Подршка компаније НИС Дому здравља Ниш

Компанија НИС наставила је са пружањем подршке здравственим установама у нашој земљи, у оквиру које је набављена савремена медицинска опрема и за потребе Дома здравља Ниш. Служба за здравствену заштиту жена ове установе добила је нови ултразвучни апарат вредан 5 милиона динара, а пројекат је реализован у оквиру друштвено одговорног програма „Заједници заједно“ који је компанија НИС прошле године спровела под слоганом „Да се нове наде роде“, са циљем пружања доприноса националном приоритету – унапређењу репродуктивног здравља и повећању наталитета.

Захваљујући овом савременом ултразвучном апарату, пружање медицинских услуга свим пацијентима у Нишу, а пре свега женама у репродуктивном периоду, биће знатно унапређено. Број досадашњих прегледа у току године је удвостручен, а време чекања на прегледе значајно скраћено. Ово је уједно и подршка здравственим радницима Дома здравља Ниш, који ће бити у могућности да пруже квалитетније прегледе свим својим грађанима, али и да унапреде сегмент превентивне и правовремене дијагностике уз прецизне и поуздане резултате.

Поводом набавке нове опреме, Дом здравља су обишли Драгана Сотировски, градоначелница Ниша и Вадим Смирнов, заменик генералног директора компаније НИС, у пратњи проф. др Милорада Јеркана, директора Дома здравља Ниш.

Драгана Сотировски, градоначелница Ниша, истакла је да сарадња локалне самоуправе са компанијом НИС траје већ 14 година.

„За то време компанија НИС нас је подржала са укупно 79 пројеката вредних 80 милиона динара. Ово је заиста важан поклон за наш Дом здравља и није било ни тренутка двоумљења за коју здравствену установу ћемо да се определимо с обзиром на то да подржавамо родитељство и да је ово први корак где будуће маме долазе. Верујемо да ће нам се наредних година у Нишу рађати што више деце и захваљујемо НИС-у као одговорној компанији. Верујемо да ће нас НИС подржати и у наредној години, да опремимо једну од највећих школа у нашем граду“, рекла је градоначелница.

Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а изразио је задовољство због реализованог пројекта и подршке Дому здравља.

„Веома сам срећан што опрема коју смо набавили значајно помаже у раду лекара Дома здравља Ниш. Слоган наше компаније је „Будућност на делу“. Не мислимо само на нове изворе енергије и нове технологије, ми ослушкујемо заједницу и наше суграђане и враћамо део нашег профита заједници. Схватили смо да будућност није само у технологијама, јер су људи заправо будућност. И ако сада причамо о повећању наталитета, ми причамо о будућности. Имамо још много заједничких планова и заједничких пројеката и нећемо одустати од тога, већ ћемо додатно унапређивати нашу сарадњу“, казао је Смирнов.

Милорад Јеркан, директор Дома здравља Ниш, захвалио је компанији НИС и истакао значај који донирани ултразвучни апарат има у раду са пацијентима.

„Овај апарат је за период од 11 месеци урадио скоро 11.000 ултразвучних прегледа, од тога је 1.600 прегледаних породиља, а 4.850 трудница, док је остало урађено код жена које су се јавиле на прегледе. То је од изузетног значаја јер Ниш нема секундарни ниво здравствене заштите и тај посао преузима Дом здравља“, истакао је Јеркан.

Додатна информација:

„Заједници заједно“, водећи програм друштвене одговорности компаније НИС, ове године обележава 15 година постојања. Спроводи се у 13 партнерских градова и општина широм Србије у којима НИС обавља највећи део својих пословних активности и до сада је реализовано више од 1.000 пројеката вредних готово 1,6 милијарди динара. Град Ниш је део програма „Заједници заједно“ од његовог почетка. До сада је у оквиру овог Програма у Нишу реализовано 79 пројеката у које је уложено укупно 80 милиона динара.

Ове године, НИС ће у оквиру програма „Заједници заједно“  уложити рекордних 144,5 милиона динара у унапређење наставног процеса и инфраструктуре објеката основних и средњих школа. Део средстава ће такође бити усмерен и на унапређење истраживачких и иновационих капацитета и инфраструктуре научно-истраживачких организација и научно-технолошких паркова. Више информација о овогодишњем конкурсу може се пронаћи на сајту компаније НИС, на линку: https://www.nis.rs/zajednici-zajedno/

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *