Skepticizam je kažnjiv

ELANA FRILEND

Poznato je da svako ko preispituje Zelenu agendu biva eliminisan iz kruga „kompetentnih“, a neretko i iz života. O osetljivosti dežurnih čuvara tajni prema drugačijim glasovima svedoči hajka na danskog profesora Bjorna Lomborga, autora knjige Skeptični ekolog. Skepsa je kažnjiva – poručuju makartijevci iz naučnih krugova, obučeni za dizanje prašine oko slobodoumnih autora

Elana Frilend, autor knjige „Hemijski tragovi, HAARP i potpuna dominacija na planeti Zemlji“ (izdavač Akademska misao), iznela je za „Pečat“ svoje viđenje globalnog klimatskog haosa.

„Pečat“ godinama objavljuje članke u kojima skreće pažnju na neobjavljeni rat protiv čovečanstva. Geoinženjering i kontrola klime, bioinženjering, manipulacije svešću… ove teme više ne spadaju u zonu teorija zavere. Zeleni biznis je postao najprofitabilniji sektor kapitalizma katastrofe – kako ste nazvali ovu fazu društvenog poretka u kom o našim životima odlučuju preduzimači iz bankarskog sektora pod zelenom zastavom „spasavanja Planete“. Istraživanju istine, sakrivene iza zelene zavese, posvetili ste život, povezujući se s naučnom elitom upornih i hrabrih koji nam otkrivaju istinu da umesto nauke i razuma novac vlada svetom.
U svetu u kom sve može biti roba, domišljati preduzetnici – „filantropi“ – dosetili su se da bi se klimom moglo trgovati. Pokazalo se da su, trenutno, vremenski derivati najprofitabilnija roba. Ovi trgovci maglom uveli su nas u Kapitalizam katastrofe koji funkcioniše korišćenjem a – pre svega – stvaranjem krize. Nedavno objavljena Klimatska studija Federalnih rezervi (FED) obelodanjuje da je trgovini kišama i sušom posao stoleća, uz priznanje da tehnologiju za hvatanje ukoštac s prirodom nemaju, ali će je – uz našu finansijsku pomoć – sigurno naći. Ova studija analizira puteve novca i profita, najavljujući neviđene mogućnosti za preduzetnike spremne da se uhvate u zeleno kolo. Između redova možemo zaključiti da se sve svodi na pljačku: od jeftinog preuzimanje imovine i zemljišta, do monopola nad proizvodnjom hrane, uz kontrolu rađanja kojom bi smanjili broj ljudskih bića – izmerili su koliko svako novorođenče „proizvodi“ ugljen-dioksida, doprinoseći svojim dolaskom na svet „klimatskom zagrevanju“.
Dekarbonizacija je mantra kojom nas mediji glavnog toka pripremaju za promenu životnih navika. Promenu navika prati promena svesti, a bez toga nema kontrole.
Dekarbonizacija Planete je brend koji prodaje ovu agendu pod lažnom zastavom, a iz Studije Federalnih rezervi vidimo da oni ne računaju s vetrom i suncem kao izvorima energije. Priznaju da to nije rešenje, a u potragu za rešenjem uključili su se supervizori i banke, koristeći atmosferu stvorenu proizvodnjom straha od klimatskih promena, ne bi li zauzeli ključne pozicije u ovom veštački proizvedenom haosu. Ovom studijom FED objavljuje preuzimanje uloge finansijskog agenta, koji štiti interese korporacija uključenih u razvoj tehnologije za manipulaciju klimom.
U medijima se pojavljuju samo „eksperti“ što najavljuju kataklizmu, proizvodeći strah i osećanje nesigurnosti. Za drugačije glasove nema prostora.
Proizvodnja straha je marketinški potez klimatskog lobija koji nastoji da ubedi čovečanstvo u neophodnost žrtvovanja i odricanja zarad karbonski neutralne budućnosti. Strah je moćan saveznik, a zeleni projekat je dobio i svoju maskotu, polupismenu Gretu Tunberg, nesvesnu da joj je dodeljena uloga portparola klimatske mafije. Ona uspaničeno vapi: učinite nešto! a zeleni aktivisti je prate, optužujući čoveka da snosi glavnu krivicu za predstojeću kataklizmu, zbog dubokog disanja, gajenja krava, jedenja mesa, rađanja dece… Tako okrivljeni počinju da veruju u neophodnost plaćanja taksi za luksuz što su uopšte živi. Promena životnih navika je u toku, a masi beskorisnih žderača se nudi „spasonosna“ alternativa – insekti i GMO hrana.
Predstavnik SAD za klimu Džon Keri u Davosu je održao govor iza zatvorenih vrata. Šta je tom prilikom poručio?
Džon Keri je u Davosu održao prilično smušen, montipajtonovski motivacioni govor okupljenoj eliti, kritikujući skeptike koji ne veruju u klimatsko zagrevanje. Objavljen je deo njegovog izlaganja, koje nije bilo za javnost, a u kom apeluje na pronalaženje mehanizama za dodatnu motivaciju siromašnih – optuženih da su najveći emiteri CO2 – kako bi bez roptanja pristali na reket. Keri predlaže da se tokom kampanje prikupljanja novca uvede pojam filantropija: „Ne razumem zbog čega neko normalno ljudsko biće ignoriše nauku, fiziku, matematiku… Doduše, nauka još nije dala rešenje za zaustavljanje klimatskih promena, ali se moramo organizovati i preuzeti kontrolu neba… Nikad se nećemo predati!… Ogroman broj kompanija obavezao se da će do 2050. godine postići nultu emisiju CO2. Ali oni nemaju pojma kako to postići. Priznajem, s postojećom tehnologijom to nije moguće, iako lideri daju obećanja… Pa ipak, siguran sam da ćemo postići taj cilj, zato što moramo, samo što još ne znamo kako… A kad pitamo kako to postići, odgovaraju nam: novac, novac, novac, novac…“
Naravno, biće to novac najsiromašnijih, koji „najviše zagađuju“, a bogati su smislili kako da im „olakšaju“ teret. Na klimatskom samitu COP27, održanom u Egiptu, pao je predlog: „Moramo dati siromašnim zemljama grantove i kredite s niskim kamatama da im olakšamo plaćanje karbonskih taksi… Cilj nam je da oslobodimo trilione dolara za bankarske transakcije i da osmislimo poluge kako sprovesti te transakcije. Za početak, trebalo bi prikupiti bilion dolara godišnje.“ Pri tome niko ne govori koliko će nas godina globiti ova spasilačka ekspedicija.
Ne podnose nam račun za troškove špartanja aviona iza kojih ostaju hemijski tragovi. Koliko će još opstati zakon omerte o kemtrejlsima?
Karte se polako otvaraju. Britanska nezavisna akademija Rojal sosajeti u članku Istraživanje početnih reakcija javnosti na geoinženjering sugeriše na koji način treba obraditi britansku javnost kako bi bez otpora prihvatila finansiranje i dobrovoljno podvrgavanje ovom eksperimentu. Jedan od predloga bio je da treba priznati javnosti da se eksperiment nad glavama Britanaca (i ostatka sveta) uveliko odvija, što će tehnologiju „zamagljivanja neba“ zaprašivanjem izvući iz mračne zone „teorija zavere“ na svetlo dana. FED je u januaru 2023. sproveo „pilot-vežbu za proučavanje klimatskog scenarija“. Tom prilikom objavljeni su detalji ovog programa kojim se u klimatsku agendu uključuje šest najvećih američkih banaka, sa zadatkom da analiziraju uticaj klimatskog scenarija na finansijski aspekt ovog globalnog projekta, kao i da predlože metodologiju merenja, praćenja i upravljanja klimatskim rizicima.
Nakon izostanka „dramatičnog otopljenja“, koje je 1999. predvideo Majkl Man, objavivši dijagram hokejaškog štapa, o ubrzanom skoku temperature do 2020. godine, termin „borba protiv klimatskog otopljavanja“ zamenila je kovanica „borba protiv klimatskih promena“ (ma šta to značilo). I usledio je klimatski haos.
To smo i predvideli i na to upozoravali. Šta drugo i očekivati kad se amateri i neznalice poigravaju Teslinim pronalascima, ne znajući ni šta rade ni kakve će posledice uslediti. Uspeli su samo da proizvedu klimatski haos, da bi nas – našim novcem – od njega spasavali. Pravi uzročnik klimatskih promena, kojima smo izloženi, nisu stočari sa svojim krdima, ni krave koje ispuštaju „gasove staklene bašte“, dodatno okrivljene što piju mnogo vode i pasu mnogo trave, već tajni vojni eksperimenti sa ciljem da se otkriju tehnologije koje će omogućiti jačanje moći koju daje kontrola klime. Klimatsko oružje je, prema priznanju vojnog sektora, u stanju da modifikuje i kontroliše klimu, izaziva zemljotrese, poplave i suše, deluje na svest…
Zar UN nisu zabranile ove eksperimente, kad su shvatile kuda to vodi?
Geoinženjering eksperimenti se izvode uprkos zabrani UN, i Konvenciji o geoinženjeringu, donesenoj u oktobru 2010. godine, na klimatskom samitu COP10 u Nagoji. Tom prilikom je usvojena Konvencija UN o biološkoj raznovrsnosti, a vlade koje se bave razvojem tehnologija za manipulaciju klimom su se obavezale da obustave ove eksperimente (sem malih naučnih istraživanja u kontrolisanim uslovima, koji moraju biti podvrgnuta temeljnoj proceni potencijalnih uticaja na životnu sredinu). Uprkos upozorenju, zeleni preduzetnici od ovog posla ne odustaju, uvodeći pojam karbonske takse kojom bi finansirali sopstvene eksperimente. Uzalud naučnici, s kojima decenijama sarađujem, upozoravaju da će ovo poigravanje s prirodom dovesti do promene geofizičkih svojstava planete, uključujući njenu magnetosferu i odnos s drugim nebeskim telima u našem solarnom sistemu – što se već dešava.
Naši meteorolozi uporno ignorišu pojavu neuobičajenih formacija oblaka, koje već i deca primećuju. Da li su u pitanju strah, diktat nadređenih ili neznanje?
Neverovatno je da meteorolozi i kontrolori leta ne primećuju šta se dešava na nebu. Geoinženjering je i na Zapadu još tabu tema za javnost, a meteorološke službe prihvataju pojavu novih formacija oblaka onako kako im serviraju iz centara moći. Prva žrtva ove doktrine bio je meteorolog Filip Vejdijer, rukovodilac meteorološke službe Francuske koji je dobio otkaz čim je izjavio da je klimatski samit COP21, održan u Parizu, prevara i da je jedini cilj organizatora zgrtanje novca. Nakon toga je objavio knjigu Klimatska istraga (Climate investigation) u kojoj iznosi podatke o mahinacijama moćnika iz bankarskog sektora, koji su uzeli pod svoje nauku i meteorologe.
Metodom zastrašivanja bavi se i Britansko udruženje meteorologa, koje svoj uticaj i „ugled“ koristi za stavljanje pod kontrolu udruženja meteorologa širom sveta. Desetak magova iz senke odlučilo je da Svetska meteorološka organizacija uključi u svoj Međunarodni atlas oblaka nove nazive za veštački izazvane formacije nastale pod uticajem geoinženjeringa. Ne čudi što njihov broj odgovara hemijskim mešavinama koje se neprestano menjaju i usavršavaju. Uvedena je i definicija da se „sve vrste optičkih efekata mogu definisati kao oblaci“. Međunarodni atlas oblaka predlaže četiri nova „specijalna oblaka“: cataractagenitus, flammagenitus, homogenitus, silvagenitus i homomutatus… Unapređenje tehnologije za proizvodnju veštačkih oblaka menja i sastav aerosola, kao i tragove koje ostavljaju na nebu. Stari hemijski tragovi od pre dve decenije se menjaju. Barijum u starim stazama bio je nevidljiv, posmatrači sada izveštavaju o plavim kemtrejlsima.
Nagoveštavate mogućnost da, zarad smirenja javnosti, ovladaju „recepturom“ za izbacivanje nevidljivih hemijskih supstanci.
Vojna industrija radi na tome da tragove učini nevidljivim, i da budućim generacijama postane normalno mlečno zamućeno nebo danju (albedo efekat) a noću nebo bez zvezda. I Englezi imaju svoj istraživački centar SPICE, koji finansira vlada. Ovaj projekat je osnovan radi razrađivanja ideje „Solar Radiation Managementa” (SRM), i sprovodi se u saradnji sa univerzitetima Oksford, Kembridž, Edinburg i Bristol. Ovi eksperimenti – sem zatamnjivanja neba, stvaranjem uslova za reflektovanje sunčeve svetlosti – imaju za cilj i stvaranje klimatskog oružja, za šta su potrebne sve zahtevnije kombinacije aerosola. Za program SPICE koriste se: sumpor / sumporna kiselina, sumpor-dioksid, titanijum, silicijum-karbid, kalcijum-karbonat, aluminijum, silicijum, cink-oksid… Ovi podaci se nalaze na zvaničnoj stranici centra, što znači da više ništa i ne kriju… Primećujemo da su se njihove aktivnosti ubrzale neposredno nakon klimatskog samita u Parizu COP21.
Tom samitu nisu prisustvovali naučnici klima-skeptici, a brojne aktiviste, borce protiv hemijskog zaprašivanja, zadržale su jake policijske snage na prilazu Parizu. Čini se da kapitalizam katastrofe poprima odlike nacizma?
Ima mnogo dokaza o umešanosti nacista u ovaj genocidni projekat. O tome svedoči fizičar i doktor istorijskih nauka dr Jozef Farel, koji u knjizi Naci internešenel (Nazi international) govori o ambicijama nacista da, nakon završetka Drugog svetskog rata, sprovedu globalnu kontrolu nad finansijama i svetom nauke, kao i da preuzmu kontrolu nad novim energetskim tehnologijama. Autor iznosi dokaze o nastojanju nacista da, u saradnji sa NASA, kontrolišu i svemir. Sudeći po analizama hemijskih tragova, kojima nas već decenijama zasipaju, nacistička genocidna tradicija se nastavlja.
Da li i Rusija vrši eksperimente s klimom?
Rusija, naslednica SSSR-a, takođe raspolaže ovom tehnologijom. U početku su sarađivali sa Zapadom, ali je Putin, pre nekoliko godina, javno izneo zabrinutost da bi ovi eksperimenti mogli proizvesti planetarni haos. Tom prilikom je apelovao da se poštuje odluka UN o zabrani upotrebe i razvoja ovih tehnologija… Institut Karnikom i brojni nezavisni naučni saradnici redovno analiziraju sadržaj hemijskih tragova. Na osnovu jedne od poslednjih analiza otkrili smo 16 različitih mešavina toksičnih hemikalija, korišćenih za distribuciju aerosola. Američki vojni sektor najavljuje 24 sloja koji se protežu od Zemlje do viših frekvencija svemira. Na ovaj način stvara se nevidljiva svemirska ograda, koja zavisi od teraherca (THz) – talasnih dužina tako malih da mogu da manipulišu svakim atomom posebno. Civilno vazduhoplovstvo takođe učestvuje u tome. Oni koriste mlazno gorivo s visokim sadržajem sumpora, koje ispuštaju kad dostignu određenu visinu pogodnu za „hlađenje planete“ odvraćanjem sunčevih zraka. Pri poletanju koriste biogorivo za mlazne avione bez sumpora kako bi izbegli trovanje ljudi koji se nalaze na pisti. Vojska priznaje da ovim eksperimentima mogu da izazovu vulkanske erupcije, tornada, zemljotrese… (za ovu tehnologiju postoje svima dostupni patenti).
Povremeno se na nebu vide tamni tragovi – „smokers“, dr Marvin Herdon je svojevremeno o tome govorio za „Pečat“.
Dr Marvin Herdon tvrdi da masna konzistencija čađi može ostaviti tamni trag na nebu kao i sumpor iz dizel-goriva. Primećeno je da čađ povremeno pada s neba, a ugljenična prašina se pokazala korisnom, zato što je jeftina i ima sposobnost apsorbovanja sunčeve energije. Ovaj naučnik u svojoj knjizi iznosi detaljnu analizu sadejstva HAARP antenskog sistema i čestica aerosola u vazduhu.
Svojim radovima je skrenuo pažnju naučne javnosti, objavljujući rezultate merenja sadržaja hemijskih tragova iznad neba Kalifornije. U uzorcima pijaće vode i vazduha otkrio je enormno visok sadržaj aluminijuma i čestica ugljene prašine. Zahvaljujući Herdonovim otkrićima, indijski naučnici su prepoznali uzroke zagađenosti zemlje i vazduha duž reke Gang – najgušće naseljene oblasti na svetu – povezavši porast koncentracije aluminijuma u prirodnom okruženju sa avio-zaprašivanjem, započetim pre 15 godina.
Dr Herdon negira da je planeta izložena ubrzanom globalnom zagrevanju.
Dr Herdon je argumentovano pobio sve diletantske prognoze o globalnom zagrevanju, rekavši da su „bezvredne zato što su njihovi klimatski modeli bazirani na pogrešnim pretpostavkama da su toplota Sunca i toplota Zemlje konstantne“. To je dovelo do predimenzioniranja uticaja rasta SO2 na stvaranje efekta staklene bašte, omogućivši mešetarima klimatskog inženjeringa poslovni poduhvat „hlađenja planete“. Herdonov naučni rad „Trovanje čovečanstva aluminijumom, tajnim geoinženjering aktivnostima: s uticajem na Indiju“ posebno je uznemirio svitu oko EPA (Agencije za zaštitu prirode), kontrolisane lobistima koji se zalažu za manipulaciju klimom. Oni su preduzeli sve moguće mere da „zaštite“ javnost od Herdonovih otkrića. S obzirom na to da naučni kredibilitet Marvina Herdona nije mogao biti stavljen pod znak pitanja (asistent na postdoktorskim studijama fizike, nuklearne hemije, geohemije, kosmohemije), pristupilo se orvelijanskom modelu brisanja iz Vikipedije svih njegovih radova vezanih za geoinženjering. Dr Herdon tvrdi da su suše i poplave izazvane geoinženjering manipulacijama. U prilog njegovim tvrdnjama govori Klimagejt – najveći skandal u savremenoj nauci, otkriven od strane hakera koji su provalili u Sektor za klimatska istraživanja Univerziteta Ist Anglia i obelodanili mejlove i dokumenta koji svedoče o lažiranju rezultata. U ovoj prevari su učestvovali korumpirani naučnici prevaranti, plaćeni da zastrašuju javnost globalnim zagrevanjem, lažirajući naučne rezultate ne bi li potvrdili Al Gorovu teoriju o čoveku kao uzroku klimatskog zagrevanja (AGW theory – Antropogenic Global Warming).
Beograđane često uznemirava objava da se srpska prestonica nalazi na listi najzagađenijih gradova na svetu, što je neobjašnjivo, s obzirom na to da je frekvencija saobraćaja tih dana uobičajena. Može li se to povezati sa zaprašivanjem i mrežom kemtrejlsa nad gradom?
Ovi aerosoli svakako utiču na kvalitet vazduha, neko bi morao da meri njihov sadržaj, a pojava oblaka sa crnim obrisima ukazuje na čađ kao komponentu aerosola. Dr Herdon kaže da je čađ izuzetno toksičan pepeo uglja, savršen Welsbach materijal debljine 10 – 100 mikrona, i ima ga u izobilju. Pepeo od uglja ima još jednu prednost za vojsku – rastvoren u atmosferskoj vodi čini je mnogo provodljivijom, što omogućava kretanje elektromagnetnih sredstava. Journal of Biological Chemistry alarmirao je stanovništvo na uzbunu, upozoravajući da udisanje ovih crnih nanočestica prouzrokuje zapaljenske procese u plućima. Zapanjujući rezultati su ukazivali na opasnost da nanočestice ubijaju mikrofage – imune ćelije u plućima – pojačavajući zapaljive procese. Čađ (Carbon black) ne izaziva ćelijsku smrt (ćelija se skuplja u sebe) već piroptozu (prskanje i širenje). H2SO4 je glavna komponenta kiselih kiša i uzrok zakiseljavanja okeana; oni svojim aktivnostima stvaraju efekat staklene bašte, a ne čovek i krave.
Aktivisti ekološkog pokreta iz Novog Sada pokušali su, svojevremeno, da skrenu pažnju nadležnim ministarstvima na potrebu merenja sastava ovih aerosola. Bezuspešno. Uzorke tla, vode i filamenata poslali su institutu Karnikom. Niko se nije zainteresovao za te rezultate.
Poznato je da svako ko preispituje Zelenu agendu biva eliminisan iz kruga „kompetentnih“, a neretko i iz života. O osetljivosti dežurnih čuvara tajni prema drugačijim glasovima svedoči hajka na danskog profesora Bjorna Lomborga, autora knjige Skeptični ekolog. Skepsa je kažnjiva – poručuju makartijevci iz naučnih krugova, obučeni za dizanje prašine oko slobodoumnih autora, a optužbe su upućene i izdavaču, Univerzitetskoj biblioteci Kembridža, zbog objavljivanja ovog „nenaučnog“ dela. Skeptici Marvin Herdon i Bjorn Lomborg za sada su dobro prošli u poređenju sa 100 naučnika „preminulih pod nerazjašnjenim okolnostima“ u poslednjih nekoliko godina. Među njima je najviše mikrobiologa, angažovanih na veoma osetljivim vladinim programima, vezanim za biološko oružje i pandemije.
Fotograf, koji već 20 godina prati naelektrisane oblake, tvrdi da se tragovi takvom brzinom menjaju da ima utisak kao da je naša planeta napadnuta. Za sada se svi ograđuju od odgovornosti. Centar za biološku raznovrsnost i Prijatelji Zemlje tužili su EPA zato što nije vršila pritisak na avio-kompanije da se pridržavaju zakona o čistom vazduhu. Ni Organizacija međunarodnog civilnog vazduhoplovstva ICAO nije prihvatila odgovornost za kontrolu mlaznica kroz koje avioni izbacuju aerosole, kao ni FAA – Savezna uprava za civilno vazduhoplovstvo.
Spomenuli ste i projekat Detelina (Cloverleaf ), o čemu se radi?
Cloverleaf je zajednička američko-kanadska vojna operacija koja uključuje distribuciju hemikalija u atmosferu iznad Kanade i SAD. Za tu operaciju se koriste američki vojni tankeri za dopunjavanje goriva i hiljade aviona u vlasništvu privatne korporativne avijacije. Svrha ove operacije je navodna borba protiv klimatskog zagrevanja, uvođenjem visoko toksičnih metalnih soli i aerosolnih vlakana koja omogućavaju atmosferske operacije HAARP tehnologije. Tajni projekti vezani za distribuciju toksičnih metala i hemikalija korišćeni su u brojnim vojnim civilnim operacijama, kao što su biološki eksperimenti nad čitavim gradovima. Svrha ovih eksperimenata je stvaranje fizičke transformacije Zemljine atmosfere u cilju obezbeđenja platforme za najnovije hemijske i elektromagnetne tehnologije ratovanja: ometanjem komunikacije, kontrolom klime, biološkim ratom… Usavršava se i kontrola stanovništva „nesmrtonosnim“ hemijsko-magnetnim sredstvima.
Nezavisni naučnici imaju zastrašujuća predviđanja za budućnost čovečanstva, ako se ovo ludilo ne zaustavi.
Neverovatna je njihova gramzivost, kao da njihova deca neće živeti na ovoj planeti. Naučnik Ken Kaldera je upozoravao na nepredvidive poremećaje atmosfere, predviđajući da će odbijanje sunčeve svetlosti dodatno ohladiti stratosferu, koncentrišući ledene oblake CFC-a koji gutaju ozon, što bi dovelo do uništavanja Zemljinog štita. Upozorio je i da će se metalne čestice slegnuti na zemlju i postati toksične za prirodu i ljude. Ulazak u minsko polje geoinženjering eksperimenata može prouzrokovati nepopravljive, nepredvidive i etički sporne negativne efekte.
Minerolog Žerar Bond podseća da se hiljadugodišnja skala klimatskih ciklusa odvijala paralelno sa solarnim ciklusima, a Suzan Posel, glavni urednik Occupy Corporatism, tvrdi da su UN tokom panela IPCC dozvolile da se manipuliše statistikom ne bi li se opravdala sredstva za skupe i opasne projekte. Ona podseća na podatak da se jačina magnetnog polja zemlje udvostručila, u poslednjih 100 godina, što je u njihovim kalkulacijama namerno zanemareno. Zanemarena su i sklonjena iz naučnih publikacija (2015. god) dva recenzirana rada dr Herdona o štetnosti elektrofilterskog pepela od uglja i koliko je pogodan za geoinženjering eksperimente. Kasnije je objavio još nekoliko radova u Current Science na tu temu, koji su nakon objavljivanja brzo povučeni, a Herdonov najtemeljniji rad „Opasnost po čovekovu životnu sredinu koje predstavljaju tekuće globalne troposferske aerosolizovane čestice za modifikaciju klime“, objavljen 2016. u Frontiers in Public Health, povučen je dve nedelje kasnije.
Vaša knjiga počinje citatom Nikole Tesle: „Želeo sam da osvetlim čitavu Zemlju. Ima dovoljno elektriciteta da ona postane drugo sunce. Svetlost bi se pojavila oko ekvatora, kao prsten oko Saturna.“
Zvuči kao rekvijem, da podseti šta smo sve mogli i šta smo propustili.

Elana Frilend je autor geoinženjering trilogije: Geoengineered Transhumanism: How the Environment Has Been Weaponized by Chemicals, Electromagnetism & Nanotechnology for Synthetic Biology (2021); Under An Ionized Sky: From Chemtrails to Space Fence Lockdown (2018); Chemtrails, HAARP, and the Full Spectrum Dominance of Planet Earth (2014) i serijala Sub Rosa America – istorija američke duboke države.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *