ПРИПРЕМА СЕ ПРОГОН И ЛЕКАРА И УЧЕНИКА: Срби у Северној Митровици стрепе од даљих потеза лажне власти

УПРКОС препоруци представника земаља Квинте у Приштини да албански градоначелници у општинама на северу Косова и Метохије – који су преузели функције са освојених свега неколико десетина гласова – не доносе политичке, већ само административне одлуке до изналажења новог политичког решења, ову препоруку игнорише Куртијев човек у Северној Митровици Ерден Атић.

Нови албански градоначелник Митровице донео је решење којим се захтева да радници институција државе Србије, а које се налазе у згради Канцеларије за Косово и Метохију у насељу Бошњачка махала, до данас напусте зграду, јер наводно планирају радове, иако је објекат грађен средствима Владе Србије. Инспектори су решење предали заменику председника Српске листе Игору Симићу 22. августа, а захтева се да из објекта изађу и запослени у Покрајинском фонду за пензијско и инвалидско осигурање, радници Косовскомитровачког управног округа, Центра за социјални рад из Вучитрна, а у којима је четрдесетак запослених.

За представнике нашег народа у покрајини врло је индикатвно што је такво ултимативно решење донето у дану када се видело да ће премијер привремених институција Аљбин Курти на скупу у Атини проћи као “бос по трњу”. На састанку лидера региона и представника ЕУ, Кијев и Атина потврдили су да остају при ставу о непризнавању лажне државе, Курти је био скоро невидљив међу осталим званицама, па с правом стрепе од његових осветничких потеза.

Д.З. Вечерње новости

Један коментар

  1. Briselski sporazum - otcepljenje KiM

    Mogu Siptari da rade sta hoce. Iza ledja imaju Zapad i Nato-Ameriku. Siptari-Kosovo smatraju da su Briselskim sporazumom na unutrasnjem planu, u okviru Srbije – dobili sve statusne elemente albanske drzave (to se zataskava da Srbija prihvati narativ da nam Zapad i Amerika otimaju teritoriju Kosovo i Metohiju, a ne Briselski sporazum koji je prihvacen i potpisan od srpskih briselskih pregovaraca. Sada Siptari vrse agresivno sovinisticko i institucionalno nasilje nad kosovskim Srbima da Vucic ubrzano implementira Ohridski sporazum za uclanjenje Kosova u UN.

    Kosovski Srbi su Briselskim sporazumom dobili “Asocijaciju-Zajednicu opstina sa srpskom vecinom” – to je izum-koncept Predsednika Aleksandra Vucica koji je koncept ZSO ugradio u Briselski sporazum, rekla je predsednica Vlade Ana Brnabic u Politici od 19.O2./23 govoreci o mudroj i pametnoj politici*!(. Vidimo danas koliko je to pametna i mudra politika – Srbi saterani u geto, ogradjeni yicom i naoruzanom kosovskom policijom ratnim naoruzanjem.
    Ako kosovski Srbi nisu dobili ZSO zasto su se integrisali u sve kosovske institucije vlasti: kosovsku policiju, kosovsko sudstvo i tuzilastvo, skupstinu, vladu?

    Govorilo se 2013/14/15 godine da Srbi za ZSO nisu dobili samo STATUT RADA opstina! Ako nisu dobili (mora da ga dobiju od (tzv.) drzave Kosovo)) / zasto Srbija nije odbacila Briselski sporazum kojim su Kosovu dati svi statusni atributi drzave – nego se islo dalje u briselskom dijalogu da danasnjih dana da Kosovo dobije Ohridskim sporayumom PRIPREMLJEN TEREN za uclanjenje u UN. Kosovo nikako nije smelo da dobije statusne elemente drzave Kosovo na unutrasnjem planu, a kamoli da dobije clanstvo u UN!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *