„ГАРДИЈАН“ ТВРДИ: Генерали НАТО променили планове Кијева, ВСУ се фокусира на један правац

ГЕНЕРАЛИ НАТО су можда успели да убеде Украјину да промени стратегију због контраофанзиве која се пролонгира, пише лист „Гардијан“, позивајући се изворе.

Према наводима листа, неки од највиших војних званичника Алијансе, укључујући команданта америчких снага у Европи, генерала Кристофера Каволија и британског адмирала Ентонија Радакина, прошле седмице су се састали са главнокомандујућим Оружаних снага Украјине Валеријем Залужним на тајној локацији на пољско-украјинској граници.

-Циљ петочасовног састанка био је да се помогне у унапређењу украјинске војне стратегије. Главна питања о којима је разговарано биле су акције које би помогле са застојем у украјинској контраофанзиви, планови борбених дејстава за предстојећу зиму и дугорочна стратегија офанзиве, наводи лист.

Аутор чланка тврди да су поменуте дискусије промениле планове Кијева (Бројне јединице су пребачене са других фронтова).

-Можете да приметите да се украјинска војска концентрише на Запорошком фронту, закључује се у чланку.

„Њујорк тајмс“ је раније писао да постоји могућност да су САД убедиле Украјину да не расипа снаге између Јужног и Источног фронта. Наиме, током видео-конференције која је одржана средином августа председник Здруженог генералштаба САД, генерал Марк Мили, адмирал Тони Радакин и генерал Кристофер Каволи убеђивали су Залужног да се фокусира на један правац.

Један коментар

  1. Baš svima nam je jasno kako to američki generali ” UBIJEDJUJU ” ukrajinsku komandu šta i kako da rade !! Obzirom da su im do sada rezultati bili porazavajući, zeli se ostaviti dojam, da su do sada ukrajinci sami vodili ovaj rat protiv Rusije. Sada kada su ih amerikanci ” ubijedili ” kako treba, sada ……” im mozda i kakvo oruzije, vojnu i ostalu pomoć počmu dostavljati “

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *