КОМПАНИЈА НИС ПОДРЖАЛА ОБНОВУ ТРИ ДЕЧЈА ИГРАЛИШТА У ОПШТИНИ КАЊИЖА

Настављајући да брине о заједници у којој послује, као и о добробити њених чланова, компанија НИС подржала је обнову три дечја игралишта у насељима општине Кањижа. Овај пројекат, вредан два милиона динара, реализован је у сарадњи са Удружењем грађана „LandART“ из Кањиже.

Захваљујући овој донацији компаније НИС, готово 1000 малишана из насеља Мале Пијаце, Хоргош и Велебит,  добили су нове безбедне елементе на својим игралиштима, где ће имати прилику да стварају нове успомене и уживају у игри и разоноди са својим вршњацима. Овим поводом, игралиште у Малим Пијацама обишли су Роберт Фејстамер, председник општине Кањижа, Вадим Смирнов, заменик генералног директора компаније НИС, и Атила Шафрањ, представник удружења „LandART“.

Роберт Фејстамер, председник општине Кањижа, истакао је значај сарадње са компанијом НИС.

„Надам се да ћемо још дуго имати заједнички програм и заједничке акције у вези са развојем наше општине. Данас имамо посебну част и могућност да добијемо још два милиона динара као посебну донацију од компаније и захваљујемо на томе. Ми имамо 13 насеља и у три ћемо сада имати обновљено игралиште. Наша деца су наша будућност и ако се они добро осећају у нашој средини, заједници, општини, онда се надамо да ће овде остати“, рекао је Фејстамер.

Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а, казао је да су до сада у општини Кањижа заједнички реализовани бројни значајни пројекти у корист грађана и да ће се сарадња наставити.

„Хтео бих да захвалим грађанима општине Кањижа на томе што нас доживљавају као партнере и своје пријатеље и омогућавају НИС-у да успешно послује на овим просторима. Ми ћемо, као друштвено одговорна компанија, учинити све што је до нас да још више учврстимо тај однос и да даље побољшавамо ту сарадњу. У следећој години НИС и општина Кањижа сарађиваће у области образовања и ми ћемо уложити средства у нашу децу, јер је слоган НИС-а “Будућност на делу“, а та будућност су наша деца“, истакао је Смирнов.

Атила Шафрањ, представник Удружења грађана „LandART”, захвалио је компанији НИС на подршци.  

 „Захваљујемо се Нафтној индустрији Србије која је и ове године донирала средства из којих смо успели да на територији Општине Кањижа обновимо три игралишта и то у Хоргошу, Велебиту и у Малим Пијацама. Из добијених средстава трудили смо се да набавимо не само атрактивне, већ и безбедне елементе, тако да оно што је уграђено и постављено на овом игралишту има све безбедносне сертификате. Посла имамо још пуно и искрено се надам да ћемо убудуће имати прилике да сарађујемо са НИС-ом, а што се тиче резултата довољно је само да погледате лица ових малишана који су око нас“, изјавио је Шафрањ.

Додатна информација:

Компанија НИС већ годинама остварује успешну сарадњу са општином Кањижа. Између осталог, ова општина је партнер компаније НИС и у оквиру друштвено одговорног програма „Заједници заједно“ од самог његовог оснивања 2009. године. Само у оквиру овог програма у Кањижу је укупно уложено више од 76 милиона динара и реализовано 98 пројеката. Поред обнове дечјих игралишта у три насеља општине Кањижа путем директне донације, компанија НИС је у оквиру програмског циклуса Заједници заједно 2021, износом од пет милиона динара подржала пројекат Еко парк за здраву заједницу чиме су малишани са теритoрије општине Кањижа добили први еко парк, опремљен иновативним парковским елементима и соларним осветљењем, који је оплемењен и аутохтоним врстама биљака. 

Ове године програмски циклус „Заједници заједно“ такође је усмерен на децу и младе, односно на унапређење наставног процеса и инфраструктуре објеката основних и средњих школа, а за општину Кањижа компанија НИС је у оквиру актуелног конкурса програма „Заједници заједно“, обезбедила средства у износу од осам милиона динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *