СУЛУДА АКЦИЈА КУРТИЈЕВЕ ВЛАДЕ КОЈА УГРОЖАВА НАШ НАРОД: Гасе фирме које имају реч Србија

ПОСЛЕ забране увоза српске робе на Косово и Метохију, која траје већ месец и по дана, приштинске власти отишле су корак даље. Наиме, намеравају да забране и рад српских предузећа, која у својим називима садрже реч Србија односно Косово и Метохија.

 

То је најавила косовска министарка предузетништва, трговине и индустрије Розета Хајдари, која је у изјави за електронске медије на албанском језику истакла “да је током инспекције утврђено да у 48 досијеа предузећа регистрованих у Агенцији за регистрације има спорних

одредница” и додала да ће њихове дозволе за рад бити суспендоване.Хајдаријева је на свом фејсбук-профилу навела и неке примере у којима су седишта фирми – “Пећ – Република Србија”, “Приштина – Косово и Метохија”, “Гњилане-Србија”, “Ђаковица – Србија”.

– Једноставно приштинске власти само траже могућност да онемогуће рад предузећа у српским срединама односно економско оснаживање Срба јер уколико економски јачамо јасно је да ћемо опстати на овом подручју. Зато траже начина да спрече предузећа да стварају профит и упошљавају раднике, јер је поред слободе економски фактор најбитнији – сматра Гордана Ђорић председница Удружења пословних жена “Авенија” у Лапљем Селу код Грачанице која подсећа да прећутна блокада куповине производа из српских средина од стране Албанаца траје година, осим уколико то није у њиховом интересу, односно ако су у питању производи који они не праве или их немају довољно.

– Осим тога што, рецимо, веће трговинске куће не желе да откупљују робу из српских средина на Космету, као један вид ограничавања робе из централне Србије било је и увођење такса, а сада је и додатно забрањен увоз што је апсурдно и представља не само кршење људских права већ и њиховог устава и закона али и свих међународних норми као и ЦЕФТА споразума чији члан и тзв. Косово члан – додаје наша саговорница приватна предузетница која се пита зашто међународна заједница толерише и економско угрожавање Срба на Косову и Метохији.

(Д.З. Вечерње новости)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *