НАСТАВЉЕНА ПОДРШКА КОМПАНИЈЕ НИС ГРАДУ ЧАЧКУ

Нови котао за грејање за вртић „Колибри“

Настављајући са бригом о заједници, а посебно њеним најмлађим члановима, компанија НИС реализовала је још један важан пројекат. Вртић „Колибри“, који је саставни део Предшколске установе „Моје детињство“ у Чачку, уз помоћ компаније НИС и Града Чачка, добио је нови котао за грејање, чиме је прешао на енергетски ефикаснији и еколошки прихватљивији систем грејања, будући да је претходни  котао на лож уље замењен савременим котлом на гас.

Захваљујући реализацији овог пројекта чија укупна вредност износи 8,8 милиона динара, од којих је компанија НИС у оквиру програма „Заједници заједно“ обезбедила 8 милиона динара, док је остатак средстава обезбедио Град Чачак, од сада и овај објекат у оквиру Предшколске установе „Моје детињство“ користи еколошки прихватљивији начин грејања. Такође, заменом претходног котла остварује се уштеда у трошковима грејања до 50 одсто, смањује се емисија штетних гасова, што свеукупно има позитиван утицај на заштиту животне средине и непосредног окружења у којем бораве деца. Завршетак реализације пројекта обележен је свечаним догађајем којем су присуствовали Милун Тодоровић, градоначелник Чачка, Вадим Смирнов, заменик генералног директора компаније НИС и Сузана Симеуновић, директорка Предшколске установе „Моје детињство“.

Милун Тодоровић, градоначелник Чачка, казао је да Град већ годинама успешно и активно сарађује са НИС-ом „на понос свих грађана Чачка“.

„Оно на чему радимо је да у будућности наши заједнички пројекти буду још снажнији, а НИС ове године опредељује још више новца за наш Град на конкурсу који траје до 8. септембра. Овом приликом позивам све заинтересоване образовне установе да конкуришу. Посебна захвалност НИС-у јесте да огромна енергија коју они пружају чини да квалитет живота у нашем граду буде много бољи и уверен сам да ћемо у будућности бити још бољи партнери“, рекао је Тодоровић.

Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а, рекао је да компанија већ дуже од 10 година сарађује са Градом Чачком у оквиру програма „Заједници заједно“.

„Иза нас је низ лепих пројеката које смо реализовали заједно са локалном самоуправом. У овом пројекту успели смо да спојимо наша два главна правца подршке, а то су очување животне средине и подршка младима. Желео бих да захвалим Граду Чачку и грађанима на тој успешној сарадњи и партнерском односу који нама много значи. НИС је поносан на однос који смо успели заједно да остваримо и ми ћемо то покушати да сачувамо и унапредимо за будуће пројекте. Ми у будућност гледамо са оптимизмом“, навео је Смирнов.

 

Сузана Симеуновић, директорка Предшколске установе „Моје детињство“, истакла је добру сарадњу са компанијом НИС и градском управом на замени система грејања у вртићу и заштити животне средине.

„Ако радимо са децом на теме заштите воде и ваздуха, онда морамо да дајемо и пример како и на који начин можемо и у нашем непосредном окружењу, где борави 150 малишана, да радимо на томе да ваздух буде чистији. Тако смо, заједно са Градом Чачком, радили на унапређивању енергетске ефикасности наше установе. Увођење гаса је подигло енергетску ефикасност целог објекта и даје добре услове за боравак деце у нашем вртићу“, рекла је Сузана Симеуновић.

Компанија НИС кроз различите друштвено одговорне пројекте већ годинама улаже у унапређење квалитета живота грађана широм Србије. У оквиру свог водећег програма друштвене одговорности „Заједници заједно“ у претходних 15 година уложено је више од 1,6 милијарди динара у више од 1.000 пројеката од значаја за развој науке и образовања, јавног здравља и социјалне заштите, заштите животне средине, културе и спорта. Компанија НИС и Град Чачак су партнери у оквиру програма „Заједници заједно“ већ деценију уназад, током које је реализовано 44 пројекта у које је комапнија НИС инвестирала 80 милиона динара.

Додатна информација:

Ове године ће НИС у оквиру програма „Заједници заједно“  уложити 144,5 милиона динара у унапређење наставног процеса и инфраструктуре објеката основних и средњих школа. Део средстава ће такође бити усмерен и на унапређење истраживачких и иновационих капацитета и инфраструктуре научно-истраживачких организација и научно-технолошких паркова. Више информација о овогодишњем конкурсу може се пронаћи на сајту компаније НИС, на линку: https://www.nis.rs/zajednici-zajedno/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *