“НОВОСТИ” САЗНАЈУ Вучић, Додик и патријарх Порфирије у манастиру: Без камера, очи у очи, о најважнијим националним питањима

 

ПРЕДСЕДНИЦИ Србије и Републике Српске, Александар Вучић и Милорад Додик, као и Његова светост патријарх српски Порфирије, већ сат времена разговарају о најважнијим националиним питањима и искушењима.

 

Како “Новости” сазнају, њих тројица састали су се у манастиру Осовица који се налази у општини Србац у РС.

Према нашим информацијама, важан разговор одвија се без присуства медија, а планирано је да траје све до поласка у Србац, где је за 17 часова најављен обилазак новоизграђеног вртића.

Очекује се да Вучић, Додик и први по части у СПЦ размотре позиције Србије када је реч о косовском чвору,као и да анализирају очекивања великих сила у наставку дијалога Београда и Приштине.

Такође, на столу би требало да буде и тема снажних притисака које ових дана трпи комплетно руководство Српске, јер је стављено на црну листу САД, односно константне тежње појединих западних држава и бошњачких политичких кругова да се Бањалука оптужи за разградњу Дејтонског споразума, што представља велику опасност за опстанак Републике Српске.

Подсетимо, председник Србије данас је отпочео дводневну посету сународницима са друге стране Дрине током које ће сутра у Приједору присуствовати обележавању 28. годишњице погрома Срба у злочиначкој акцији “Олуја”, коју су извеле јединице хрватске војске.

Иначе, одлука руководства у Србији и Српској да се у том граду уприличи сећање на више од хиљаду убијених и 250.000 протераних Срба из Хрватске, наишла је на велики отпор политичког Сарајева.

(Вечерње новости)

Један коментар

  1. nacionalni interesi

    Vucic zahvalio Patrijarhu na razumevanju u razgovoru o nacionalnim pitanjima. Zasto na agendi dijaloga o Kosovu nikad nije postavljeno pitanje povratka 250.000 hiljada proteranih Srba [zbog medijskog rata za KiM], kada su EU zvanicnici u Briselu stalno upozoravali da su na stolu dijaloga sva otvorena pitanja izmedju Srbije i tzv. Kosova. Takodje demografsko resenje / finansijskim podsticajem radjanja najvise se daje manjinama sa velikim natalitetom / a kod Srba vlada bela kuga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *