ШТА ЗНАМО О НАПАДУ НА КРИМСКИ МОСТ? Руси користе нову тактику за одбрану, Украјинци прерађују старе ракете

РУСКИ медији објавили су да је у току јучерашњег дана украјинска војска напала Кримски мост са 20 дронова, док су у вечерњим сатима испаљене две ракете С-200 на спону између полуострва и руске територије. Дронови су оборени или потиснути електронским ратовањем, а снаге ПВО су обориле обе ракете. У нападима нико није повређен, нити је било материјалне штете.

 

Руска војска је током ноћи између петка и суботе одбила напад 20 украјинских дронова на објекте на територији полуострва Крим, није било жртава и штете, саопштило је руско Министарство одбране.

Четрнаест украјинских беспилотних летелица је уништено противваздушном одбраном, а још 6 дронова је потиснуто електронским ратовањем.

Претходни сличан напад беспилотним летелицама на полуострво изведен је 30. јула. Тада је руска војска одбила напад 25 дронова.

Како је у суботу поподне рекао шеф Крима Сергеј Аксјонов, две украјинске ракете оборили су ПВО системи у области Керчког мореуза, мост није оштећен.

Према речима Олега Крјучкова, саветника шефа Крима, специјалне службе су поставиле димну завесу на Кримски мост. Димна завеса је вероватно нови “додатак”, пошто раније нисмо имали прилике да видимо њену употребу.

Министарство одбране је појаснило да је Кијев покушавао да удари по Кримском мосту противваздушном вођеном ракетом С-200, прерађеном у ударну верзију, коју су открили и пресрели руски системи ПВО.

Касније су снаге ПВО изнад Керчког мореуза обориле још једну ракету Оружаних снага Украјине. Министарство одбране Руске Федерације је навело да је и у том случају у питању преправљена ракета С-200.

У нападима није било материјалне штете и жртава.

Кретање аутомобила на Кримском мосту је обновљено, наводи званични Телеграм канал о ситуацији на мосту.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *