КРВАВЕ ИГРЕ ВАШИНГТОНА: Американци отворено подржали наоружавање Приштине

АМЕРИЧКИ представник у Приштини Џефри Ховенијер, коментаришући то што је Приштина недавно купила турске дронове “барјактар”, изјавио је да САД немају примедбу на оно што Пруиштуина уради како би “развила капацитете у складу са транзиционим планом за КБС који испуњава циљеве сарадње са НАТО-ом”, преноси Репортери.

Ховенијер је у разговору са новинарима указао да је Приштина “барјактаре” купила од Турске која је НАТО савезник.

– САД раде са Турском, имао сам задовољство да служим у Турској. Поздрављамо да (тзв.) Косово купује војну опрему из САД, продали смо неку опрему (тзв.) Косову и наставићемо да је продајемо. Шта год да предузме (тзв.) Косово да развије капацитете на начин који је у складу са транзиционим планом и који испуњава циљеве сарадње са НАТО-ом, немамо ништа против – рекао је Ховенијер.

Како је навео, пре пет година САД су подржале одлуку Приштине да почне са спровођењем десетогодишњег прелазног плана који би требало да резултира “мултиетничким снгама територијалне одбране које би биле оперативне са НАТО”.

– Пружали смо континуирану подршку, обезбедили смо обуку, вежбе, продали смо опрему и посвећени смо томе да наставимо – рекао је амерички амбасадор.

(Косово онлајн)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *