ношењу маске. Али то неће. Не могу то да ураде… Шта ће онда? Објавиће рат Русији! Следеће године доћи ће до правог рата између Сједињених Држава и Русије“.

Занимљива је реакција мејнстрим медија на ову застрашујућу прогнозу. Магазин The Newsweek је, цитирајући овај конкретан пасус, написао: „Нема доказа да Бајден или савезна влада заиста планирају да уведу обавезно ношење маски. Односно, најаву нуклеарног рата између САД и Русије новинари нису ни поменули као битну у Карлсоновом говору.

На први поглед, сценарио мирише на теорију завере. Бајден је, наравно, у стању деменције, али демократе колективно нису довољно луде да користе рат као изборну технику, иако се то догодило више пута у историји Сједињених Држава. Сам Карлсон у овом интервјуу подсећа на провокацију у Тонкиншком заливу, коју су Сједињене Америчке Државе искористиле 1964. године као изговор за директан улазак у Вијетнамски рат. Подсетимо, Вашингтон је овај инцидент измислио тачно три месеца пре председничких избора. Линдон Џонсон се пре тога озбиљно плашио пораза од републиканског ривала, а пошто се показао као „одлучан борац против комунизма“ бомбардовањем Вијетнама, победио је на изборима са рекордном разликом.

Сада Карлсон такође верује да Сједињене Државе могу да инсценирају копију инцидента у Тонкину: „Неке ракете ће изненада пасти на Пољску.“ Руси су то урадили! Ми смо на удару! Почињемо рат!“ – по мом мишљењу, све ово може лако да се деси.

Реакција америчке јавности на друштвеним мрежама на овакав сценарио указује да су широке масе (барем њихов конзервативни сегмент) ову претњу схватиле више него озбиљно. Један од најзвучнијих твитова последњих дана био је предлог популарног алт-десничарског коментатора Џека Пособца, који је написао: „Спремни су да гурну Америку у рат са Русијом само да би се отарасили војно способних америчких мушкараца који би највероватније подржали Трампа“. До краја ове недеље, твит је прикупио преко три милиона прегледа и хиљаде дељења.
И овде се осећа да чак и међу америчким противницима таквог сценарија постоје неке илузије о његовој примени. Ко год да им је рекао да ће у случају нуклеарног рата између САД и Русије жртве бити не само „амерички војно способни“ – то би била глобална катастрофа са страшним последицама не само за Америку, већ и за цео свет. Наде да ће се „безбедно седети иза баре“, као што се дешавало током претходних светских ратова, овога пута се неће обистинити.

Али америчка јавност је и даље уверена да неће бити директно погођена глобалним ратом, да ће бити негде далеко и да ће „ослабљена“ Русија брзо изгубити. Италијански професор Алесандро Орсини недавно је истакао да је такво потцењивање руске државе већ довело до актуелног рата и потпуно неоправданих очекивања Запада. Британски лист Гардијан је одмах означио Италијана као „проруског” стручњака!
И тако је то са сваким ко, попут Такера Карлсона, покушава да позове на дипломатско решење сукоба у Украјини и указује на немогућност „победе над Русијом“. На пример, вредело је недавно да прилично познати британски стручњак Анатол Ливен, који је дуго година радио у постсовјетским земљама, наговести присуство потпуног консензуса у руском друштву о исходу специјалне војне операције у Украјини. И баш ту, професор Калифорнијског универзитета Бранислав Сланчев етикетира Ливена као „пропагандисту Кремља”! Свака дискусија о исходу украјинског сукоба, у којој се износе алтернативна мишљења, обично се тиме завршава.

Таква атмосфера у западним медијима и стручној јавности заиста ствара озбиљне ризике авантуристичких сценарија, укључујући и оне које описује Такер Карлсон. Амерички естаблишмент је на ивици хистерије јер победа Доналда Трампа 2024. постаје све извеснија. Чак и син Џорџа Сороша, који је недавно наследио његову империју, објашњава Европи зашто ће напори у блиској будућности бити усмерени не на њу, већ на спречавање Трампа да се врати у Белу кућу.
И што је ниво хистерије већи, то ће бити стварнији најлуђи и најкрвавији сценарији које су развили Бајденови политички технолози. Зато је веома важно да се овдашњој јавности и елити на било који начин пренесу упозорења о правим последицама нове Тонкиншке провокације, која овога пута неће бити ограничена само на војно способне америчке мушкарце. И нико се овога пута неће извући.

Извор: https://ria.ru/20230904/bayden-1893951836.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *